Трип-хоп

• Креатор на темата Креатор на темата TargeT
  • Време на започнување Време на започнување
Поздрав до сите слушатели на трип-хоп :)
Јас најисрекно немав појма што е, али сеа знам :)

Поздрав!
Proxx Out.

a gi imate slusano curse of dialect bea i u skopje im bev od avstralija se ali imaat i makedonec so e oblecen ko komita i onaka na sekoj koncert vadi makedonsko zname i del od krusevskiot manifest i ne se losi uopste samo so makedonskata scena za prv pat se zapozna so ovoj vid na muzika :D

Трип-хоп е култура како хип-хоп. Може да се каже и дека е алтернатива за хип-хоп.
Слушам трип-хоп 8 години. Massive Attack , Tricky , Laika , Portishead , Bjork , Fatboy slim , Sneaker Pimps , Chemical Brothers , Overseer , AIR , Thievery Corporation , Zero 7 , Leftfield и други..

ах, да, Sneaker Pimps :) го следам и новиот проект на Крис, IAMX. Оваа ми е омилената од Сниксите.

Стварно добар правец во хип-хоп културата ( можебе и не е воопшто дел од хип-хоп културата но сепак има доста допирни точки ). Слушанв стварно добри песни кои сте ги постирале но сепак мислам дека некој ќе добие претстава дека е многу мрачен правец. Напротив има доста песни за опуштање и би ви го препорачал албумот на Portishead - Roseland ( кој го има како Roseland NYC [Live] ). Песните се парче небо за вашите уши.... еве една прекрасна песна...

Хахахаха! Глорихед е баш песна ко за на стриптиз.

Даб-степот исто е во роднинска врска со трип хопот. Чек ит аут.

Немам ислушано многу артисти, но најдобар ми е DJ Krush (ја имам цела дискографија). Не, нема да ставам линкови од негови траки (провери јутуб, сите траки се пекол), но ќе напоменам дека секој албум му е во различен стил направен.

Исто ќе го спомнам DJ Shadow, не ми е нешто нај нај, но има исто така добри работи.

Overseer ни се познати од игри као NFS али ова е малце поинаква...
Laika.. има многу бољи песни ако извадите албуми од soulseek...

Цел телефон односно 700 мб ми се полни со ваква музика.
Ја обожавам посебно кога пешачам.
Portishead , Air , Massive Attack , Zero 7, Andain . Ахх ... песните се нирвана.
Еве една од мене , сигурно ја знаете -
(рекламата за пежо :) )

Не се разбирам мн. во овој вид на музика,само сакав да прашам...Gorillaz се трип-хоп?

Не се разбирам мн. во овој вид на музика,само сакав да прашам...Gorillaz се трип-хоп?
Горилаз се електроника, помешана со алтернејтив и поп (:
Не се трип-хоп (:

Незнаев дека имало ваква тема ((:
Неам време сеа, подетално ќе пишам неки други пут, ко ќе ми се најде повеќе време (:

Поздрав со групава што никој не ја спомнал (:

Леле браво што ја врати темава.. Хм незнам од каде да почнам. Еден од моите најомилени стилови на музика. Тука за мене кога и да било, дали за добри или лоши моменти, трип-хопот е мојот најдобар другар..
Имам повеќе омилени артисти/групи па засега ќе ги спомнам - Portishead,Air,Massive Attack,Bjork,Jazz Liberatorz,NUJABES,Koop,Bonobo,Archive,Thievery Corporation,Trifonic,Baxter...мислам дека тоа се сите, но сигурно ќе се надополнам ако некои ги пропуштив..

еве нешо од мене -
И се надевам дека ќе има доста активни членови тука, па да споделиме добри траки =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom