Алфа Ромео

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
VWto ne e za trkanje, nego da go nabutas so crvena nafta i da teraš so 300 den 100km.
:D
--- надополнето: 28 август 2013 во 15:22 ---
Koga sme kaj trkanjeto dosta e samo ova da se spomene. nema potreba od poveke:
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_R10_TDI
--- надополнето: 28 август 2013 во 15:39 ---
Ja zaboraviv i legendata:
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_Quattro
Bez konkurencija vo sekoj pogled.

Во кој временски интервал?????

Ај погуглај да видиш Алфа Ромео од која година се натпреварува во авто мот трките...

Алфа Ромео е познат италијански производител на автомобили кој се прославил низ историјата во авто-спортот.[2] Компанијата е основана на 24 јуни 1910 год. во Милано.[3] Во мотоспортот е присутна уште од 1911 година. Од 1932-1986-година е во сопственост на државата, во 1986 година. станала членка на групацијата Фијат. Во февруари 2007 година дошло до реорганизација на групацијата ФИАТ, и таа станува Алфа Ромео автомобили А.Д.[4]

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Почитувани
Alfa Romeo 33 Stradale
(Да го имаш репарирано во гаража-само еднаш месечно по еден круг низ град да поминуваш и тоа во недела)
Alfa-4-700x525.jpg Alfa-1-700x525.jpg Alfa-5-700x525.jpg

+Alfa Romeo AlfettaTipo159 1.5л 425коња 1951г.
(исто да го имаш во гаража-да не го возиш и секој ден по 4 сати да зјапаш во него)
3.jpg 2.jpg 1.jpg

Алфа Ромео = Љубов
Еднаш се заљубуваш во италијанска работа цел живот останвиш лојален.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
kako uspevaat da gi pravat grdi alfive ne mi e jasno, osven 156 i 159 sve drugo im e tinja

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.458
Поени од реакции
2.013
kako uspevaat da gi pravat grdi alfive ne mi e jasno, osven 156 i 159 sve drugo im e tinja
За да ти бидат грди алфите треба да си акнат малку :D Не, шала на страна, ако некој има таква страст према дизајнот тоа се италијанците, особено Алфа. Ако Алфите не ти се допаѓаат на дизајн тогаш дефинитивно имаш проблем со дизајнот.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
За да ти бидат грди алфите треба да си акнат малку :D Не, шала на страна, ако некој има таква страст према дизајнот тоа се италијанците, особено Алфа. Ако Алфите не ти се допаѓаат на дизајн тогаш дефинитивно имаш проблем со дизајнот.
koj dizajn imaat zabarite be dete? fiat, lancia, alfa? sve toa ti e tinja. Edino italijanite gi biva za sportski auta. Kola sto se postue ti e bmw, mercedes, opel volkswagen

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
ОМГ ако алфа и остало има грд дизајн ондак некој или си има проблеми со вкусот или со видот

Ај нека каже некој дека ова е грдо

Да не зборувам дека збориме за кола 12-13 години стара, со опрема која за тоа време била луксуз

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.458
Поени од реакции
2.013
Дајте мислење за алфа 166 2.4 JTD ... ако има некој колку троши градска отпрлика да каже
конкретно оваа ја гледав

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/757939-ALFA-ROMEO-166-2-4-JTD--00
Колата е одлична, меѓутоа добро размисли дали вреди да се одржува, сигурен сум дека не е ефтина за одржување, или ако веќе си запнал за неа или за таква, сврти неколку броеви и распрашај се за цени на делови за редовен сервис.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Колата е одлична, меѓутоа добро размисли дали вреди да се одржува, сигурен сум дека не е ефтина за одржување, или ако веќе си запнал за неа или за таква, сврти неколку броеви и распрашај се за цени на делови за редовен сервис.
Тоа е муабетот скапо ќе биде и потрошач е 2.4 машинава 5 клипа редни 140 коња
Изгледа дека дефинитивно ефтини се ама после тоа дупки прават по џебовите :(

А за изглед и опрема нема збор

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
koj dizajn imaat zabarite be dete? fiat, lancia, alfa? sve toa ti e tinja. Edino italijanite gi biva za sportski auta. Kola sto se postue ti e bmw, mercedes, opel volkswagen
Рече и остана жив...
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 00:19 ---
VWto ne e za trkanje, nego da go nabutas so crvena nafta i da teraš so 300 den 100km.
--- надополнето: 28 август 2013 во 15:22 ---
Koga sme kaj trkanjeto dosta e samo ova da se spomene. nema potreba od poveke:
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_R10_TDI
--- надополнето: 28 август 2013 во 15:39 ---
Ja zaboraviv i legendata:
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_Quattro
Bez konkurencija vo sekoj pogled.
Поздрав имаш од Ланча Стратос, ФИАТ 131 Абарт, Ланча 037, а, богами и од Кралицата Ланча Делта, како и од онаа 33 Страдале погоре...
Ѕирни на Википедија што пишувам тука. Колите постоеле и пред Волксваген, а посебно пред нивната еволуција од воздушно ладен мотор поставен позади, а и тоа е благодарение на пропаднатиот НСУ... како и пред појавата на нафтената печка наречена ТДИ во сите комбинации на црвени букви и коњи.
Спортските успеси на Волксваген групацијата, сосе оние пред Втората светска војна на марките кои денес се под Волксваген, можеш да ги собереш комотно во еден тефтер.
За италијаниве ќе ти требаат 2-3 тома колку Војна и мир.

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
За историјата на Алфа Ромео има да се пишува и ден и нок.Компанија која постои пред сите и тоа е запишано во аналите на авто мото трките и во историјата на автомобилизмот.....

Само луге со големо срце ја сакаат Алфа Ромео.Во својата богата историја секогаш имала маркантни модели кои давале печат и ја одбележувале нивната историја.

Како што е Порше препознатлив со 911,така и Алфа Ромео е препознатлива со својата легендарна ГТВ која и ден денес го качува адреналинот......

А за компанија како Волксваген која нема никаква историја во авто мото трките каде само големите се натпреваруваат не сакам да дискутирам.Компанија без развој во авто мото трките почнувајки од Ф1 не е достојна за почит и да се спомнува....

Kajgana Shop

На врв Bottom