S
StormRage
Гостин
Faithless?!
Ќе пишев нешо шо нетребаFaithless?!
Абе, ај едуцирај нешто за овие шо ги имаш спомнато, а ја ги неам :smir:Леле браво што ја врати темава.. Хм незнам од каде да почнам. Еден од моите најомилени стилови на музика. Тука за мене кога и да било, дали за добри или лоши моменти, трип-хопот е мојот најдобар другар..
Имам повеќе омилени артисти/групи па засега ќе ги спомнам - Portishead,Air,Massive Attack,Bjork,Jazz Liberatorz,NUJABES,Koop,Bonobo,Archive,Thievery Corporation,Trifonic,Baxter...мислам дека тоа се сите, но сигурно ќе се надополнам ако некои ги пропуштив..
еве нешо од мене -
И се надевам дека ќе има доста активни членови тука, па да споделиме добри траки =)
Ќе пишам онака на кратко за сите..Иначе Hooverphonic, Tricky, Morcheeba, Martina Topley - Bird, Telepopmusik, UNKLE. ги додавам на мојата листа (фала на потсеќањето).Ќе пишев нешо шо нетреба
Да, на wikipedia, јасно гласно си пише дека праат и trip-hop. Јас пошто не ги слушам (не заради музиката што ја праат, туку заради „филозофијата“ што ја исттакнуваат во повеќето нивни песни, а и во името на самата група) не би можела да зборам за нив.
Да бидам појасна, Sweet dreams, не е трип-хоп xD Само таа им ја знам xD
За тие што не знаат и све им е бленк пејџ у врска со трип-хоп.
Трип-хопот е настанат во Бристол, Енглеска, како пост-продукција на хип-хопот, кој во средните 80ти масовно се ширел all round the world и тогашното создавање на електронската музика како хаус и техно. Од тие две (хип-хоп и електроника) се создал нов жанр тако звани трип-хоп. Тука измеѓу има неколку фази, ама ме мрзи да објаснувам сеа.
Се собрале тројца фраери тако звани 3D, Mushroom & Daddy G и го создале Massive Attack <3
Massive Attack постои од ’88. Не трпел некои промени у состав освен што Mushroom после издавањето на нивниот најпознат албум Mezzanine, си оди од групата. Во текот на нивната кариера работат со различни луѓе кои ги користат како вокали на нивните песни.
Ако тврдите дека слушате трип-хоп, а не ги слушате Massive, не слушате трип-хоп.
Они се основачи на овој правец. Секој треба да ги знае.
Песни кои Мене ми оставиле голем впечаток од оваа група:
воедно и првата песна што ја чув од нив во март месец, годинава xD*
За да не ја претворам во Massive Attack темава, да спомнам и други артисти
Hooverphonic, Mandalay, Tricky, Costanza, Morcheeba, Air, Portishead, Martina Topley - Bird, Telepopmusik, Thievery Corporation, UNKLE. Толку ќе да се кај мене во library xD
Кај вас? xD
*минатата година де, 2010
--- надополнето ---
Абе, ај едуцирај нешто за овие шо ги имаш спомнато, а ја ги неам :smir:
За еден, немора за сите xD
уфф моќно колку е ова.. стави ги и твоите траки овде =)Da nadopolnam so malku blgarski trip hop oti ova e strasno dobro nesto ... so ova se budam sekoj den i meditiram so ova.
то,то,то...Ete vi nesto i od mene ... jas sum edinstven vo drzavava koj sto pravi vakov tip na muzika.Uzivajte.
--- надополнето ---
Ete uste nesto ... pozdrav za site koi sakate po razlicna muzika.
Не се по мој вкус, но ова Burqa ми остави добар впечаток.. Иначе ете нешто чил аут од мене -Costanza mi e edna od poomilenite artisti sho se tiche trip-hop. Ima predobri traki napraveno. Veruvam deka Tricky ima golemo vlijanie izvrsheno vrz nea probidejki mu e vokal na mnogu pesni <3