Сендвичара "Седмица"

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
океј ништо не е убаво не ми е јасно зашто темава има 53 страни,и колона пред седмица секое идење таму.

P

PewDiePie

Гостин
Плескавицата им е некој подвид на изџвакана соја, стоена во рибино масло, напрскана со лак за коса, и премачкана со розов фломастер.
Компирот им е пресован, гмечен, пак пресован, сушен, потоа добро спржен на врело масло во рок од 3 секунди.

Наздравје!
И што ? Демек некој до сега што јадел во 7-ца нема пак да јаде после ова ?
Ја откри Америка со муабетов за помфритот,кажи едно место кај што не се користи таа техника ? Башка така е повкусен и покрцкав компирот.

Не продаваат само хамбургери во 7-ца,пробај ја пирошката,комбинираниот со сланина/врат,тостот со печурки............

Џабе хејтате кога се може и единствен македонски фаст фуд бренд.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
ова 7-ца ви е место за трошење на лесно заработените пари.
Абе стварно е голема плескавицата (фифти фифти соја-мелено) помфритот не е лош, мајонезот кој толку го славите го немам пробано али ете нека е добар. Јас јадев стек таму и ми го даде тетката недопечен, внатре жив скрос и уште еднаш не ми текна да влезам, а си платив 140денари на гладно срце.

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Демек на други места не го прават истото!

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
океј ништо не е убаво не ми е јасно зашто темава има 53 страни,и колона пред седмица секое идење таму.
Турски серии, лоша музика, лоша облека, лоши згради.....што друго не ти е јасно за нас?

Еднаш у 5 години ја имам таа „чест“ да јадам од овој македонски феномен и ги памтам само киселините и маката во стомакот после....и не, не сум ни вегетаријанец, ни веган....очајна ми е седмица, ме асоцира на место за тинејџери што не пробале ништо друго у животот и студенти што силом прилике покриваат еден оброк во денот...

Член од
22 април 2005
Мислења
1.339
Поени од реакции
505
Shund muzika, shund sendvichari, shund opstestvo so plus problem sto duplo e poskapo od sekade pa koga ke kupis za da si gi opravdash parite(sto najverojatno mama i tato ti gi dale ko dzeparlak) moras da si se tesis i da se cuvstvuvas ko kineska kraljica. \Sekoj normalen covek sto zarabotuva pari ke odi i ke iznaprai jadenje so tie pari za dva dena.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
Jas go obozavam majonezot od sedmica,nekolku pati imam probano da napravam nesto slicno doma no tesko mi odi...
Dali nekoj go znae sostavot...?

UNKNOWN_ARTIST

Blue is the colour!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
892
Поени од реакции
555
Додека студирав во Скопје, две години бев под стан наспроти Седмица во Аеродорм. Па се погоди така еднаш хамбургер да земам, и плескавицата гума. Не се џвакаше. Од тогаш реков не стапнувам таму. Преферирав најчесто полнето пилешко од Вили. Убавина беше, сега одамна немам јадено. Но после година дена од гумата која ми ја пакуваа, по желба на колегите си го прегазив зборот, и седнавме да јадеме. Овојпат се заљубив во хамбургерот, а и мајонезот. Од тогаш додека бев во СК, еднаш неделно ја посетував, a и сега кога ме носи патот накај СК не ги одминувам, си јадам по еден хамбургер, а и тостот исто така ми се допаѓа. Не знам што ставаат во плескавицата, но после оброкот 6 саати најмалку не ми текнува да ставам нешто во уста. :D

Како и да е, на крај се се сведува на индивидуалниот вкус. На некој му се допаѓа, на друг не. Многумина го обожаваат мајонезот, на други им е за никаде. :) Но воопшто не е потценувачка бројката на луѓе кои чекаат ред секојдневно сендвич да земат од таму. Пред некој месец без сведок на редица од 23 луѓе, јас бев 24-ти(знам, луд сум што чекав :D ). Ова во Седмица кај грчка амбасада. :D

Член од
4 октомври 2014
Мислења
173
Поени од реакции
54
Алал да им е на 7ца.

Мелени уши, кожа, црева, копита и сето тоа од стоковите резерви со поминат рок на Аргентина, помешано со разни филери го продаваат за ЕКСТРА цена и го рекламираат како елитна храна во Скопјево.
И како резултат - народот ред се реди пред нивните продавници.

Уште еднаш БРАВО 7ца!!!

Последно уредено:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Алал да им е на 7ца.

Мелени уши, кожа, црева, копита и сето тоа од стоковите резерви со поминат рок на Аргентина, помешано со разни филери го продаваат за ЕКСТРА цена и го рекламираат како елитна храна во Скопјево.
И како резултат - народот ред се реди пред нивните продавници.

Уште еднаш БРАВО 7ца!!!
Седмица имаат своја кланица, и имаат висококвалитетно месо. Во Вили не стапнувам веќе година и нешто, поради тоа што продаваат лебни трошки со малку месо, месото е живо, не пазат на хигиена, скоро секој кој што го знам, а што јадел во последно време, наредните недела дена има проблеми со стомакот и слично. Royal Burger е супер, a доколку сакаат да им опстане бизнисот треба да инвестираат во уште по некоја кола за достава, да не чекаме саат ипол и да јадеме кочан ладни сендвичи.

Член од
4 октомври 2014
Мислења
173
Поени од реакции
54
Седмица имаат своја кланица, и имаат висококвалитетно месо. Во Вили не стапнувам веќе година и нешто, поради тоа што продаваат лебни трошки со малку месо, месото е живо, не пазат на хигиена, скоро секој кој што го знам, а што јадел во последно време, наредните недела дена има проблеми со стомакот и слично. Royal Burger е супер, a доколку сакаат да им опстане бизнисот треба да инвестираат во уште по некоја кола за достава, да не чекаме саат ипол и да јадеме кочан ладни сендвичи.
Сигурно, и во таа своја кланица работат самовили, а дедо мраз им помага и ги лади со пердуфчиња.

Дали 7ца, дали вили исто ти е - секое мелено месо е најлошото месо од животното.
3 или 4та категорија од месо (црева, копита, нокти) со мешавина од соја и скробови - е тоа е меленото месо.
Башка што 90% од говедското месо во МК е увоз на расипаните стокови резерви стари 40 години на Бразил и Аргентина.

Само јас им честитам на 7ца како наплаќаат по колку? 140 денари за тоа скапано месо?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.126
+ да им кажит некој да не ги сечат лепчињата целосно за да не се прајт хамбургерот кашканица на сред јадење.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Сигурно, и во таа своја кланица работат самовили, а дедо мраз им помага и ги лади со пердуфчиња.

Дали 7ца, дали вили исто ти е - секое мелено месо е најлошото месо од животното.
3 или 4та категорија од месо (црева, копита, нокти) со мешавина од соја и скробови - е тоа е меленото месо.
Башка што 90% од говедското месо во МК е увоз на расипаните стокови резерви стари 40 години на Бразил и Аргентина.

Само јас им честитам на 7ца како наплаќаат по колку? 140 денари за тоа скапано месо?
Ставаат се во меленото месо,сигорно нема само бифтекот да ти го дадат за 100 денари.Али месото не им е од Аргентина ни од Бразил,туку од наша фарма.Јајцата за мајонезот исто така,веројатно и се останато сами си произведуваат.
А иначе хамбурегерот е 130,и за таа цена хамбургер што ќе те најаде нема да најдеш.Во жужу е 140.

+ да им кажит некој да не ги сечат лепчињата целосно за да не се прајт хамбургерот кашканица на сред јадење.
Тој им е стилот,ко во Мекдоналдс:icon_lol: Мислам дека побрзо и подобро е за склопување ако им е пресечено лепчето,али дефинитивно надвор не се јаде без свиња да се напраиш.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom