Opera

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Па не би рекол. Ако мислиш како наједноставен прелистувач да. Освен секој таб/посебен процес треба уште многу за да стане тоа што се останатите.
И на крај зависи за што се користи. Не треба да се генерализира. Сите имаат свои предности ФФ со огромен број на додатоци за разлика од останатите нуди голема предност за негово користење.

Кај Firefox само додатоците се предност. Ништо друго. А јас не ги користам, па така да за мене не вреди. Opera е добар прелистувач, но мене ми зима повеќе процесор од другите.

Темиве за прелистувачиве не би требало да се претвараат во војни меѓу нив. Има една таква тема за војни. И не треба да се кажува истото па истото на секое.

„Додатице биле единствена предност, ама неми требаат.“ (како да не)

Секој човек со своите потреби. За секој производ се најдува купувач.

ако не е од опера, зошто youtube работи со Мозила?
Бидејќи од јутјуб заборавиле да го средат апгрејдот за Опера :toe:

Да се цитирам за да види некој друг ако има проблеми:

Фикс за опера "YoutubeProtectionRemover.js" десен клик на линков и од таму - save linked content as... сочувајте на десктоп, направете фолдер JavaScript и во него ставете го фајлот кој претходно го сочувавте, заедно префрлете ги во местото каде што ви е инсталирана операта или на некоја локација каде што нема да го избришете. Потоа одете на www.youtube.com и притиснете F12 па одберете Edit Site Preferences од прозорецот кој ќе се отвори одете во scripting најдолу имате копче Choose и од таму најдете го фолдерот кој сте го креирале (JavaScript) и притиснете ОК. Рефреширајте ја страницата и уживајте во YouTube како и порано... имено проблемов е до нив а не е до опера :)

Фикс за опера "YoutubeProtectionRemover.js" десен клик на линков и од таму - save linked content as... сочувајте на десктоп, направете фолдер JavaScript и во него ставете го фајлот кој претходно го сочувавте, заедно префрлете ги во местото каде што ви е инсталирана операта или на некоја локација каде што нема да го избришете. Потоа одете на www.youtube.com и притиснете F12 па одберете Edit Site Preferences од прозорецот кој ќе се отвори одете во scripting најдолу имате копче Choose и од таму најдете го фолдерот кој сте го креирале (JavaScript) и притиснете ОК. Рефреширајте ја страницата и уживајте во YouTube како и порано... имено проблемов е до нив а не е до опера :)

Фалаааааа Apokalipto цар си !! :zver:

Jaс па се отепав од реинсталирање на флеш плеери:kesa::tapp:

Проблемот треба да е среден моментално, дечките од Јутјуб работеле на проблемот со Операта и го средиле :smir:

Ајде мала финта за Opera ако некоја слика ви фати око, отворете ја во целосната големина десен клик на неа и ќе имате опција да ја употребите како позадинска слика на speed dial, повеќето може го знаеле ова но нека им се најде на тие што незнаат и да си го освежат изгледот :)

Исто така посебно задоволство прави опцијата “цел екран“ едноставно ја разубавува Кајгана, или било која страна,апликација, со слика на цел екран и никакви дополнителни копчиња, ви овозможува да се релаксирате во повекечасовно читање на постови...

Исто така посебно задоволство прави опцијата “цел екран“ едноставно ја разубавува Кајгана, или било која страна,апликација, со слика на цел екран и никакви дополнителни копчиња, ви овозможува да се релаксирате во повекечасовно читање на постови...
Е тука фали опцијата да менуваш табови :) како што е кај мозила... или па јас не сум открил уште како беше тоа :)

Незнам и јас, или пак нема таква опција, а и кога користам цел екран немам потреба ни да мењам табови :)

Е тука фали опцијата да менуваш табови :) како што е кај мозила... или па јас не сум открил уште како беше тоа :)

Има ли мозилата “цел екран“?

И Internet Explorer го имаше проблемов со јутуб вчера. Случајно видов. Значи до нив било.

Незнам и јас, или пак нема таква опција, а и кога користам цел екран немам потреба ни да мењам табови :)

Има ли мозилата “цел екран“?

притисни F11 или мени Поглед > На цел екран

Многу често на најновава верзија на опера menu лентата ми се појавува како црна лента, и по некое време сама ќе се појави.
За проблемов со youtube, и мозила го имаше истиот проблем кај мене вчера, морав да бришам флеш па пак инсталирав и се среди.:smir:

За менување табови во full screen Crtl+Tab!:vozbud:

И за мене најдобар shortcut: hide to tray Ctrl+Alt-Shift+h

За менување табови во full screen Crtl+Tab!:vozbud:

И за мене најдобар shortcut: hide to tray Ctrl+Alt-Shift+h

Порано ја користев лисицана... отидов кај другар и го гледам на нешто друго. Отваранје прозор - страни со слики... иии мајката... после пали нешто, стиска нешто на тастатура и операта се спушта кај саатот. Абе што ти е ова? - Опера. Доаѓање дома, го викам ловџијата да ја отепа лисицата и ставање опера за публиката :pos2:
Сакав да кажам дека ради брзото бирање и спуштањето у треј сум на опера. Покрај другото, има и побрзо палење и не ми троши многу. Порано брзото бирање го имаше само опера и беше ко копирајт за неа, сега гледам почнаа секаде да го ставаат...

Once Opera - Forever Opera! :smir:

Како да го изгасам овој бар?

loluvn.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom