Зошто модерната жена се плаши од брак?

• Креатор на темата Креатор на темата etoile
  • Време на започнување Време на започнување
Самио повик на еднаквост ги почнува сите тија работи. Оти у самата основа на еднаквоста е мерејне на учинок и количина на нешто. И станува ного интересно коа двуцја човеци емоционално сврзани ќе почнат да мерат немерливи нешта. Иако сите до еден ќе ти кажат не водат сметка, есап, и не стават на кантар. Сите до еден изрично ќе ти го кажат тава, додек те гледат у очи.

Договоро и разбирајнето не носат еднаквост. Носат емоционална сатисфакција дека е поважно да се гледа големата слика на нештата. А шом има голема слика, се некој ќе дава повеќе, друг помалку у секоја разновидна ситуација. Со еднаквоста, сите ситуации се третират како изолирани настани. А всушност тија изолирани настани са тесно поврзани и праат целина.
А дали некој има три чисти у главата да ги разбере тија работи, не знам. :(

Луки, одиш контра иако знаеш дека кога зборувам за еднаквост, мислам за заедничко извршување на обврските, без дискриминација и поделба на полови. Како тоа договорот и разбирањето не можат да донесат еднаквост? Седиме денес дома и се договараме: Јас ги мијам садовите, ти направи ручек. Си би цел ден на работа и сега си капнат? Нема врска, јас ќе ги направам и двете работи. Значи затоа нагласив кој што сака и може, а кој колку може зависи од слободно време, енергија, итн.

Луки, одиш контра иако знаеш дека кога зборувам за еднаквост, мислам за заедничко извршување на обврските, без дискриминација и поделба на полови. Како тоа договорот и разбирањето не можат да донесат еднаквост? Седиме денес дома и се договараме: Јас ги мијам садовите, ти направи ручек. Си би цел ден на работа и сега си капнат? Нема врска, јас ќе ги направам и двете работи. Значи затоа нагласив кој што сака и може, а кој колку може зависи од слободно време, енергија, итн.

Јас не одам контра дека не функционираш со партнеро. На крајо на дено работите у домаќинл’ко мора да се завршат на еден или друг начин.

Јас само ти кажувам оти нема еднаквост меѓу вас, колко и да мислеш оти ја имаш. И дека ако немаш еднаквост, тава не значи оти е лошо. У голем дел у случаите е и пожелно да нема еднаквост. :)

Јас не одам контра дека не функционираш со партнеро. На крајо на дено работите у домаќинл’ко мора да се завршат на еден или друг начин.

Јас само ти кажувам оти нема еднаквост меѓу вас, колко и да мислеш оти ја имаш. И дека ако немаш еднаквост, тава не значи оти е лошо. У голем дел у случаите е и пожелно да нема еднаквост. :)

Џабе муабет. Никако нема да се согласиме... Освен ако не зборуваш за стреп он-от. :icon_lol:

Џабе муабет. Никако нема да се согласиме... Освен ако не зборуваш за стреп он-от. :icon_lol:

Така е. Ти си мисли оти имаш еднаквост. На крајо на дено, ти си знаеш најубаво как си функционираш со твојо партнер. Нема тука правила, нема еднаквост нееднаквост.

Јас мислеех едновреме за еднаквоста, ама на крајо одлучих оти тава не е за мене. Едноставно селското у мен не ми го дава тава. :)

Жените без разлика дали сакаат или не да бидат нечии господари тие неможат, затоа што се физички инфериорни спрема мажите. Кога би биле супериорни од мажите тогаш и тие би биле лидери, а не обратно.

Мажот никогаш не бил господар на жената, туку тогаш немало ТЕЛЕВИЗИЈА, МОЌ НА ЈАВНО УБЕДУВАЊЕ ПРЕКУ ПРОПАГАНДА, туку луѓето ги следеле своите природни биолошки инстинкти и улоги во природата. Од секогаш во историјата мажот бил тој што работел, создавал, обезбедувал храна за семејството, а жената се грижела за децата. Никогаш не било поразлично. Никогаш во историјата немало “мажи домаќинки“ и дадилки.

Затоа денес не следи социјална и демографска катастрофа којашто има неизлечиви последици.
Другар јас не викам ако е матријархат мажот мора да биде домаќинка и да гледа деца.
Женското лидерство е постабилно, каде каде. Еве ти прост пример. Дај му на еден маж да води домаќинство, сметки, храна, деца. Се ќе биде каша попара. Нека си работи, нека си обезбедува за семејството. Но водењето на пресметките и кое за каде е и како/каде треба да биде жените подобро го прават од мажите.

Секоја жена отворено сака еднаквост, ама потсвесно се моле да не ја добие. Оти секоја жена сака да се осеќа како принцеза од време на време. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

пс. Мислеш ли оти нема да избегаш ако има претерана еднаквост до најситен детал? :)

Со оглед на тоа какви принцезички знаете да бидете поголемиот дел од времето, мислам дека периодично тој луксуз што го уживаат жените не би требало да ви смета.

Секоја жена отворено сака еднаквост, ама потсвесно се моле да не ја добие. Оти секоја жена сака да се осеќа како принцеза од време на време. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

пс. Мислеш ли оти нема да избегаш ако има претерана еднаквост до најситен детал? :)

Од кај па сега поимот "принцеза" имплицира нееднаквост бе Луки? Додуша, ситуацијата е таква само ако ти ја тинтраш, а таа со ништо не ти возвраќа.

Ако јас го третирам како крал, имам богами право да барам да ме третира и тој мене како кралица. Ете ја еднаквоста на дело, аs simple as that.

Plavooka - Срц, не го сфати ти Луки. Љубоморен е, сака и он да биде принцеза. Подарешка принцеза :pipi:. Затоа дрнда за нееднаквост, никој не му го дал тој луксуз, се уште.

Plavooka Шкорпион

И ти и шкорпи пробувате да ми ги извртете зборовето.

Како прво, нигде не напишах оти е лошо оти секоја жена сака да се осеќа како принцеза. А тава шо по автоматизам го разбирате како нешто лошо или негативно кажува повеќе за вас, отколко шо кажува за мене.

Како второ, и да го третираш како крал, ќе очекуваш и тебе да те третират како принцеза. Как ќе одлучеш или измереш оти е таман со реципроцитет и со се? Шо се зима за референтна точка?

Plavooka Шкорпион

Како второ, и да го третираш како крал, ќе очекуваш и тебе да те третират како принцеза. Как ќе одлучеш или измереш оти е таман со реципроцитет и со се? Шо се зима за референтна точка?

Фер и независна арбитража. Што ќе речат комшиите-тоа.

Што ќе рече тефтерот, тоа
Как ќе одлучеш или измереш оти е таман со реципроцитет и со се? Шо се зима за референтна точка?

Ќе погледнам месечната статистика во тефтерот....:icon_lol:

Ок, шала на страна, не може со хируршка прецизност ова да се одреди пошто е релативно, зависи од самата девојка. И мислам не сум меродавна да кажувам, бидејќи на крајот на краиштата, секоја жена си има некоја различна референтна точка. За една е кралски третман да ја носи во Париз, за друга е вечера во ресторан. За некоја трета може е помош околу домаќинските работи или околу децата, кои не стигнала да ги заврши.

Тука признавам дека ние жените сме малку позаебани, бидејќи секоја си има различна референтна точка. Ваше е да откриете што е тоа.

За маж и не е толку тешко, само да си е прописно најаден, напиен и задоволен во кревет :icon_lol:. Поедноставни сте, јбг. Што не значи дека тоа е лошо, напротив:).
--- надополнето: 2 октомври 2013 во 13:42 ---
Што ќе рече тефтерот, тоа
Как ќе одлучеш или измереш оти е таман со реципроцитет и со се? Шо се зима за референтна точка?

Ќе погледнам месечната статистика во тефтерот....:icon_lol:

Ок, шала на страна, не може со хируршка прецизност ова да се одреди пошто е релативно, зависи од самата девојка. И мислам не сум меродавна да кажувам, бидејќи на крајот на краиштата, секоја жена си има некоја различна референтна точка. За една е кралски третман да ја носи во Париз, за друга е вечера во ресторан. За некоја трета може е помош околу домаќинските работи или околу децата, кои не стигнала да ги заврши.

Тука признавам дека ние жените сме малку позаебани, бидејќи секоја си има различна референтна точка. Ваше е да откриете што е тоа.

За маж и не е толку тешко, само да си е прописно најаден, напиен и задоволен во кревет :icon_lol:. Поедноставни сте, јбг. Што не значи дека тоа е лошо, напротив:).

Затоа што денешниве жени се неспособни. Не можат едно јајце да сварат, не па нешто покомплицирано да направат.

Затоа што денешниве жени се неспособни. Не можат едно јајце да сварат, не па нешто покомплицирано да направат.

:pos:
Ај отвори гурманско катче и види баш колку не знаат да готват денешните жени.
Не се плаши модерната жена од брак, се плаши од било каков брак!

Богатиот социјален живот,финансиската независност и фокусирањето на кариера се најчестите причини за ширење на бракофобијата

:pos:
Ај отвори гурманско катче и види баш колку не знаат да готват денешните жени.
Не се плаши модерната жена од брак, се плаши од било каков брак!

Јас па друго разбрав. Имало и фолирантки на тие теми. Помош од мајка, баба... Мене ли тие финти? Не сте домаќинки, параспури сте. Факт! Затоа и избегнувате бракови и одите стари моми до 30-40 години. Не ве бива!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom