Аронија - лековити својства

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
200 ден. за килограм Аронија во Виталија ?? Некако не ми фаќа математикава, мајка ми од зелен пазар ја купува за 400 ден. кило

Децо, многу е тоа за аронија, 170 денари 1 kg замрзната аронија ја купував на времето.

200 ден. за килограм Аронија во Виталија ?? Некако не ми фаќа математикава, мајка ми од зелен пазар ја купува за 400 ден. кило

Толку е, пред една недела го купив последното пакување.

Majka mi napravi edno 15 litra sok od Aronija,,ali edna casa i tolku za eden den,i da sakas nemozes poveke,barem ne jas.
Aronija ti e Vitaminska Bomba bukvalno.

Majka mi napravi edno 15 litra sok od Aronija,,ali edna casa i tolku za eden den,i da sakas nemozes poveke,barem ne jas.
Aronija ti e Vitaminska Bomba bukvalno.

Ама кога ќе го направиш сокот и кога ќе го испиеш одма, не да ти стои направен. Подобро нареден пат замрзни ја аронијата во замрзнувач па вади по една чаша и праи колку да испиеш. :)

На зелен пазар денес цена за еден килограм Аронија
замрзната 300 денари
тазе............400 денари
--------------------------------
Ја има во Македонија,успева некаде,ја садат и каде.

Имам пробано,ама толку шо ми се имат згадено блак блак.ок сега здрава е нема збор тука,ама за јаденје е катастрофа.Секоја чест за тие што можат така да ја јадат.

На зелен пазар денес цена за еден килограм Аронија
замрзната 300 денари
тазе............400 денари
--------------------------------
Ја има во Македонија,успева некаде,ја садат и каде.

Скапо ти е ова, ја имаш за 160-180 денари замрзната 1 кг, чинам во виолетова кеса беше, немам дома за да проверам.

Зедов 200 грама за почеток. Ми рекоа 5-10 бобинки на ден (ги земав одеднаш) да не претерувам доволно биле. Инаку на вкус е интересна, како непрезреани дренки.
Овде на сајтот на продавницата пишува 3-5 трипати дневно
http://www.marvik.com.mk/content_ar...oj&strPoStrana=20&strIDArtikal=197&strThumb=2

Ја консумирам неколку месеци и воопшто не ми е непријатна за јадење. Инаку околу 200 денари ја зимам. Посадив и дрвце пред некое време но не успеа. Наредна можност и повторно пробувам (y)

Денес земав Аронија од Бит пазар, притоа беше полузамрзната по цена од 300 ден/килограм. За други информации и цени пишете :)

Денес земав Аронија од Бит пазар, притоа беше полузамрзната по цена од 300 ден/килограм. За други информации и цени пишете :)

Скапо ти е ова, инаку замрзната е kewl, нема изгубено скоро ништо од корисните состојки. Побарај од ФУНГИ ФЛОРА, далеку поефтина е, а квалитетот е одличен. :)

Скапо ти е ова, инаку замрзната е kewl, нема изгубено скоро ништо од корисните состојки. Побарај од ФУНГИ ФЛОРА, далеку поефтина е, а квалитетот е одличен. :)
Кај ги има овие во Скопје?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom