Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова не можам ни да го пуштам, самиов тамбнејл со баткиве у позадина ми е језив, се наежив цел ако ми веруваш. Не па у живо да ги видам како си се голицкаат и гушкаат...

Едноставно коа нешто не иде, не иде.

Ако не иде за тебе, не иде де. Лична перспектива.

Да можевме сите да го изолираме тоа што не ни се допаѓа, сите ќе живеевме во свој универзум. За жал, реалноста е далеку од таква. Еден свет е, и наводно се цели кон толеранција. Твојот, и желудниците на многумина ќе треба да се адаптираат. Јебига.

Ако не иде за тебе, не иде де. Лична перспектива.

Да можевме сите да го изолираме тоа што не ни се допаѓа, сите ќе живеевме во свој универзум. За жал, реалноста е далеку од таква. Еден свет е, и наводно се цели кон толеранција. Твојот, и желудниците на многумина ќе треба да се адаптираат. Јебига.

Абе да ама на пример не ми се допаѓаат ни Дедо Мразовци пред Нова Година на плоштад ама ќе ги изтолерирам некако ајде. Ова е веќе недопаѓање од многу висок степен, а ние со вакви „слаби“ желудници сме многу повеќе од вас со западњачки желудници, па по логиката на нештата би требало вие да се адаптирате на нас и нашите желби. Јебига сеа, таков си се родил, то е.

Друго што сакам да кажам, немој да омаловажуваш една измачена група на луѓе која што ја има во изобилие во државава,.

Ова важи и за хомосексуалците. You hypocrite gypsy.

Абе да ама на пример не ми се допаѓаат ни Дедо Мразовци пред Нова Година на плоштад ама ќе ги изтолерирам некако ајде. Ова е веќе недопаѓање од многу висок степен, а ние со вакви „слаби“ желудници сме многу повеќе од вас со западњачки желудници, па по логиката на нештата би требало вие да се адаптирате на нас и нашите желби. Јебига сеа, таков си се родил, то е.

Да не целеше светот кон еднаквост и толеранција, ќе беше во право и ќе се согласев, ама малку другше се работите. не може една држава да се нарече прогресивна, кога од аспект на човекови права фаворизира едни а кочи други, а се друго да и иде во просперитет (она, мачкањето очи на народот, не вистински просперитет).

Иронично, токму широкото прифаќање на различните човекови права ги уништило тие некогаш моќни општества. Секоја цивилизација која ги отворила портите кон либерални феминистички вредности престанала да постои за многу кратко време. Еве еден краток осврт на социјалните промени во стариот Рим, пред два милениуми:.

Извини, ама хомосексуалците биле присутни низ целиот животен век на Римската Империја. Не никнале како кокичиња кога дошол одреден век на ред.

Не знам што значи фушарски, но фактите се тие и сеуште стојат. Заклучокот е сеуште точен. Историските докази за ова се обемни. Истата декаденција ја гледаме и во Вавилонската империја 2000 години П.Н.Е која имала закони за алиментација во времето кога е создаден Хамурабиевиот законик (што индицира на распаѓање на семејното јадро), и се распаднала заради "морален колапс" фигуративно опишан во Библијата како "Вавилонската кула".

ПС: Афганистан не е империја, а Шведска е вукојебина.

По зборовите на Џорџ Сантијана: "Оние кои не учат од историјата се осудени да ја повторуваат."

Либералност кон хомосексуализам и права на жените има сегде. Не знам како си го поврзуваш тоа со распад на цели цивилизации и империи, кога е прилично јасно дека има многу повеќе во една империја од нејзиниот "чист" морал, етика, и сексуален компас.

Нема една цивилизација која постоела тогаш да постои и денес. Барем не во иста форма. А кај скоро сите цивилизации имало реформи за жените и бил дозволен бисексуализам и хомосексуализам. По таа логика некој, ете, како тебе, може да заклучи дека баш ради тоа се случил распадот, само затоа што тие фактори се присутни кај сите нив.

Твојата група ја нема во изобилие за разлика од таа јас што ја нагласив. You silly spread ass.

Зависи што подразбираш под изобилие. Ако не нема во толкав број, Хелсиншки нема да биде толку досаден ко што е :).

Ова не можам ни да го пуштам, самиов тамбнејл со баткиве у позадина ми е језив, се наежив цел ако ми веруваш. Не па у живо да ги видам како си се голицкаат и гушкаат...

Едноставно коа нешто не иде, не иде.

Откако видов транџа со две посвоени деца животов не ми е ист. Значи, праам мубает за маж, 1. 90 висок, црвена коса, облечен у женски купачи со две девојчиња по 3-4 години под рака.
До каде им оди тој порив да се осетат нормални тоа е ненормална работа, кај отиде светов.

Откако видов транџа со две посвоени деца животов не ми е ист. Значи, праам мубает за маж, 1. 90 висок, црвена коса, облечен у женски купачи со две девојчиња по 3-4 години под рака.
До каде им оди тој порив да се осетат нормални тоа е ненормална работа, кај отиде светов.

Ај они и да си се фураат дека се нормални. Али овие од страна што ми изиграваат отворени умови и нив тоа им е нормално, е тие ми идат на ку*ац. Децата да им растат у такво опкружување па да ги видам.

Сеа ќе ти кажат па шо човек е и тој :D Како бе човек сте го виделе ли? :pos:

Formerly organized into the International Helsinki Federation for Human Rights based in Vienna, which is now bankrupt due to internal financial fraud.

Ете зошто биле активни толку, не затоа што им е гајле за вас. :D Сега се мртви, бог да ги прости.

Да се само они ... :)

И мислиш ќе запре се со тоа? Онака љубопитен сум.

Да се само они ... :)

И мислиш ќе запре се со тоа? Онака љубопитен сум.

Не, само што почнува. Нема подобар поклон за политичар од тоа да може сам да си го избере противникот. Грујо многу свесно ве избра. Не е будала да ве батали сега.

Не, само што почнува. Нема подобар поклон за политичар од тоа да може сам да си го избере противникот. Грујо многу свесно ве избра. Не е будала да ве батали сега.

Другиве па се ќе направат за да добијат плус гласови. И овој да немаше толку подршка да видиш како ќе пееше друга песна.

Само политикава нема да му успее. Да тера инает за името да не се менува ќе истрае, ама нема да успее и ова со нас што го прави.

Само политикава нема да му успее. Да тера инает за името да не се менува ќе истрае, ама нема да успее и ова со нас што го прави.

Ко ќе му излезат сите 3 геја пред влада, ќе види тој!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom