Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
- Локација
- Wolfpack Reproducing Area
- Веб-сајт
- dangerousminds.net
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сега ќе се изнаправите муабет.![]()
во заблуда си малку како изгледа едно модерно капиталистичко општество,за жал МКД е далеку од едно такво,ами заглавивме во некое крепосно - феудално општество внатре,пошто главнината од луѓето кои работат во приватниот сектор работат за плата кои едвај ги одржава во месецот во некаков си животДржавата не е таа што треба да гарантира работно место за секого, тоа е апсурдно во држава со една рака "државни" фирми. Економијата е таа што ги диригира работните позиции, а тука нашата влада нема многу моќ, можат само да ги подобрат условите за економски развој, што донекаде успеваат.
Побарувачка и понуда е закон во скоро секој аспект на животот.Пример,неможе некој што правел опинци цел живот да бара нешто од владата кога никој не купува опинци во денешно време. Или ќе се адаптираме на условите или ќе исчезнеме.
Уште во старт имаме различни погледи кон светот.
За мене животот е фер, нема да најдеш пофер нешто. Без разлика од каде потекнуваш, без разлика колку пари имаш, дали си христијанин , веган, нацист, мајка Тереза итн, сите подлежиме на каприците на случајноста, и многу често се иронични. На доволно долга временска линија смртноста за сите е 100%.
Јас прифаќам целосна одговорност за мојот живот, сите грешки, сите неуспеси, сите пропуштени шанси се по моја вина, не по Петко, владата господ/универзумот, туку по моја и само моја вина. Но истото важи за успесите.
Темава ти ја отвори, а немаш дадено свое мислење, било какво мислење базирано на повеќе од ДА.
.............. Јас немам проблем со тоа како стојат работите во светот, туку ти имаш и бараш промена, товарот за решение е на твој грб, не другите.
Епа тие пари бар ќе ти се најдат за нешто ( јадење, пиење, шетање, да поправиш нешто по дома...) , а без нив си на нешто помалку ( освен ако не припаѓаш во групата богаташи на кои не им се потребни)Ништо, сунѓеров не ме дружи. А никако не сваќам како е можно со 2000 евра месецот животот да ти биде полесен...
Епа тие пари бар ќе ти се најдат за нешто ( јадење, пиење, шетање, да поправиш нешто по дома...) , а без нив си на нешто помалку ( освен ако не припаѓаш во групата богаташи на кои не им се потребни)![]()
ОкА ха, значи ти требаат пари за да купуваш работи. Добро, тоа многу појаснува, сега во подруго светло го гледам светот.
ова го имаш негде најдено или онака го истресе од ракав ?За споредба кај нас лебот е 20 денари, во Швајцарија е 200 денари отприлика.
.
ова го имаш негде најдено или онака го истресе од ракав ?
Зет ми бери грозје во италијанскиот дел од Швајцарија, моментално таму е.
можно е,планинска земја мора да увезува жито,а сигурно не им е традиционално јадење како кај нас да изедиш пола сомун за оброк........не знам,нека кажи некој што бил таму......лебот во сите држави влегува како социјална категорија и мора да држи ниска цена,е сега можеби во Швајцарија не важи тоа
можно е,планинска земја мора да увезува жито,а сигурно не им е традиционално јадење како кај нас да изедиш пола сомун за оброк........не знам,нека кажи некој што бил таму......лебот во сите држави влегува како социјална категорија и мора да држи ниска цена,е сега можеби во Швајцарија не важи тоа