Невработен си? Ништо од бракот!

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Само и така може да опстанат во една врска. Егото на маж е до небо, немојте никогаш да го заборавате тоа :)

Колку и да сакам, не можам да заборавам...веднаш ќе се најде некој да ме потсети:)
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 15:28 ---
Многу го заболел курот милионерот да доминира финансиски со жената. Штом тој не потпишал предбрачен договор не го интересира да ја ограничи колку троши.

Разликата во размислувањата е поради еволутивната психологија. мажите се "наштимани" од еволуцијата да трошат на жените и на децата, бидејќи тие се оние што имаат повеќе ресурси, и само преку издржување на жената и децата можат да го пренесат генетскиот материјал. Жените сосема спротивно ги интересира да бидат материјално обезбедени, и тоа од мажот, и затоа не сакаат да го делат богатството со мажи кои заработуваат помалку од нив (ова би значело дека одвојуваат ресурси за некој трут, кои може да ги вложат во своето потомство).

Голема грешка си. Милионерот ќе и даде на жената колку што и треба за некој нормален живот, се друго ќе гледа да скрие, легално или не. Ако се разведе, ќе прикаже како да заработува многу помалку од реалното, се само за да не и даде пари кои и следуваат со разводот.

Не би рекла дека мажите се генетски еволутивно наштимани да трошат на жените и децата...Швалерките многупати имаат поголема предност.

Тоа е точно ( , но постојат премалку исклучоци).
Ако во денешно време немаш пари и не си вработен никоја нема да се реши да стапи во брак. А ако не работиш и земеш некоја богаташка( за женските ако си невработена,а маж ви биде богаташ)..... секогаш ќе бидеш потценет од неа/него, а ако дојде еден ден до кавга ќе почне и да се заканува со тоа дека ќе те избрка, развод ќе ти даде, он/а те чувал/а сиве години кои сте биле заедно.
Затоа најпаметно гледано е да си вработен, ама не едниот да работи, туку и двајцата партнери :)

Ајде нека не бидат само тие. Што ќе речеш за Санда Перковска, газдарица на Санда хулахопките која со години опстојува на пазарот? Нејзиниот сегашен сопруг беше вработен кај неа, а потоа стапија во брак.

Мелина Силуете, исто мајка и семејна жена, а нејзинот салон стана своевиден бренд во Македонија

За прво споменатата,треба да се каже целата приказна...фирмата со Хулохопките ја направија татко и & мајка и...момата е само за на телевизија и за ПиАр...така да ни од далеку не може да се тврди дека она нешто успешно изградила,создала и раководела...и ден денес сите конци ги влечат нејзините родители , а нејзина обврска се свадби & разводи , егзотични патувања , Скопската шема и пак свадби...

За второ споменатата мома ,за тие што не знаат треба да се појасни дека бизнисот тргна од како истата по неколку години како Втора виолина , се омажи за ЈУНАК од Кичево kој преку Охрид стаса во Метрополата ,па со препорака од Хубо & Ден и Ноќ , стана составен дел на првиот ешалон на Фамилијата која командува со МКД ,a првата виолина на Фамилијата и стана венчален кум...(y) потоа се веќе е историја...

Немам ништо против момиве...ама треба по некогаш да се гледа целата слика , ако се сака, се разбира...(y)

П.С.

Кога веќе се решило да се даваат вакви примери на "успешност" не треба да се заборави дотичнава (y)

За прво споменатата,треба да се каже целата приказна...фирмата со Хулохопките ја направија татко и & мајка и...момата е само за на телевизија и за ПиАр...така да ни од далеку не може да се тврди дека она нешто успешно изградила,создала и раководела...и ден денес сите конци ги влечат нејзините родители , а нејзина обврска се свадби & разводи , егзотични патувања , Скопската шема и пак свадби...

За второ споменатата мома ,за тие што не знаат треба да се појасни дека бизнисот тргна од како истата по неколку години како Втора виолина , се омажи за ЈУНАК од Кичево kој преку Охрид стаса во Метрополата ,па со препорака од Хубо & Ден и Ноќ , стана составен дел на првиот ешалон на Фамилијата која командува со МКД ,a првата виолина на Фамилијата и стана венчален кум...(y) потоа се веќе е историја...

Немам ништо против момиве...ама треба по некогаш да се гледа целата слика , ако се сака, се разбира...(y)

П.С.

Кога веќе се решило да се даваат вакви примери на "успешност" не треба да се заборави дотичнава (y)

Фала што сподели, ништо, чим тато носи, а мама меси, Санда автопатски отпаѓа од листата ;)
Јас мислев мажот на Мелина е некојси Грк? :confused: И Силуете постои одамна, уште од времето на претходните владеачки гарнитури. Нејсе, да не одиме офтопик:) .

Фала што сподели, ништо, чим тато носи, а мама меси, Санда автопатски отпаѓа од листата ;)
Јас мислев мажот на Мелина е некојси Грк? :confused: И Силуете постои одамна, уште од времето на претходните владеачки гарнитури. Нејсе, да не одиме офтопик:) .

Е ништо де...за споделувањето...:)

Пропагандата во денешно време , може од секоја мома да направи Принцеза (y)

Ама како и да е...сите учиме...некој на себе ...некој на друг ;)

Од ваквите истражувања им се еба мајката на браковите денеска..

Во вакви ситуации се гледа љубовта и дали некој се сака искрено или не.
За мене нема ама баш никаква улога дали партнерката моја ќе нема работа одредено време или пак ќе има работа и повеќе ќе заработува од мене..
Битна ми е она и односот наш а кој работи и колку заработува ама ич ич ич не ме засега.
Ако работиме двајцата супер ,ако едниот неработи пак супер..важно е да сме заедно.
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 22:13 ---
Се обидува да каже дека лигушите вечно ќе останат лигуши. Чим до 23 и кусур години вика мамо дај ми 100че за град, тури му курот на таков маж, тоа не е маж тоа е лигуш.

Не се слагам а еве и зошто.

Еве ќе земам еден пример што ми е близок.

Се запишуваш на општа медицина,студираш 6 години. Знаеш на колку време имаат колоквиуми они? На 2-3 недели..а знаеш ко кого имаат часови? Од 8 до 4 саат.
Епа како еден таков ''лигуш'' да најде време и да работи како келнер кога едноставно нема време гзот да го мрдне а не па да работи. Пошто ако заглави на факс ,ќе наполни со се специјализација која мора да ја имаш иначе џабе ти е факултетот ,35 години а ќе нема ден стаж во својата професија.. Тек тогаш нема никоја да го земе(по оваа анализа) пошто ќе има 35 години и ќе нема ден работно искуство(освен како келнер нели)..хмм, или можда ќе го земе пошто ќе биде доктор?!

Колку и да викате не ви е тоа толку битно лажете....секоја од вас што пишува тука би земала маш со поголеми примања него ли маж со помали примања...без разлика дали 2риов е повреден и се труди само ете толку се можностите....така да доста вистина има во ова...и се разбира барате еднаквост али само кога ви одговара... убаво пиша еден член во ред е он да го дели тоа што го заработува со вас доколку вие не работите ...но да е обратна ситуација нема шанси...не заборавајте едно нешто ...животот е скала...тој што сега нема пари утре може да се збогати...и обратно....така да глејте ги прво карактерните особини...човек ако е вреден парите ќе дојдат...можеби нема да е луксус но за еден обичен живот и мирен сон доволно ќе е ...

Од ваквите истражувања им се еба мајката на браковите денеска..

Во вакви ситуации се гледа љубовта и дали некој се сака искрено или не.
За мене нема ама баш никаква улога дали партнерката моја ќе нема работа одредено време или пак ќе има работа и повеќе ќе заработува од мене..
Битна ми е она и односот наш а кој работи и колку заработува ама ич ич ич не ме засега.
Ако работиме двајцата супер ,ако едниот неработи пак супер..важно е да сме заедно.
--- надополнето: 12 октомври 2013 во 22:13 ---

Не се слагам а еве и зошто.

Еве ќе земам еден пример што ми е близок.

Се запишуваш на општа медицина,студираш 6 години. Знаеш на колку време имаат колоквиуми они? На 2-3 недели..а знаеш ко кого имаат часови? Од 8 до 4 саат.
Епа како еден таков ''лигуш'' да најде време и да работи како келнер кога едноставно нема време гзот да го мрдне а не па да работи. Пошто ако заглави на факс ,ќе наполни со се специјализација која мора да ја имаш иначе џабе ти е факултетот ,35 години а ќе нема ден стаж во својата професија.. Тек тогаш нема никоја да го земе(по оваа анализа) пошто ќе има 35 години и ќе нема ден работно искуство(освен како келнер нели)..хмм, или можда ќе го земе пошто ќе биде доктор?!

Вака излегува како само ти да имаш доктор до себе ние немаме :)
Нивниот факултет е најдолг и најтежок, факт. Излегуваат од факултет на 24/5 зависи колку ги бива. После факултет ако навистина те бива си аплицираш за работа во Филип втори и те вработуваат. Барем таму врска систем не е во мода. Специјализација запишуваат покасно, кај нас. Плус за денешно време доктор да си и да седиш во МКД невработен и да се влечиш по државна специјализација е во најмала рака срамота. Со такви можности за вработување во странство и високи плати.

Така да до 35 години да се влече по специјализации дали ти би го оженил во ова време?

Јас познавам еден таков неврохирург. Со специјализација, со изтражувачки престои у Швицарска, Америка, Германија.
Па се оженил човеко, у Македонија е имал 13 000 плата. Е не седел така, собрал си парталите и ојдел да живее у Германија. Па го оставила невестата, оти не и се живејало у странство, иако овај ја молил да се исселат заедно у Германија.

Познавам и друг доктор, стоматолог у Словенија. Никој не го фермаше 3 % у Македонија, оти селско дете. Сега, раат си чине по Словенија. И него го остави женската оти бил сиромах и од село у Македонија. Иако он ја молеше заедно да се исселат.
Истата градска мома, од Охрид се мажи у Радовиш за еден абдал.

Со два збора, живото е интересен, и никојпат не знае човек шо ќе дојде. Ама битно е да може да се процене кој човек има потенцијал да напраа нешто од самио себе, или нема. Е сега, как си ја праа проценката секој човек (дали е кусоглед, или не е) не знам. :)

Јас познавам еден таков неврохирург. Со специјализација, со изтражувачки престои у Швицарска, Америка, Германија.
Па се оженил човеко, у Македонија е имал 13 000 плата. Е не седел така, собрал си парталите и ојдел да живее у Германија. Па го оставила невестата, оти не и се живејало у странство, иако овај ја молил да се исселат заедно у Германија.

Познавам и друг доктор, стоматолог у Словенија. Никој не го фермаше 3 % у Македонија, оти селско дете. Сега, раат си чине по Словенија. И него го остави женската оти бил сиромах и од село у Македонија. Иако он ја молеше заедно да се исселат.
Истата градска мома, од Охрид се мажи у Радовиш за еден абдал.

Со два збора, живото е интересен, и никојпат не знае човек шо ќе дојде. Ама битно е да може да се процене кој човек има потенцијал да напраа нешто од самио себе, или нема. Е сега, как си ја праа проценката секој човек (дали е кусоглед, или не е) не знам. :)

Колку години имаа?

Неврохирурго сега е 35 негде, има синче (иако е разведен). Он се е женил пред неколку години минимум. (Не се сеќавам).
Стоматолого е негде 27/28.
Важно не познаваш некој доктор и неврохирург кој седел без еден ден работно искуство дома :)

Важно не познаваш некој доктор и неврохирург кој седел без еден ден работно искуство дома :)

Хахах.... Јас не познавам човеци без никакво работно искуство шо седат дома и не прават ништо. Едноставно нема места за мрзлаци у мојо социјален круг.
Лингури шо јадат гомна колку е лошо кај нас, и без ронка лична иницијатива, уопште не ме занимат. Само на неспособен човек сите други му са криви за личната несреќа. А такви ги има премногу кај нас. :):):)

Хахах.... Јас не познавам човеци без никакво работно искуство шо седат дома и не прават ништо. Едноставно нема места за мрзлаци у мојо социјален круг.
Лингури шо јадат гомна колку е лошо кај нас, и без ронка лична иницијатива, уопште не ме занимат. Само на неспособен човек сите други му са криви за личната несреќа. А такви ги има премногу кај нас. :):):)
И замисли истиот таков профил ќе се јави навреден на темава да оправа како невработеноста во долг период од животот и крајно неамбициозноста не е пречка за врска или брак, оти љубовта е важна :)
Па увредени до немај каде. Никако да сфатат дека животот е еден избор и дека секој момент ти е збир на избори од тебе зависи што ќе одбереш. Седнал дома неработник па се крсти на љубовта, па жените станале спонзоруши не го сакале. Абе кој ќе те сака јас се прашувам и дома твоите што не те истерале пред врата ми е чудно.

Да бидеме реални нема човек кој би седел дома повеќе од две три години, а неговите не го прашале еднаш во неделата: Аплицираше ли негде за работа? Има ли нешто? Тоа автоматски ти укажува дека и твојата крв дома што те гледа не те сака (не у буквална смисла) невработен легач, а камоли некој со кој не си иста крв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom