Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Ако де пак напиј се денес аспирин. (штом од него не ти се создава мачнини)

Најверојатно е од времето, не возака сите во овие преодни периоди. Зависи кај те боли, некој има проблеми со синуси па го боли глава, може и од промени во диоптер да боли глава или од притисок.
Ако те влече така подолг временски период иди кај матичен да ти измери притисок, па ќе ти каже што понатаму, ако треба посети и офталмолог и напраи ехо на синуси. :)
Ама јас повторно ќе спомнам најверојатно е од времето.

Имам и проблеми со синуси, и со диоптер и со време.
Shit !

На самото уво на задниот дел ми се појави како топче поткожно на делот каде што се спојува со главата. Да напоменам дека многу сум склона кон создавање на масни (поткожни ткива) .Што можи да биди работата , необично е местото за израстоци ,
или треба да сменам начин на исхрана некој предлог?:unsure:

Ми доцни 4 дена, дека бев настината и пијам апчиња....Еве два дена ме боли стомак и мислам дека во секој момент ќе ми дојде...Сега кога се избришав имаше како мало црвено топче, ама ептен малечко помешано со белото прање....А сега пак ништо нема...Можно ли е да ми дошло па да неможе да пробие уште? Се загрижив ептен :place:
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 20:28 ---
Ми доцни 4 дена, дека бев настината и пијам апчиња....Еве два дена ме боли стомак и мислам дека во секој момент ќе ми дојде...Сега кога се избришав имаше како мало црвено топче, ама ептен малечко помешано со белото прање....А сега пак ништо нема...Можно ли е да ми дошло па да неможе да пробие уште? Се загрижив ептен :place:

--- надополнето: 8 октомври 2013 во 20:28 ---
како да не може да пробие, не е тоа канализација па ќе се запуши :)

си пиела апчињата, нормално е да касни, чим те боли стомакот тука е, утре или задутре ќе добиеш.

Можно е да е Цистит - воспаление не мочен меур.
Оди кај матичниот лекар кажи му и мислам дека ќе ти даде упат за на микробиологија за да ти направат уринокултура.

Да, бев, ми направија уринокултура, се покажа некоја мала бактерија која се појавувала од настинки...Ми дадоа антибиотик и сега е ок :)
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 20:30 ---
Можно е да е Цистит - воспаление не мочен меур.
Оди кај матичниот лекар кажи му и мислам дека ќе ти даде упат за на микробиологија за да ти направат уринокултура.

Да, бев, ми направија уринокултура, се покажа некоја мала бактерија која се појавувала од настинки...Ми дадоа антибиотик и сега е ок :)

Za nastinkava kazete nesto? Mi tece nosost, kaslam, sekret od nos cel den, i koga kaslam malku gradite me naboluvaat...

Чај од ленено семе за кашлицата или сируп од тегавец многу помагаат. Стави ги нозете во жешка вода колку што можеш да издржиш и едра сол и држи ги така, после тоа облечи си чорапи, покриј се и лежи така (по можност направи го пред спиење, утре си како нов/а) ;)

Значи преку кур ми е од лабораторииве. Извинете на израз ама ептен се напнав. Минатата недела сакав да си проверам крвна слика и ајде во Авицена. Резултатите беа супер, освен серумското железо кое ми беше 6.1, а долна граница е 9.2. Докторкава моја се изначуди затоа што хемоглобин, триглицериди и тие останатите параметри сите ми се во нормала ко што треба. Во саботата бев да дарувам крв и прво им ја покажав крвната слика на докторите. И тие се изначудија како на толку добри резултатите мене ми е толку ниско серумското железо. Ме боцнаа за да проверат според нивниот ко што би рекле они "партизански" метод и рекоа дека се е супер. И јас денес реков ќе одам да проверам пак за да видам дали Авицена имале некоја грешка или нешто е до мене. Резултатите се супер, малце хемоглобинот ми е намален ама тоа го поврзувам со тоа што дарував крв ама сега AST ми е зголемено. Читав за тоа дека се поврзува со црн дроб и жолтица. Што да правам, што да чинам?

Резултатите се супер, малце хемоглобинот ми е намален ама тоа го поврзувам со тоа што дарував крв ама сега AST ми е зголемено. Читав за тоа дека се поврзува со црн дроб и жолтица. Што да правам, што да чинам?

Од 1995 во Р.М е сигурно Дарувањето на крв и опремата е апсолутно стерилна така да ако се плашиш од пренос на хепатит (било кој) биди среќна што не си на хемодијализа.

Најсериозно и јас после давање крв имам чудни резултати па не се потресувам и сепак да бидеме реални тоа не е малку бесценета течност која си ја дала, така да препиши и тоа на дарувањето а потоа најверојатно после месец, два или како ти се стандардните прегледи пак провери.

Мислам дека причина за паника немаш.

Значи преку кур ми е од лабораторииве. Извинете на израз ама ептен се напнав. Минатата недела сакав да си проверам крвна слика и ајде во Авицена. Резултатите беа супер, освен серумското железо кое ми беше 6.1, а долна граница е 9.2. Докторкава моја се изначуди затоа што хемоглобин, триглицериди и тие останатите параметри сите ми се во нормала ко што треба. Во саботата бев да дарувам крв и прво им ја покажав крвната слика на докторите. И тие се изначудија како на толку добри резултатите мене ми е толку ниско серумското железо. Ме боцнаа за да проверат според нивниот ко што би рекле они "партизански" метод и рекоа дека се е супер. И јас денес реков ќе одам да проверам пак за да видам дали Авицена имале некоја грешка или нешто е до мене. Резултатите се супер, малце хемоглобинот ми е намален ама тоа го поврзувам со тоа што дарував крв ама сега AST ми е зголемено. Читав за тоа дека се поврзува со црн дроб и жолтица. Што да правам, што да чинам?

касни си морковче,ќе ти помини ;)

Де, де, колку ти е зголемено? 5-10 над нормала? Може ја оставиле крвта да стои, па покасно измериле или деновиве ако си јадела нешто помрсно, не му се секирај. Знак за жолтица или потешкотии со црниот дроб е кога е 10-20 пати повисоко од нормалата.

ден пред да ти земат крв нешо алкохол да се поднапи, мрсно? :)

Дечки, ми треба еден совет од вас.

Вака, како мал, не сум опериран од препонска кила, и сум бил неколку пати на преглед но не ми кажале нешто конкретно.

Сакам да ве прашам, кои се симптомите на килата, бидејќи осеќам тежина понекогаш од десната страна.
А од време на време ми пречи, незнам како да објаснам.... еве прост пример: ( после секс ми пречи, едноставно ја чувствувам чудно таа страна ), ме наболува од време на време.
Одев во теретана, признавам може малце и претерав со вежбањето и уште вежбам дома.

Проверив крв пред еден месец и беше се супер, резултатите беа феноменални, а ми рекоа дека ако имало нешто преку крвта се забележувало.

Некој ваш совет ?

Де, де, колку ти е зголемено? 5-10 над нормала? Може ја оставиле крвта да стои, па покасно измериле или деновиве ако си јадела нешто помрсно, не му се секирај. Знак за жолтица или потешкотии со црниот дроб е кога е 10-20 пати повисоко од нормалата.

15 над нормала, добро е чим не е ништо страшно. Можно е тие малку покасно да имаат проверено зашто ја пренесуваат од едно место до друго, па додека направат. Фала :)

ден пред да ти земат крв нешо алкохол да се поднапи, мрсно? :)

Овој пат не, претходниот пат кога правев се забораив и вечерта си јадев помфрит со сирење, си пиев винце, ама ништо не покажа :D

15 над нормала, добро е чим не е ништо страшно. Можно е тие малку покасно да имаат проверено зашто ја пренесуваат од едно место до друго, па додека направат. Фала :)

Овој пат не, претходниот пат кога правев се забораив и вечерта си јадев помфрит со сирење, си пиев винце, ама ништо не покажа :D
Не се секирај, често не им се избаждарени апаратите ни во Авицена ни било каде, ако се осеќаш ти супер немаш гајле. Таман работа хепатитис, ќе имаш еден куп симптоми да беше тоа во прашање. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom