Зошто модерната жена се плаши од брак?

• Креатор на темата Креатор на темата etoile
  • Време на започнување Време на започнување
Женaтa исто ко и мaжот имa потребa дa нaпредувa, дa твори, дa биде слободнa, почитувaнa a со сето тоa и зaштитенa од својот сопруг.. но нaјчесто е поттиснaтa, третирaна ко слугинкa или сaмо како мaјкa нa неговите децa...​
Доколку мaжот јa почитувa нејзинaтa одлукa, и јa подржувa без рaзликa дaли е во прaшaње прaвец нa кaриерa, децa и слично.. немa дa постои тој стрaв.. но свесни сме декa повекето рaзмислувaaт нa друг нaчин, и тукa се рaѓa тој стрaв од губење нa слободa, неоствaрени aмбиции.​
Не е во прaшaње модернa женa... во прaшaње е женa, мaјкa ми е 48 год. и тек сегa си ги оствaрувa aмбициите што си ги имaлa зaцртaно когa билa млaдa но ете.. во нејзино време другaчије функционирaле рaботите.. тaтко ми јa третирaл ок.. но немaлa слободa.. a сегa сето тоa што нејзе и го брaнел сегa мене ме советувa дa го прaвaм.. хaх.. којa иронијa!​
Не е овa ништо ново... сaмо женaтa сегa е слободнa дa одлучувa когa и со кого сaкa дa се мaжи.​

toa ne e modernata zena tuku sekojdnevnata i sekoja se plasi od zgolemuvaneto na obvskite sto go nosi samiot brak ;podelbata vo zivotot se slucuva na raskrsnica ili e zeleno ili crveno

Јас на пример не би се плашела од брак ако иам сигурна плата и мажо да има сигурна плата , да иаме со нешто да ја крепиме таја фамилија.....Инаку само би си ја барала бељата.....:unsure::свиркам::noze:

Ќе ја вратам темава од мртвите. Денешното искуство ми ја потврди како точна мојата теорија.

Седиме на школо и дискутираме на одредени теми. Падна муабет за заедница или одвоено живеење. Во класот сите жени се во брак. Буквално сите, вклучувајќи ја и професорката(вдовица, која има околу 60 години) рекоа дека сакаат да не живеат со партнерот, освен мене. После кратка дискусија, ми се потврди тезата дека поголем процент од жените ги ебе патријархатот. Значи буквално од секоја се очекува да ги извршува сите домашни обврски и да чисти после мажот. Без разлика дали има работа или не.
За разлика од нив, јас, единствената која реков дека мене заедницата ми е рај, буквално никогаш ниту сум била натерана да правам нешто што не сакам, ниту се очекува од мене да извршувам сѐ, ниту ќе го дозволам тоа. Кај нас нема машки и женски работи, секој работи тоа што сака и може, и јеби га, некои работи се извршуваат затоа што се мораат.

Жената е грижливо битие. Дозволете ѝ да ве чува и негува затоа што ќе го сака тоа, не правете роб од неа.

Ќе ја вратам темава од мртвите. Денешното искуство ми ја потврди како точна мојата теорија.

Седиме на школо и дискутираме на одредени теми. Падна муабет за заедница или одвоено живеење. Во класот сите жени се во брак. Буквално сите, вклучувајќи ја и професорката(вдовица, која има околу 60 години) рекоа дека сакаат да не живеат со партнерот, освен мене. После кратка дискусија, ми се потврди тезата дека поголем процент од жените ги ебе патријархатот. Значи буквално од секоја се очекува да ги извршува сите домашни обврски и да чисти после мажот. Без разлика дали има работа или не.
За разлика од нив, јас, единствената која реков дека мене заедницата ми е рај, буквално никогаш ниту сум била натерана да правам нешто што не сакам, ниту се очекува од мене да извршувам сѐ, ниту ќе го дозволам тоа. Кај нас нема машки и женски работи, секој работи тоа што сака и може, и јеби га, некои работи се извршуваат затоа што се мораат.

Жената е грижливо битие. Дозволете ѝ да ве чува и негува затоа што ќе го сака тоа, не правете роб од неа.
Човекот учи додека е жив. :)
Јас стојам на мислењето ако матријархатот се уште владеел, светот ќе бил многу поинакво место за живеење.
Поукава на крај ти е ептен на место, кој ја разбере нејзината суштина, алал да му е.

Човекот учи додека е жив. :)
Јас стојам на мислењето ако матријархатот се уште владеел, светот ќе бил многу поинакво место за живеење.
Поукава на крај ти е ептен на место, кој ја разбере нејзината суштина, алал да му е.

Не се согласувам. Апсолутно сум против матријархат. Еднаквост му е мајката. ;)

.

Кое е ова школо?:)

Не се согласувам. Апсолутно сум против матријархат. Еднаквост му е мајката. ;)

Според постот погоре ни те терал да подработуваш нешто по дома ни ништо. Еднаквост зборуваш, значи тој уште помалце фаќал да работи...

По 10тина минути заклучив дека ти годи еднаквоста со него, затоа што заедно седите и романтично гледате во слугинката како чисти по дома.. :icon_mrgr:

Според постот погоре ни те терал да подработуваш нешто по дома ни ништо. Еднаквост зборуваш, значи тој уште помалце фаќал да работи...

По 10тина минути заклучив дека ти годи еднаквоста со него, затоа што заедно седите и романтично гледате во слугинката како чисти по дома.. :icon_mrgr:

Значи не си го прочитал цел пост.

Затоа ќе ви бегаат жените, па ќе барате совети во љубов и секс. :icon_lol:

Секоја жена отворено сака еднаквост, ама потсвесно се моле да не ја добие. Оти секоја жена сака да се осеќа како принцеза од време на време. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

пс. Мислеш ли оти нема да избегаш ако има претерана еднаквост до најситен детал? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom