Трип-хоп

proxx

The Hardcore!
Член од
1 март 2007
Мислења
226
Поени од реакции
4
Поздрав до сите слушатели на трип-хоп :)
Јас најисрекно немав појма што е, али сеа знам :)

Поздрав!
Proxx Out.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
a gi imate slusano curse of dialect bea i u skopje im bev od avstralija se ali imaat i makedonec so e oblecen ko komita i onaka na sekoj koncert vadi makedonsko zname i del od krusevskiot manifest i ne se losi uopste samo so makedonskata scena za prv pat se zapozna so ovoj vid na muzika :D

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Трип-хоп е култура како хип-хоп. Може да се каже и дека е алтернатива за хип-хоп.
Слушам трип-хоп 8 години. Massive Attack , Tricky , Laika , Portishead , Bjork , Fatboy slim , Sneaker Pimps , Chemical Brothers , Overseer , AIR , Thievery Corporation , Zero 7 , Leftfield и други..

Anthem

We the Living
Член од
8 декември 2009
Мислења
53
Поени од реакции
6
ах, да, Sneaker Pimps :) го следам и новиот проект на Крис, IAMX. Оваа ми е омилената од Сниксите.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Стварно добар правец во хип-хоп културата ( можебе и не е воопшто дел од хип-хоп културата но сепак има доста допирни точки ). Слушанв стварно добри песни кои сте ги постирале но сепак мислам дека некој ќе добие претстава дека е многу мрачен правец. Напротив има доста песни за опуштање и би ви го препорачал албумот на Portishead - Roseland ( кој го има како Roseland NYC [Live] ). Песните се парче небо за вашите уши.... еве една прекрасна песна...

Anthem

We the Living
Член од
8 декември 2009
Мислења
53
Поени од реакции
6
Хахахаха! Глорихед е баш песна ко за на стриптиз.

Даб-степот исто е во роднинска врска со трип хопот. Чек ит аут.

H

HCL

Гостин
Немам ислушано многу артисти, но најдобар ми е DJ Krush (ја имам цела дискографија). Не, нема да ставам линкови од негови траки (провери јутуб, сите траки се пекол), но ќе напоменам дека секој албум му е во различен стил направен.

Исто ќе го спомнам DJ Shadow, не ми е нешто нај нај, но има исто така добри работи.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Overseer ни се познати од игри као NFS али ова е малце поинаква...
Laika.. има многу бољи песни ако извадите албуми од soulseek...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Цел телефон односно 700 мб ми се полни со ваква музика.
Ја обожавам посебно кога пешачам.
Portishead , Air , Massive Attack , Zero 7, Andain . Ахх ... песните се нирвана.
Еве една од мене , сигурно ја знаете -
(рекламата за пежо :) )

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Не се разбирам мн. во овој вид на музика,само сакав да прашам...Gorillaz се трип-хоп?

T

theTinule

Гостин
Не се разбирам мн. во овој вид на музика,само сакав да прашам...Gorillaz се трип-хоп?
Горилаз се електроника, помешана со алтернејтив и поп :)
Не се трип-хоп :)

Незнаев дека имало ваква тема (:)
Неам време сеа, подетално ќе пишам неки други пут, ко ќе ми се најде повеќе време :)

Поздрав со групава што никој не ја спомнал :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Леле браво што ја врати темава.. Хм незнам од каде да почнам. Еден од моите најомилени стилови на музика. Тука за мене кога и да било, дали за добри или лоши моменти, трип-хопот е мојот најдобар другар..
Имам повеќе омилени артисти/групи па засега ќе ги спомнам - Portishead,Air,Massive Attack,Bjork,Jazz Liberatorz,NUJABES,Koop,Bonobo,Archive,Thievery Corporation,Trifonic,Baxter...мислам дека тоа се сите, но сигурно ќе се надополнам ако некои ги пропуштив..

еве нешо од мене -
И се надевам дека ќе има доста активни членови тука, па да споделиме добри траки =)

Kajgana Shop

На врв Bottom