Види Ставрогрин
ти што си бегал од часови по историја во основно (ако си учел) јас овде немам апсолутно никаква намера да те образувам ни тебе ни било кого.Второ мојот извор е 1000 пати подобар од твојот од Википедија,во кој еднаш еден мој другар од Куманово напиша дека АРМ има 800 тенкови и стоеше толку време дур не им текна еден ден да го тргнат,а чисто информативно за тебе АРМ немаше 800 тенкови ни кога беше како Трета армиска област на ЈНА во СФРЈ Македонија (
ова пример за твојот извор).И како последно,според твоето размислување,ако Македонија одма за се нешто треба да се пика како кучка во чопор за парење веројатно немаше јас и ти овде да збориме на Македонски јазик а ни Кајгана немаше да биде Македонски сајт,
суштината е да БИДЕШ СВОЈ НА СВОЕТО и добро прочитај го ова болдираново,не треба никој да ја признава МПЦ што се однесува до мене не ми смета,јас знам што сум по вероисповест и знам во кого верувам,комплекси он некои што несреќно се на големи црковни фукнции и тоа исто не допира до мене а не би требало ни до МПЦ и верниците како нејзино тело