Како да започнеш разговор со девојка која не ја познаваш?

Статус
Затворена за нови мислења.
А

Антоние

Гостин
Корекција - Со "ќе те ебам" пристап сигурно ќе остане сув прилично долго време. Макар бил ултра-искрен, коментарот, иако од само три збора, наговестува ултра-ароганција. "Би сакал да те ебам", повеќе зборови, но повеќе шанса да му успее. Пак е и таа искреност во игра. Дал до знаење дека е заинтересиран за неа, и за што, но не и дека по секоја цена она ќе заврши со него во кревет.

Може тоа првото функционира кај некои луѓе. Јас лично не трпам претерана ароганција. За другово се согласувам во најголем дел со тебе и лангелинка.
Еден од најефикасните начини да утврдиш дека некоја особа е несигурна и слаба(да не речам партал) е да ги приметиш зборовите кои ги користи во секојдневниот јазик: "Не можам", "може ли", "таков сум", "смеам", "не смеам", "морам", "само ако"... Тоа што овие зборови и фрази во основа го пренесуваат е: "Јас сум неодговорен", "моите одлуки се под власт на нешто надвор од моја контрола", "нешто надвор од мене ме контролира", "нешто туѓо ја ограничува мојата ефективност", "околностите и другите луѓе ме форсираат да го правам ова што го правам", "не сум слободен да донесувам сопствени одлуки" итн.
Комбинацијата на зборовите од јазикот кој го користиме доаѓа од една суштинска парадигма на детерминизам. И целата битка тука се води во трансферот на одговорност, несигурните особи користат јазик кој ги апсолвира од одговорност: "Јас не сум одговорен, неспособен да го изберам мојот одговор."
"Би сакал да те ебам" корне од несигурност. Тоа е бета говор пар екселанс. Во суштина и пренесуваш порака на девојката дека си несигурен во своите одлуки и дека немаш слобода да ги избираш сопствените дејствија.
Не го правете тоа.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Сметам дека во оваа насока треба да продолжи дискусијата. Што ги разликува тие мажи од останатите? Што имаат они а немаат другите?
Кои се тие тригери што он ги пали кај жената а другите неможат?
Не знам. Не знам дали човек се раѓа со тоа или тоа се учи.

Има и една посебна категорија мажи кои јас ги нарекувам оние кои вечерале со Господ.
Станува збор за примероци кои се апсолутно незаинтересирани и ако остане на нив, тие би виделе гола жена само на енигматско списание.
Имав еден таков цимер, па го прашав дали тој некогаш се има удварано на жена. И тој ни пет ни шест вели: НЕ.
Него стално го наоѓаа девојките.
Еднаш дошла една на кафе, и вели тој, правиме муабет за здравје и таа од чиста мира, се ја соблече мајцата да и го видам белегот од операцијата од слепо црево.
Чекај, му велам, ами слепото црево не е меѓу цицките.:D
Не го прашував човекот понатаму, ама сигурна сум дека она му ја фатила раката и му ја ставила на цицката.
Таквите се обично псоветени на науката и не се свесни колку се убави, освен што се паметни.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Не знам. Не знам дали човек се раѓа со тоа или тоа се учи.

Има и една посебна категорија мажи кои јас ги нарекувам оние кои вечерале со Господ.
Станува збор за примероци кои се апсолутно незаинтересирани и ако остане на нив, тие би виделе гола жена само на енигматско списание.
Имав еден таков цимер, па го прашав дали тој некогаш се има удварано на жена. И тој ни пет ни шест вели: НЕ.
Него стално го наоѓаа девојките.
Еднаш дошла една на кафе, и вели тој, правиме муабет за здравје и таа од чиста мира, се ја соблече мајцата да и го видам белегот од операцијата од слепо црево.
Чекај, му велам, ами слепото црево не е меѓу цицките.:D
Не го прашував човекот понатаму, ама сигурна сум дека она му ја фатила раката и му ја ставила на цицката.
Таквите се обично псоветени на науката и не се свесни колку се убави, освен што се паметни.
Не е важно дали ти е приогјат или ти :) важно е да ги поминеш сите девојки , и на 25 години да си најдеш една за озбилно .. и тоa e живот.. НИЈЕ ЖИВОТ ЈЕДНА ЖЕНА :)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Не е важно дали ти е приогјат или ти :) важно е да ги поминеш сите девојки , и на 25 години да си најдеш една за озбилно .. и тоa e живот.. НИЈЕ ЖИВОТ ЈЕДНА ЖЕНА :)
Кај пишува дека треба да ги поминеш сите девојки и дека тоа е живот?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А оваа едната што ќе ја најдеш исто ќе биде помината од многу мажо кои сакале да поминат многу девојки?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Кај пишува дека треба да ги поминеш сите девојки и дека тоа е живот?
Тоа е мое мислење, глупо мие кога гледам од 18 години женска и цел живот со неа да ти се скурчи :D , добро можи да си во врска и да ја лажеш ама не е тоа то.. зато сингл си е сингл пријателе :)
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 17:38 ---
А оваа едната што ќе ја најдеш исто ќе биде помината од многу мажо кои сакале да поминат многу девојки?
нека биде.. од друга гледна точка најголем дел од девојките невиноста ја губат пред 18 год .. па сега размисли , има една нејасна ситиуцаја ....
ЕДЕН МАЖ АКО СПИЕ СО 100 ЖЕНИ ФРАЕР
ЕДНА ЖЕНА АКО СПИЕ СО 100 МАЖИ КУРВА

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тоа е мое мислење, глупо мие кога гледам од 18 години женска и цел живот со неа да ти се скурчи :D , добро можи да си во врска и да ја лажеш ама не е тоа то.. зато сингл си е сингл пријателе :)
--- надополнето: 1 октомври 2013 во 17:38 ---

нека биде.. од друга гледна точка најголем дел од девојките невиноста ја губат пред 18 год .. па сега размисли
Нема да ти смета ако е помината на пример од едно 50 мажи кои сакале како тебе да поминат многу девојки пред да се женат?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Нема да ти смета ако е помината на пример од едно 50 мажи кои сакале како тебе да поминат многу девојки пред да се женат?
Едно е да сакаш да ги еб*ш сите девојки друго е да можеш братче... како тие 50 пример
не зборам јас за курва,, да не оди во друга насока муабетов.. не ми смета најискрено ако девојката имала пред тоа 6,7,8 врски или мувачи..
како шо сака секое машко повеќе девојки, така женските сакат повеке машки, ке ти напоменам не зборам за курва

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Едно е да сакаш да ги еб*ш сите девојки друго е да можеш братче... како тие 50 пример
не зборам јас за курва,, да не оди во друга насока муабетов.. не ми смета најискрено ако девојката имала пред тоа 6,7,8 врски или мувачи..
како шо сака секое машко девојки повеке така женските сакат повеке машки, ке ти напоменам не зборам за курва
Значи ти би сакал да поминеш 50, ама не би сакал таа што ќе ја земеш за жена да има поминато повише од 8?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
не споредвај машко со женско,, ако сите викат дека треба да се изедначени,, сепак според некој непојаснати ситуаци машкото е во предност
Од кое село си родум ти бе машко?

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Не сум од село... ти си со заостанати сваќања што мислеш дека животот е само една жена..
Не знам кој е баш со заостанати сфаќања...

не споредвај машко со женско,, ако сите викат дека треба да се изедначени,, сепак според некој непојаснати ситуаци машкото е во предност

• Ми се допаѓа
Reactions: Lyn
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Значи ти би сакал да поминеш 50, ама не би сакал таа што ќе ја земеш за жена да има поминато повише од 8?
Братче има лесни и тешки девојки, нормално ако неможеш кај потешките ке одеш кај лесните и нон стоп ке се курчиш и живот ке проживеш, не животот само да учиш читаш и филозофираш ,, батали животот таков, иам еден комшија експерт за физика и математика, ни жена не го интересира ни ништо и остана цел живот слепец.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Братче има лесни и тешки девојки, нормално ако неможеш кај потешките ке одеш кај лесните и нон стоп ке се курчиш и живот ке проживеш, не животот само да учиш читаш и филозофираш ,, батали животот таков, иам еден комшија експерт за физика и математика, ни жена не го интересира ни ништо и остана цел живот слепец.
Ако ги делиш женските на лесни и тешки, далеку ќе стигнеш...

Иначе, дали ќе го поминеш животот со една или со повеќе жени, или па со ниедна, е личен избор. Не е заостанато сфаќање. А тие двојни аршини што ги спомнуваш во последниве неколку мислења СЕ заостанато сфаќање.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom