Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
По компјутерски мрежи дали постои некоја база со прашања или се различни секоја година? И дали е подобро да ја читам и книгата од Tanenbaum - Компјутерски мрежи или доволни се само презентациите?Исто и задачите дали се полесни или потешки во споредба со АОК пример?
Eva Molotow
Истите прашања се, едино по некое ново може да уфрлат. Пред колоквиум ќе испостираат бази, не се секирај за тоа. :D
Од книгата ти препорачувам да ја прочиташ секоја глава по еднаш зошто има прашања што не се од презентациите. За задачите не би знаела, јас бев по циско програма. :)

Истите прашања се, едино по некое ново може да уфрлат. Пред колоквиум ќе испостираат бази, не се секирај за тоа. :D
Од книгата ти препорачувам да ја прочиташ секоја глава по еднаш зошто има прашања што не се од презентациите. За задачите не би знаела, јас бев по циско програма. :)

Која од овие две Таненбаум - Компјутерски Мрежи или Сталингс - Податочни и компјутерски комуникации?
Презентациите мислам дека се правени и од двете, ама Дејан ја спомна таа од Таненбаум...

Eden hint samo decki, za rabota so mrezi kako sto rece Ewa, ako sakate zavrsete i so 20,00 prosek na site smerovi na FINKI, pak od rabota ke ve pratat na Cisco kurs. Toa e, megunaroden sertifikat e megunaroden sertifikat. I jas ja docekav taa sudbina, morav ednostavno, duri i ako brzo nauciv sto rabotam, t. e. prakticniot del go znaev 100%.

Која од овие две Таненбаум - Компјутерски Мрежи или Сталингс - Податочни и компјутерски комуникации?
Презентациите мислам дека се правени и од двете, ама Дејан ја спомна таа од Таненбаум...
На крајот на секое предавање ти пишува од која книга е изваден материјалот. Претежно таненбаум.

Не, ама на алгоритми не ти препорачувам да не идеш. :)

За Лошковска ми кажаа дека лани барала присуство, значи годинава не е така?
А Алгоритми кај кој професор е најинтересно?

Кога ќе ни ги стават лабораториските вежби,2 недели поминаа уште немаме конечен распоред...

Калкулус 1 и вовед во информатика кај можам да ги најдам предавањата/аудиториските?

Калкулус 1 и вовед во информатика кај можам да ги најдам предавањата/аудиториските?

http://courses.finki.ukim.mk како предаваат, тука ги прикачуваат.
Сите не верувам дека ќе ги најдеш зашто предметот вовед во информатика од оваа година е воведен.
Минатата година истиот се викаше Основи на софтверско инженерство и бил нешто поразличен од ова сега што го учиме.
http://finki.weebly.com/osi.html

Калкулус може некој од постариве колеги ги чува материјалите, па ќе ги сподели тука :)

Го знам вториот линк, ги има структурно и дискретна, затоа ги побарав другиве два. :)

Фала.

Ако по вовед во информатика не се исти предавања и вежби со ОСИ, тогаш нема да најдеш материјали, затоа што од ова година е сменет.

Калкулус 1 материјали што најдов во компјутер:
https://www.dropbox.com/s/m02q24z7sudz8wb/Калкулус1.rar

Книгата од Таненбаум ми е најинтересната и најобразовната книга што сум ја прочитал до сега. Значи, се е толку убаво објаснето, се е толку убаво соџвакано што само читаш и учиш.

А ценава 9999 денари со попуст е, или?
Да, со попуст е. Така беше пред 2-3 години (ЦЦНА1 и ЦЦНА2). Исто и за ЦЦНА3 и ЦЦНА4 беше толку.

Книгата од Таненбаум ми е најинтересната и најобразовната книга што сум ја прочитал до сега. Значи, се е толку убаво објаснето, се е толку убаво соџвакано што само читаш и учиш.

Сите книги од Таненбаум се напишани на ниво разбирливо за сите. Таненбаум (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom