А1, А2, B1, B2, C1.........- Име на јазик (небитно) и после тоа има 1, ц1, ц2 ...итн.
Кое е да го одберам ако сакам да го изучувам јазикот на почетно ниво ?
А1, А2, B1, B2, C1.........
Јас мислев за друго прашуваш али нема врска, ти објаснија подолу.Сме се разбрале погрешно.Хмм, не е така.
Во листава каде што се изборни од цел факултет, пример ако сакам да изберам ...шпански јазик (небитно) дадени ми се:
Шпански јазик 1
Шпански јазик Ц 1
Шпански јазик Ц 2
Шпански јазик Ц 3
Шпански јазик Ц 4
Истово е за сите јазици.
Позитивно е тоа што прва година е лесно потоа со секоја година се крева нивото на тежина ,прелесно ако ти идат јазиците , негативно е тоа што е дефинитивно најнеорганизараниот факултет во државава буквалноГодинава завршувам со средно и треба да се запишам на факултет.Се мислам помеѓу економски(бидејќи економско завршив/ќе завршам),дали може да ми кажете повеќе за филолошкиов факултет,позитивни/негативни страни,сакам да сум поупатен..фала однапред.
da pogodam sega go ucite doctor faustus ili othello slucajnoЈа земав првин Британска и Лексички, ама се предомислив, и место Лексички си земав Утопии и антиутопии. Иначе, книжевност ми е засега омилен предмет поради Кошка, многу јако предава, а целиот предмет ми е интересен, обожавам книжевност.
e toa ti e najdobrata drama sto kje ja ucite barem za moj vkus, ednostavna i lesna za sfakjanje i mn interesna. Volpone e isto taka jaka ali e mn zamrsena do beskraj, kje vidishУтре почнуваме со Доктор Фаустус.![]()
Дада, интересна е, мислам дека и Војвотката од Малфи е интересна, а?e toa ti e najdobrata drama sto kje ja ucite barem za moj vkus, ednostavna i lesna za sfakjanje i mn interesna. Volpone e isto taka jaka ali e mn zamrsena do beskraj, kje vidish![]()