Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.509
Поени од реакции
24.289
Е колку сте де ? Некој официјален податок има? Ама да не е од некоја невладина пропедерска организација која ке ти извади бројки од ракав спрема кои ке испадни дека 30% од населението е хомосексуално само се плаши да кажи.
Повели баш ме интересира. Ако незнаеш тогаш редно е или да се преброите со сите тетрипи значи лична карта потпис заверен таму каде што треба да се завери или издејстувајте( пошто нели сте многу) на следниот попис да има и графа хомосексуалци.
Се доттогаш официјално сте една рака луѓе, а за толку не вреди да променам сијалично место во влезот на зградата а не пак друго.

C

cige

Гостин
Зависи што подразбираш под изобилие. Ако не нема во толкав број, Хелсиншки нема да биде толку досаден ко што е :).
Хелсиншки комитет е невладина организација и заработува пари како и сите останати. Мора да прават постојано некои активности за да на крајот од годината му приложат портфолио на спонзорот за да им даде пари и за наредна година, така да не мати бистра вода, јасни му се тие работи на народот одамна

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Кои 3 бе во изобилие се
3 се со се Боки 13 кој за себе нема ни кажано дека е геј. Е сега проблемот е што останатите 2 геја се едно машко и едно женско. И да им се даи закон за брак - ќе треба да се земат машко - женско и сами да си раѓаат гејчиња или (што мене ме загрижува) можат со закана со тужба во Стразбург да бараат државата да им увезе истополови партнери и тоа се да се плаќа од буџет.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Слушај ваму кучкин сине, прво не сум земјоделец туку ете така ми текнало и јас незнам како во моментот тоа да го пишам, ако бев земјоделец ова време ќе бев на нива, а не да дремам пред компјутер. Друго што сакам да кажам, немој да омаловажуваш една измачена група на луѓе која што ја има во изобилие во државава, оти боли, ти ако си домашно копиле што од лап топот немаш ништо потешко дигнато, седи и уживај додека ти се живи родителите, и ај гитла, не мислам со тебе да се замарам цел ден.
Бре, бре, што си ти некој љут земјоделец!

Ја ти се обраќам со поднасловот што сам си си го дал, па сеа ја сум безобразен. Впрочем, нема зошто да се се срамиш и да си кажеш кој си и што си. Нема ништо лошо во земјоделието, како што и самиот велиш.

Тоа што сакаш да го кажеш, глеам, не знаеш да го кажеш, ама тоа нема везе со земјоделието. Има со менталниот капацитет што ти фале.

Нема потреба од кучки, копилиња и пцости. Прибери се, појди малку на чколија... се' се учи - не е фрка.

...и намали со тоа акционите филмој - пушти некој документарец, еба го, не се толку тешки за разбирање.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Е колку сте де ? Некој официјален податок има? Ама да не е од некоја невладина пропедерска организација која ке ти извади бројки од ракав спрема кои ке испадни дека 30% од населението е хомосексуално само се плаши да кажи.
Повели баш ме интересира. Ако незнаеш тогаш редно е или да се преброите со сите тетрипи значи лична карта потпис заверен таму каде што треба да се завери или издејстувајте( пошто нели сте многу) на следниот попис да има и графа хомосексуалци.
Се доттогаш официјално сте една рака луѓе, а за толку не вреди да променам сијалично место во влезот на зградата а не пак друго.

Можам да ти дадам само податоци за Британија. Ептен пресни се, од денеска, уште се топли:

1.5% of Britons say they are gay or bisexual

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Хелсиншки комитет е невладина организација и заработува пари како и сите останати.
Колку неписмено од твоја земјоделска страна.
Невладините организации не заработуваат пари. Пак си се збунил. Ти викам оди заврши основно, шо!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Medicinski fenomen? Otišao na rutinski pregled, dijagnosticirano mu "homoseksualno ponašanje"

Foto: Shutterstock

DEKLARIRANI homoseksualac iz Kalifornije otišao je na rutinski pregled, no dijagnoza koju je postavio liječnik bila je sve samo ne uobičajena, piše Huffington Post.

Matthewu Mooreu, 45-godišnjaku iz Los Angelesa, liječnik je, u rubriku "kronična stanja i dijagnoza", napisao "homoseksualno ponašanje" i dodao brojčanu šifru 302.0.

"Kada sam istražio tu šifru, pronašao sam da označava seksualnu devijaciju i mentalnu poremećenost, a iz uporabe je nestala još davne 1973. godine", objašnjava Moore. "Prvo sam se nasmijao i pomislio kako je to samo novi način za omalovažavanje homoseksualaca, a zatim sam o tome razmislio i naljutilo me".

Ime dotičnog liječnika nije objavljeno u medijima, no udruženje liječnika Torrance Memorial odmah se službeno ispričalo Mooreu tvrdeći kako "ne smatraju da je homoseksualnost kronično zdravstveno stanje". Mooreu je također vraćen novčani iznos koji je platio za ovaj uznemirujući pregled.

Američka udruga psihologa maknula je homoseksualnost s liste mentalnih poremećaja još 1973., a kao razlog se navodi "istraživanje koje nije pokazalo čvrstu povezanost te seksualne orijentacije sa psihopatologijom".

Ipak, postoje ljudi poput talijanskog znanstvenika Gian Paola Vanolija koji smatraju kako su cjepiva kriva za širenje homoseksualnosti.

http://www.index.hr/black/clanak/medicinski-fenomen-otisao-na-rutinski-pregled-dijagnosticirano-mu-homoseksualno-ponasanje/694080.aspx

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.509
Поени од реакции
24.289
Можам да ти дадам само податоци за Британија. Ептен пресни се, од денеска, уште се топли:

1.5% of Britons say they are gay or bisexual
Ако тргниме по таа математика значи тука има 30000 хомосексуалци. Па тоа е бројка не заебанција. Од нив избори можи да зависат. Хмммм.....
Им советувам наместо да кукаат и да чекаат некој од надвор да не натера , да земат прво да се пребројат официјално па да формираат политичка партија и после сами да си изгласаат тоа што им треба. Што велите ке се соберат вака јавно и официјално да се пребројат или полесно им е да претпостават дека тука има 30000.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Невладините организации не заработуваат пари. Пак си се збунил. Ти викам оди заврши основно, шо!
младо и зелено си еден куп невладини организации во МК имаат и те какви користи, си набавуваат опрема компјутери лаптопи возила плаќаат хонорари дневници патни трошоци сместувања ручеци семинари и симпозиуми.....
Еве да ти појаснам, јас си работам негде за 15.000 денари плата и имам НВО која од разни канали и извори ми носи пари па си купив 2 лаптопа, штампач, си плаќам кирија за деловен простор, си бев италија, грција, германија ... на симпозиуми и семинари сум одржал 3 работилници 2 изложби и 4 други проекти каде сум учествувал јас жена ми брат ми снајата и двете внучиња и сите зедовме хонорари дневници ручеци и ноќевања.... Ко ќе пораснеш многу работи ќе ти станат јасни , јас знам НВО кои ни еден проект кои пишаа дека направија - не направија а пари поделија меѓу себе фиктивно за “канцелариски материјали“ а ни лист хартија не е земен зато шо направија фиктивни фактури, фискални и сметки од бензиски и хотели од други корисници....

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
младо и зелено си еден куп невладини организации во МК имаат и те какви користи, си набавуваат опрема компјутери лаптопи возила плаќаат хонорари дневници патни трошоци сместувања ручеци семинари и симпозиуми.....
Еве да ти појаснам, јас си работам негде за 15.000 денари плата и имам НВО која од разни канали и извори ми носи пари па си купив 2 лаптопа, штампач, си плаќам кирија за деловен простор, си бев италија, грција, германија ... на симпозиуми и семинари сум одржал 3 работилници 2 изложби и 4 други проекти каде сум учествувал јас жена ми брат ми снајата и двете внучиња и сите зедовме хонорари дневници ручеци и ноќевања.... Ко ќе пораснеш многу работи ќе ти станат јасни , јас знам НВО кои ни еден проект кои пишаа дека направија - не направија а пари поделија меѓу себе фиктивно за “канцелариски материјали“ а ни лист хартија не е земен зато шо направија фиктивни фактури, фискални и сметки од бензиски и хотели од други корисници....

Ти, па, шоако си начукал 50 кога си останал деловно неписмен.

Организацијата заработува кога остварува профит. Невладините организации се непрофитни.

Тоа што крадеш од невладината за да си купуваш приватно те прави само криминалец. Не ја прави твојата НВО профитна организација која заработува пари.

Појасно?

C

cige

Гостин
Бре, бре, што си ти некој љут земјоделец!

Ја ти се обраќам со поднасловот што сам си си го дал, па сеа ја сум безобразен. Впрочем, нема зошто да се се срамиш и да си кажеш кој си и што си. Нема ништо лошо во земјоделието, како што и самиот велиш.

Тоа што сакаш да го кажеш, глеам, не знаеш да го кажеш, ама тоа нема везе со земјоделието. Има со менталниот капацитет што ти фале.

Нема потреба од кучки, копилиња и пцости. Прибери се, појди малку на чколија... се' се учи - не е фрка.

...и намали со тоа акционите филмој - пушти некој документарец, еба го, не се толку тешки за разбирање.
Моментално овие серии ги гледам, ако може да се наречат документарци
https://www.youtube.com/user/KODSLUPEVSKA/videos?flow=list&view=0&sort=p
--- надополнето: 4 октомври 2013 во 15:06 ---
Заработуваат! Најчест извор на заработка е Џорџ Сорос! А што сега ти со мене ќе се надмудруваш, ајде темава не е за тоа, игнорирајме и продолжи да си правиш педерски муабети на истата.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Е тоа е тоа. Заради таквите како тебе кои регистрираат Нво само за шетање и прават еден или ниту еден проект, во Македонијава има негативна слика за работата на граѓанските организации. Секоја чест на ретките кои стварно ја работат својата работа.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Е тоа е тоа. Заради таквите како тебе кои регистрираат Нво само за шетање и прават еден или ниту еден проект, во Македонијава има негативна слика за работата на граѓанските организации. Секоја чест на ретките кои стварно ја работат својата работа.
Мене државата уште ми борчи пари за извршени усслуги за Јуни, Јули, Август и септембар. Во Скопје че се гради колонада со 9 музи и неколку лавови од 800.000 евра, зграда на театар од 37 милиони а за мене ги нема моите пари за кои сум ја извршил работата. И ко ќе ми ги исплатат нема да има камати или корекции за поскапувањата од тогаш до исплатата. а мнене ко ќе ми дојде на врата од ЕВН или кабловска или се јават од ОНЕ... или ко ќе појдам на бензинска или во касапница... не можам да му кажам, Брат и мене ми борчат и јас тебе ќе ти борчам, Државата е поставена на тој начин и јас само се прилагодувам на условите. Да си сме држава као Белгија или Швицарска каде не постои термин “ненаплатена фактура“ или неисплатени плати и давачки - во ред, али овде на див запад мора да си каубој за да преживееш

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Заработуваат! Најчест извор на заработка е Џорџ Сорос! А што сега ти со мене ќе се надмудруваш, ајде темава не е за тоа, игнорирајме и продолжи да си правиш педерски муабети на истата.

Со инает нема да бидеш попаметен. Напротив.

Не заработуваат. Седни и научи што е заработка а што е буџет за наменско трошење.

И престани да се глупираш со теории на заговор пошто те прават очајно неинтелигентен во очите на неглупавите луѓе.
--- надополнето: 4 октомври 2013 во 15:40 ---
Мене државата уште ми борчи пари за извршени усслуги за Јуни, Јули, Август и септембар. Во Скопје че се гради колонада со 9 музи и неколку лавови од 800.000 евра, зграда на театар од 37 милиони а за мене ги нема моите пари за кои сум ја извршил работата. И ко ќе ми ги исплатат нема да има камати или корекции за поскапувањата од тогаш до исплатата. а мнене ко ќе ми дојде на врата од ЕВН или кабловска или се јават од ОНЕ... или ко ќе појдам на бензинска или во касапница... не можам да му кажам, Брат и мене ми борчат и јас тебе ќе ти борчам, Државата е поставена на тој начин и јас само се прилагодувам на условите. Да си сме држава као Белгија или Швицарска каде не постои термин “ненаплатена фактура“ или неисплатени плати и давачки - во ред, али овде на див запад мора да си каубој за да преживееш
Едно е каубој. Друго е криминалец.

Тоа што државата ти борчи пари не е изговор да се фалиш по форуми како приватно заработуваш од криминогени дејствија во невладиниот сектор.

Ако не ти се свиѓа власта, бори се да ја урнеш, наместо да крадеш пари наменети за зајакнување на граѓанските капацитети.

Мрчиш за педерите што не се организирале за да остварат права, а кога ти треба да се организираш, ти се организираш криминално, наместо граѓански.

Чудесна Македонија. Нормална земја кајшто педерите не смеат да се почитуваат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom