Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Каде и како да аплицирам?!

https://www.dvlottery.state.gov/

Мораш да закачиш дигитална фотографија за пасош, можеш да провериш дали фотографијата е прифатлива за веб сајтот или не преку валидаторот на фотографии:

https://www.dvlottery.state.gov/photo.aspx

Се е детално објаснето во упатството:

http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html

Откако ќе ги поднесеш податоците, ќе ти биде прикажан број од лотаријата, кој ќе мораш да го запишеш за догодина кога ќе проверуваш дали те избрале или не.

Дали те избрале или не, ќе дознаеш догодина на линкот:

https://www.dvlottery.state.gov/ESC/

Ги охрабрувам сите мажи кои имаат земено зелена карта, да понесат со нив и партнерка. Дали е девојка, другарка или некоја на која и е потребна ваква услуга. Нека биде тоа по ваш избор

Како оди тоа, пошто гледам дека мора да имаш наведено во формуларот деца или жена.
Дали ако аплицираш, те извлечат и се ожениш, следува виза и за другиот?

Сакам да кажам, имаш девојка, ти аплицираш, те влечат, ја жениш... Следува виза и за неа?

Како оди тоа, пошто гледам дека мора да имаш наведено во формуларот деца или жена.
Дали ако аплицираш, те извлечат и се ожениш, следува виза и за другиот?

Сакам да кажам, имаш девојка, ти аплицираш, те влечат, ја жениш... Следува виза и за неа?

Да, секогаш следува виза за партнерот ако сте во брак или склучите брак пред да се преселиш.

Ќе си ја пробам шансата и годинава по трет пат. 2010 и 2011 аплицирав ама ништо. А знам луѓе кои аплицираа прв пат и веднаш беа извлечени. Ќе пробам и годинава бидејќи е целосно електронски инаку да беше по старата процедура не би аплицирал.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

читам вика минимум две години работно искуство во последните пет години. Рајт?
Да.

Што мислите колку луѓе аплицираат на лотаријава? од мкд мислам
--- надополнето: 4 октомври 2013 во 01:26 ---
За да можеш да аплицираш, треба да исполнуваш барем ЕДЕН од овие два услови:

1. Образование - Минимум средно школо

ИЛИ

2. Работно искуство - минимум 2 години искуство во последните 5 години
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 16:57 ---
Што се однесува до специјалниве барања за тоа каква треба да биде сликата, позиција на главата, димензии и слично...

Има некое фото студио во Скопје кај што со сигурност знаат да те сликаат точно така?
Не грешка си треба и раб. искуство

Добро, мене стварно ова со сликата не ми е јасно. Што е финтата? Јас имам мали сликички од мене како за ЛК и пасош, со бела позадина, но се правоаголни. Е сега ми требаат со поголеми димензии, така? Можам ли да ги искористам истите така што ќе ги проширам (ќе додадам бела позадина од страните, а ликот ќе си остане ист, не ја растегнувам сликата)? Или пак треба да одам одново да се сликам? Кај да се сликам? Во фото студио сите слики ги прават како за пасош.

П.с: На сликите што ги имам можеби има мноогу малку фотошоп, ама лицето ми е чисто така да не се ни приметува, ист сум во живо како и на сликата. Ќе биде ли тоа проблем?

Добро, мене стварно ова со сликата не ми е јасно. Што е финтата? Јас имам мали сликички од мене како за ЛК и пасош, со бела позадина, но се правоаголни. Е сега ми требаат со поголеми димензии, така? Можам ли да ги искористам истите така што ќе ги проширам (ќе додадам бела позадина од страните, а ликот ќе си остане ист, не ја растегнувам сликата)? Или пак треба да одам одново да се сликам? Кај да се сликам? Во фото студио сите слики ги прават како за пасош.

П.с: На сликите што ги имам можеби има мноогу малку фотошоп, ама лицето ми е чисто така да не се ни приметува, ист сум во живо како и на сликата. Ќе биде ли тоа проблем?

Сликата не смее да биде правена во фотошоп. Ти треба слика 5на5, верзиија за пасош и обавезно на бела позадина.

Филозофка

Requirement #2:
In addition, to meet the education/work experience requirement of the DV program,
you must have either:

-a high school education or its equivalent, defined as successful completion of a 12year course of
elementary and secondary education;
OR
two years of work experience within the past five years in an occupation requiring at least two
years of training or experience to perform. The U.S. Department of Labor’s
O*Net Online
database will be used to
determine qualifying work experience.

Знаеш ли што значи сврзникот Or на македонски јазик . Ако не , гугл транслејт . Не заслужуваш одговор. Затоа што убедуваш во спротивното.

Dali nekoj znae sto vsushnost znaci amerikanskata lotarija, mislam na toa te izvlekuvaat i posle shto? Ti obezbeduvaat neshto ili sam se snaogjash?

Vo Kratki crti....

1.Potpolnuvate formular imate link vo prviot post. Na istot sajt imate info za slikite. Printajte go i pravec na slikar.
Eve vi sajt kade sto mozete da gi proverite slikite pred da aplicrate. http://www.greencardphotocheck.com/en/
2. Morate minumum da imate sredno skolo (4god) ili dve godni rabotno iskustvo vo poslednite 5 godni nanazad.
(rabota kako taksist ili kenlner ne se vazi) nesto sto ima svoj sertifikat ili diploma.
3. Ako ve izvlecat vi stigaat uste eden par dokumenti koj treba da gi prepratite nazad odma.
4. Odite na lekarski pregledi . Vi treba lekraski karton od raganje vklucuvajki go listot so site primeni vakcini. Vo slucaj da ste bolni nedaj boze od SIDA ili nekoj vid na RAK ke ve odbijat.
5. Otkako ke vi gi vratat vtorite dokumenti zakazuvate intervju vo ambasada.
6. Morate da imate garantno pismo od nekoj sto ke ve preceka tamu (Amerikanec dobro situiran)...aka Sponzor
7. Vo ambasada ke bidete prasani za vaseto obrazovanie ,rabotno iskustvo,poznavanje jazik i vrskata sto ja imate so sponzorot.
8. Ne smeete da bide osuduvani ili vo tek na sudska postapka. (sobrkajni i drugi sitni prekrsoci se ok)

USA dava 50 000 vizi preku lotarija sekoja godina. Intervju se vrsi na preki 85 000 slucai. Normalno deka nekoj ne ispolnuva kriteriumi i ke bide odbien.

Сигурно не ти е проблем да најдеш дури и мобилен телефон кој вади добра слика, застани до зид гледај да нема сенки и сликај се.
сликај се како што е опишано. поставија на валидаторот и ќе ти каже.
единствено ако не пасува можеш да направиш поправки на контрастот во фотошоп. Криење Бенки и такви ствари се оф лимит.
Ова е од искуство.

Vo Kratki crti....

1.Potpolnuvate formular imate link vo prviot post. Na istot sajt imate info za slikite. Printajte go i pravec na slikar.
Eve vi sajt kade sto mozete da gi proverite slikite pred da aplicrate. http://www.greencardphotocheck.com/en/
2. Morate minumum da imate sredno skolo (4god) ili dve godni rabotno iskustvo vo poslednite 5 godni nanazad.
(rabota kako taksist ili kenlner ne se vazi) nesto sto ima svoj sertifikat ili diploma.
3. Ako ve izvlecat vi stigaat uste eden par dokumenti koj treba da gi prepratite nazad odma.
4. Odite na lekarski pregledi . Vi treba lekraski karton od raganje vklucuvajki go listot so site primeni vakcini. Vo slucaj da ste bolni nedaj boze od SIDA ili nekoj vid na RAK ke ve odbijat.
5. Otkako ke vi gi vratat vtorite dokumenti zakazuvate intervju vo ambasada.
6. Morate da imate garantno pismo od nekoj sto ke ve preceka tamu (Amerikanec dobro situiran)...aka Sponzor
7. Vo ambasada ke bidete prasani za vaseto obrazovanie ,rabotno iskustvo,poznavanje jazik i vrskata sto ja imate so sponzorot.
8. Ne smeete da bide osuduvani ili vo tek na sudska postapka. (sobrkajni i drugi sitni prekrsoci se ok)

USA dava 50 000 vizi preku lotarija sekoja godina. Intervju se vrsi na preki 85 000 slucai. Normalno deka nekoj ne ispolnuva kriteriumi i ke bide odbien.
6.Не треба

Ajde de.... Znaci oni tebe ke ti dadat viza i ti teraj....Kaj ke sedis bre ?Koj ke te preceka? Ne sletuvas u SK ili Ohrid? Kaj kogo ke bides dodeka najdes rabota?Garancijata ti 80 % oo celata rabota. Sponzorot te ima pod negov nadzor tri godini. Za toj period ako napravis bejla nego ke go gonat. Objasnav se sto pominav pa bujrum dokazi deka ne treba.

Ajde de.... Znaci oni tebe ke ti dadat viza i ti teraj....Kaj ke sedis bre ?Koj ke te preceka? Ne sletuvas u SK ili Ohrid? Kaj kogo ke bides dodeka najdes rabota?Garancijata ti 80 % oo celata rabota. Sponzorot te ima pod negov nadzor tri godini. Za toj period ako napravis bejla nego ke go gonat. Objasnav se sto pominav pa bujrum dokazi deka ne treba.
Имаш слушнато за Job Offer документ кој се вади преку интернет постои исто така и интернет е на тој интернет мож шо сакаш да си снајдиш од рентакар билет до Америка па до сместување и.т.н. Значи пред да заминиш Америка си бараш работа смештај пријателчина.Не одиш на слепо.Green Card е ова не е виза.Изгледа немаш поминато сето ова или имаш одено по стар закон.Има објаснување за барателите на грин кард 20 страни се колку шо видов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom