Opera

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
И најдов малечок недостаток :S кога се оди фул скрин (Ф11) и се оди нагоре со маусот не излегуваат останатите табови како што е тоа средено кај мозила.

Море ситничар :pos:

Откако почнав да користам интернет користев Опера, бев заколнат опера јузер, дури имам и Профил на Opera Community, ама откако го инсталирав Chrome, повеќе не се враќам на Опера, НЕ Е ПОБРЗА од Chrome, (а на бавен интернет Мозилата е најбрза.)
Има премногу страни кои не ги прикажува како шо треба, а помеѓу нив е и ФЕЈСБУК.
Пред година и пол или две, кога беше наездата со апликации на фејсбук, јас не објавив ниту еден пост од некоја апликација, баш заради тоа што Опера не ми ги објавуваше постовите од апликациите.
Ја почитувам опера само заради Опера Мини за на мобилен телефон.
Користете Google Chrome dev channel и ќе видите колку е побрз од Опера и од стабилната верзија.
NOT!!!
Chrome освен брзината немаше НИШТО друго. Откога излезе Opera 10.50 сеа Chrome ни тоа го нема :helou:

И најдов малечок недостаток :S кога се оди фул скрин (Ф11) и се оди нагоре со маусот не излегуваат останатите табови како што е тоа средено кај мозила.

Пиши им на support ќе добиеш некоја паричка :)
ПС. Со Операва имам слабо искуство и не можам многу да кажам, едноставно додатоциве ме држат на ФФ и не ја менувам за ништо. Кога не би ги користел, само знам дека алтернатива е/би бил Chrome. А тоа е неговата брзина која кај ФФ знае да зафркава поради додатоците.

Сега само што инсталирав Opera (Mac OS X) и добра е. Но сепак не го мењавам Safari-то.

Не знам кој ѓавол ме натера најновиот апдејт да го направам на операва, ама ај.
Ја инсталирав им ме заебава јутубот евр синс.

picture.php

Го симнувам тоа шо ми го бара, го инсталирам и пак коа ќе уклучам, пак ми праи вака.
Ме напиња веќе.

Помош барав уствари, шо да и праам :)

Не знам кој ѓавол ме натера најновиот апдејт да го направам на операва, ама ај.
Ја инсталирав им ме заебава јутубот евр синс.

Го симнувам тоа шо ми го бара, го инсталирам и пак коа ќе уклучам, пак ми праи вака.
Ме напиња веќе.

Помош барав уствари, шо да и праам :)

Симни ги следниве три работи.
  1. Flash Player Uninstall Tool
  2. Flash Player за Internet Explorer
  3. Flash Player за останати прелистували (Firefox, Opera, итн.)

Исклучи ги сите прелистувачи, и стартувај ги алатките по истиот редослед.

Симни ги следниве три работи.
  1. Flash Player Uninstall Tool
  2. Flash Player за Internet Explorer
  3. Flash Player за останати прелистували (Firefox, Opera, итн.)

Исклучи ги сите прелистувачи, и стартувај ги алатките по истиот редослед.
Напраив вака и коа ќе пуштам едно видео, се е океј, ама ако кликнам на друго се прави така и ако сакам да го гледам мора да одам на каналот...
Нема врска, ќе се снаоѓам некако ако нема решение..
Фала у секој случај. :smir:

Напраив вака и коа ќе пуштам едно видео, се е океј, ама ако кликнам на друго се прави така и ако сакам да го гледам мора да одам на каналот...
Нема врска, ќе се снаоѓам некако ако нема решение..
Фала у секој случај. :smir:

Пробај уште да исчистиш кеш и колачиња.

Пробај уште да исчистиш кеш и колачиња.

Средив и тоа ама еве го пак, сака само преку каналот.
Може негде да најдам шо верзија имав пред апдејтов?
И ако ја преинсталирам ќе ми се избришат букмарксот?

ФИКС ЗА ПРОБЛЕМОТ СО ЈУТЈУБ

Фикс за опера "YoutubeProtectionRemover.js" десен клик на линков и од таму - save linked content as... сочувајте на десктоп, направете фолдер JavaScript и во него ставете го фајлот кој претходно го сочувавте, заедно префрлете ги во местото каде што ви е инсталирана операта или на некоја локација каде што нема да го избришете. Потоа одете на www.youtube.com и притиснете F12 па одберете Edit Site Preferences од прозорецот кој ќе се отвори одете во scripting најдолу имате копче Choose и од таму најдете го фолдерот кој сте го креирале (JavaScript) и притиснете ОК. Рефреширајте ја страницата и уживајте во YouTube како и порано... имено проблемов е до нив а не е до опера :)

resenie
instalirajte chrome

Па не би рекол. Ако мислиш како наједноставен прелистувач да. Освен секој таб/посебен процес треба уште многу за да стане тоа што се останатите.
И на крај зависи за што се користи. Не треба да се генерализира. Сите имаат свои предности ФФ со огромен број на додатоци за разлика од останатите нуди голема предност за негово користење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom