Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
И уште не ви се допаѓа позицијата на Лам?

Немам што да кењам против Гвардиола,колку и да не ми се свиѓа позицијата на Лам,кога едноставно денеска тотално докажа дека знае што прави...

Такада ко МиаСанМиа и ја ќе си чутам,нема да се праам поглем папа од папата.

Иначе,мислам дека Пеп денеска го запали Ферарито а??

И уште не ви се допаѓа позицијата на Лам?

Лам може да се прилагоди на секоја позиција од одбрана или дефанзивна средина, ама сите знаеме кај е најдобар. Кога ќе се врати Мартинез, Лам се враќа на десен бек, доста му беше на Рафиња, се изнаигра за цел живот. :)

Нема хејтери на темиве, никој не пише... Замисли Сити тепаше 3:1 коа ќе се збереа дретица ии џизер... :icon_lol:

Муабетите ќе беа како се Сити едни од фаворитите у ЛШ,ко што беше пред две години кога исто ги тепаа Манчестер тогаш 4:0 мислам па после ние ги истресовме дома на Алианц 2:0

Hahaha geezerot definitivno go imase spremeno emotivniot post ama uzalud mu bese podgotovkata.
Baern.Go.Zaeba.Delumno. (vaka poetski napisano kako nego)

Da izgubese Baern ke napisevme dosta kritiki sigurno i nie ama zamisli togas el ninho i nekoi hejteri kakvi analizi za Pep ke imaa. :icon_lol:

18-te boda zvucat mnogu realno .

Голема тактичка победа на Пеп против Пелегрини....Ова денеска беше чиста тактика.

Го седна Манџо го стаи Милер-false nine...Вториот гол е типичен false nine гол од учебниците.Типичен!!

Висока одбрана поставена,со офсајд замка,која дефинитивно на крајот се исплатеше иако по мое мислење е доста ризичен потег.Меѓутоа јакиот пресинг на средината ги натера Сити да играат со високи топки а тоа значеше скоро постојани офсајд позиции за напаѓачите пошто одбраната се движеше ко еден!

Еве некои интересни бројки:

5 - Arjen Robben is the first Bayern player in Champions League history to score in five successive games. Surge.

4 - Thomas Muller has now scored four goals in his last five Champions League appearances. Sharp.

16 - Every single Bayern outfielder made more passes than City's busiest passers in the first half (Nastasic/Fernandinho, 16). Bossed.

1 - Franck Ribéry's goal was his first in 12 Champions League appearances. Rebooted.

Пелегрини во однос на Гвардиола изгледаше ко почетник, инаку Лам ме позитивно изненади во новата улога ништо нему пројде.

Немам што да кењам против Гвардиола,колку и да не ми се свиѓа позицијата на Лам,кога едноставно денеска тотално докажа дека знае што прави...

Такада ко МиаСанМиа и ја ќе си чутам,нема да се праам поглем папа од папата.

Иначе,мислам дека Пеп денеска го запали Ферарито а??

Ја гледав поголемиот дел од утакмицата, и искрено, се чудев зошто имавте толку омраза према тој потег на Пеп....

Иначе, го изгасивте Ферарито у најлош можен момент, тамн пуштив да им дадете на Сити уште еден гол, Милерчо на празен гол ја акна у статива, а после дојде и црвениот...

Јебига...

Ја гледам поголемиот дел од утакмицата, и искрено, се чудев зошто имавте толку омраза према тој потег на Пеп....

Иначе, го изгасивте Ферарито у најлош можен момент, тамн пуштив да им дадете на Сити уште еден гол, Милерчо на празен гол ја акна у статива, а после дојде и црвениот...

Јебига...

Kevin Garside-Тhe independent:

It is to be hoped the removal of Bastian Schweinsteiger with 15 minutes to go was an act of mercy, not a judgement of the ultimate symbol of Bavarian supremacy.

:D

Штета и ја тоа викам,тоа на Милер требаше да е чист гол ама јебига...

Црвениот сами си го напраивме,пошто Данте му текна у последни минути да заебе работа,па мораше Боатенг да исправа за да спаси шанса за гол,и доби црвен.Али добро,наредните утакмици се со Викторија Плзен.

Во моментална форма Баерн,Дортмунд.......7 Up..................................и следет други екипи шо неморат ништо да значит, ама со оглед на то дека Баерн игра со леснотија како да се работи за Регензбург кој можеби ќе дадеа и поголем отпор отколку еден од претендентите за титула во Англија, исто така мојт и да се забележит дека имат моменти како во Бундес каде играчите и се заситени не го даваат максимумот, па после Волфсбург повеќето беа помалце повторно разочарани после навиката на торпедирање на противниците, затоа тука може комотно и да се игра со Шаќири, Геце......да се прават тие ротации кои сигурно можеби ќе се видат од овај викенд. Битно е дека повторно се гледат желбата за надигрување, тоа е секако резултат и на новиот тренер, новите играчите кои пристигнаа кои даваат дополнителен стимулс за успех, но ево овај тим дава неверојатни резултати а на клупа ги имаме Манџукич, Геце , Шаќири повредените Мартинез , Тиаго па реално оваа екипа кога ќе влезе во онаа машинерија што верувам за многу брзо ќе бидит немат да им се знае крајот....:cool:

Еден муабет околу Гвардиола, на еден странски форум:

- So I guess Guardiola pass "the real test" with flying colours, right?

- Yes and no, I suppose BVB away in November, on a cold wet, windy Saturday evening is Pep's true test

- First it was Gladbach, then Chelsea, then CSKA, then Schalke, then Manchester City and now it's Leverkusen and Dortmund.

Some day we'll probably lose a game, maybe against one of those two teams, but in my book Guardiola passed so many tests already that his quality can't be questioned anymore.

Тоа е тоа, тотално се согласувам.

mullergoal2.gif

False nine-по книга!

Одличен натпревар, можеби и најдобриот сезонава. Тотална доминација на Баерн. Малку падна играта на крајот, но ништо страшно. Не требаше и да се прими гол, мразам кога Баерн прима гол без разлика дали води 1, 3 или 10 разлика.

Се знае ли Боа колку нема да игра?

Sent from my Galaxy S4 using Tapatalk

Bayern now can play like Barca, or like Bayern, or like ManUtd, or like Dortmund. This makes the difference, even with the best Barca side few years ago. Bayern has a plan B and C, something Barca never had.
And they have some of the most complete and versatile players ever packed together in one single team. There are players that are world class in their special position, word class in at least one other position and 1st league level on almost every other position.
Müller has played left, right, centre midfield and single striker this year.
Lahm is the best right-back, was the best left-back, now plays defensive midfield on top level and sometimes even offensive midfielder.
Ribery and Robben can play both wings on world class level, Ribery could give the playmaker as well.
Alaba is one of the best leftbacks, and plays on almost equal level as Austrias playmaker.
Kroos and Schweinsteiger could play any midfield position, Schweini can also play any wing position and libero.
Neuer is the best keeper and quite a good field player as well.
Dante and Boateng are suberb defenders, but can play 50 meter passes as well.
Bayern plays short pass, long pass, through the middle, over the wings, with or without striker, holding, counter, dominance, pressing, have the deepest squad of versatile world class players and have a coach, who loves to change the strategy and the team selection tailor made for every game.
They could only beat themselves, as sometimes they may make the wrong decision, just because the have so many different choices.
But normally, they will fix it in minutes, even if they picked wrong at start.
This is total football with many total footballers and a total football coach.
Коментар од guardian. :)

Every time Bayern have won away at an English team in Europe, they have won the competition afterwards.:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom