Shanghai Rolex Masters | 07-13 октомври, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на турнирот?

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Класика, ќе го елиминираат првиот или вториот на АТП и после во финале им се дешава шамарање како мало дете.

Арно го зареков, тешко дека ќе го излупа, бар да покаже зошто стигнал дотука.

Опа,Федерер го отпушти Пол Анакон после мастерсов.

Јас сум денеска за Дел Потро, Ноле и Надал никогаш не ми биле интересни за гледање. Посебно Надал ми е доста одвратен, има некои чудни фаци и постојано ја прави таа финтата негова пред секој сервис.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk now Free

Фала Богу да почне да игра ропаков, дај еднаш нека врзе 2 добри меча по ред, оваа му е најдобрата подлога шо може да ја замисли. Ајде Делпо!!
--- надополнето: 13 октомври 2013 во 12:41 ---
Ах брее што промаши..:facepalm:

Џоковиќ глупчото очигледно пак почна безвеза да се провоцира. :facepalm:

Штета голема, имаше свои шанси ги пропушти ради мали брзања, среќата пак го послужи Ноле, тоа е она што зборев, никако да го послужи Делпо, јбг.:(

Делпо не бил дораснат за финале...:icon_lol:

Majstorski izigran tajbrejk od Novak, so samo edna pacerajska greska ali vo ostatokot od istiot igra na mesto sto mene licno me iznenadi zasto na turnirov, bar od toa sto go gledav ( Monfils, Tsonga i sega finalevo ) mnogu e nervozen, premnogu, odnosno, nervozata pocnuva veke da ja manifestira i na terenot sto e mnogu losho no ete ostana smiren koga e najpotrebno sto ne ocekuvav.

Steta za Del Po ali nemase shansa denes da pobedi, ne mu bese pruzena, bese na rab na poraz, pokaza karakter, imase i sreka sto Novak pacerski izigra, pogotovo pri prvata mec topka koga Del Po imase vtor servis, cudno sto ovoj teniser do sega nema osvoeno masters ali ke bide i toa eden den, siguren sum, kako i gran slam plus na negov racun.

Nego Nole be denes na mreza, fantasticen, neznam kolku vreme imal za trening so noviot trener za mreza sto go angazira posle US Open ali definitivno parot soveti sto gi dobil do sega vroduvaat so plod, toa e fakt, toa mu e eden od najslabite segmenti od negovata igra a veke pokazuva napredok na toj plan, finalevo e klasicen primer za toa, ne veruvam ova da bese nekakva slucajnost.

Честитки за Ноле, очигледно не беше преголема разликата, ама тоа малкуто што е потребно за победа овој пат го имаше Ноле. Првиот сет Џоковиќ го зема убедливо, Дел Потро како уште да не беше свесен дека игра финале. После тоа секоја чест и за него како изигра, посебно на брејк топките на Џоковиќ во вториот и третиот сет. Имаше во неколку наврати Ноле по 2/3 врзани брејк топки ама Делпо изигра крајно сигурно и ладно и не му дозволи брејк на противникот. Тоа е тоа, Ноле на крај успеа да освои 2 титули по ред, му остануваат и Париз и Лондон, сигурно ќе запне и по нив. :)

Тоа е со овие играчи, секогаш ќе бидат тука негде ама никако да соберат муда за врвот. Затоа Делпо е таму каде што е.
Важно е што покажа дека не стигнал џабе до финалево. Како за инает Новак во асови стално е пред Делпо а другиов важи за појак сервер. Ова е воглавно тоа што можеше да го направи Дел Потро, повеќе од ова неможе, неколку битни промашени зицери што треба да се негови поени ги одлучуваат овие мечеви.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom