iPhone 5s со грешка во сензорите?

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Локација
Скопје
Скоро излезе видео во кое е прикажана грешка во серијата на iPhone 5s (наводно). Проблемот бил во сензорите кои покажувале погрешни параметри.

Проверено или станува збор за некоја измама?

Повеќе може да прочитате тука

Screen_Shot_2013-10-03_at_12.02.16_PM_610x457.png

gizmodo_610x343.jpg

Да купиш телефон со таа цена и да има проблеми? :D

Никој не оспорува дека цената е ненормална, ама ова и не е некој особен проблем... :)
Да се прегрева, да губи мрежа, да паѓа wifi, да не чини камерата, да се гребе лесно... Тоа е проблем. Ова се решава со калибрирање, или пак со едноставен апдејт од страна на Apple.

Никој не оспорува дека цената е ненормална, ама ова и не е некој особен проблем... :)
Да се прегрева, да губи мрежа, да паѓа wifi, да не чини камерата, да се гребе лесно... Тоа е проблем. Ова се решава со калибрирање, или пак со едноставен апдејт од страна на Apple.

Јасно ми е, онака интересно ми беше дека воопшто се зборува за проблеми со телефонов кај нас, а случајно во ист ден се појави таа цена :)

Од каде знаеш дека нема софтверски да го средат со некој нареден апдејт?

Нормално дека очекуваш да земеш сосема исправен телефон кога го земаш на ново, без разлика дали е 1000 денари или 1000 евра.

Плус не можеш да судиш ако некој го купи. Исто како некој на тебе да ти суди што немаш пари за нешто, а ете тој има да даде 70+ илјади за Ајфон.
Лицемерно е во најмал случај.

Ако некој има пари да си го дрви - слободно.

Јас мислам дека е некаква шпекулација од некоја конкуренција . Сепак цената LoL LoL :facepalm:

Од каде знаеш дека нема софтверски да го средат со некој нареден апдејт?

Нормално дека очекуваш да земеш сосема исправен телефон кога го земаш на ново, без разлика дали е 1000 денари или 1000 евра.

Плус не можеш да судиш ако некој го купи. Исто како некој на тебе да ти суди што немаш пари за нешто, а ете тој има да даде 70+ илјади за Ајфон.
Лицемерно е во најмал случај.

Ако некој има пари да си го дрви - слободно.

Што е лицемерно? кого судам? едно е да купиш 5s по цена од некои 40K, а друго е да е 73K, тоа е скоро двојно повисока цена. Сум кажал многу пати дека ако на некој му е ќеиф да купи одреден продукт, и може да си го дозволи треба тоа да го направи скоро по секоја цена, бидејќи ќеифот нема цена.....ама ова е претерано. Исто така појаснив горе зошто ми е смешно, и зошто го постирав гифот, перфектно јасно ми е дека секој нов производ има по некој проблем на почетокот.

Што е лицемерно? кого судам? едно е да купиш 5s по цена од некои 40K, а друго е да е 73K, тоа е скоро двојно повисока цена. Сум кажал многу пати дека ако на некој му е ќеиф да купи одреден продукт, и може да си го дозволи треба тоа да го направи скоро по секоја цена, бидејќи ќеифот нема цена.....ама ова е претерано. Исто така појаснив горе зошто ми е смешно, и зошто го постирав гифот, перфектно јасно ми е дека секој нов производ има по некој проблем на почетокот.

Која е логиката тогаш да лансираш нов производ со таква грешка, а при тоа да бараш цена која е далеку од нормална... Така што ти го подржувам муабетот.

73k ? Па стварно не се во ред овие бе ? Не давам толку пари за тел па што сака нека е...цццц

абе да ти ибам ајфонот 70 000+ денари! златен да не е? абе и голи женски да излагаат од него не би дал толку за телефон... стварно е премногу - овој у бизнис тарифа со месечна претплата од 30 000 денари да го земеш па ке треба да доплатиш уште 30 000 у кеш за да ти го дадат.. цениве дури и небото го поминаа...

конкуренцијата ќе измислува вакви работи нормално ;)
Apple си е apple и iphone си е iphone. Точка.

Се мислам само дали вреди да го заменам 5кава со 5s најмногу што ќе треба да се замарам... или да чекам 6ка да излезе. Се навикнав на овој а освен копче со сензор за прсти што не верувам ќе го користам ништо ново нема да има.
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 01:36 ---
абе да ти ибам ајфонот 70 000+ денари! златен да не е? абе и голи женски да излагаат од него не би дал толку за телефон... стварно е премногу - овој у бизнис тарифа со месечна претплата од 30 000 денари да го земеш па ке треба да доплатиш уште 30 000 у кеш за да ти го дадат.. цениве дури и небото го поминаа...
ако не ти чини никој не те тера со сила бе батка ;) немаш да го купиш трај. тоа ти е бизнис и капитализам. Не може секој клошар да си дозволи најннова техниологија. Ќе го испотиш малце гзот или џабе ти е и тоа пошто толку те бива ;)

конкуренцијата ќе измислува вакви работи нормално ;)
Apple си е apple и iphone си е iphone. Точка.

Се мислам само дали вреди да го заменам 5кава со 5s најмногу што ќе треба да се замарам... или да чекам 6ка да излезе. Се навикнав на овој а освен копче со сензор за прсти што не верувам ќе го користам ништо ново нема да има.
--- надополнето: 8 октомври 2013 во 01:36 ---

ако не ти чини никој не те тера со сила бе батка ;) немаш да го купиш трај. тоа ти е бизнис и капитализам. Не може секој клошар да си дозволи најннова техниологија. Ќе го испотиш малце гзот или џабе ти е и тоа пошто толку те бива ;)

Сам себе го убијал :tapp:

Прво викаш сека од 5ката до 5S разлика е само едно копче.....после викаш за најнова технологија мораш да лупнеш пари ,немоеш да бидеш клошар......ајде белки ќе воведат копче игнор на форумов па ќе можам да ги прескокнувам ваквите ко тебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom