Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Кај си Ilumious да ги избришеш последниве 5-10страни.
Па нели ви здосади да пишувате толку?Ајде почекајте уште некоја утакмица па ке видиме на што стоиме со мојсие. А вие падобранци ве молам пишувајте си во вашите фан клубови,да не ве пријавувам за провокации;)

Па нели ви здосади да пишувате толку?Ајде почекајте уште некоја утакмица па ке видиме на што стоиме со мојсие. А вие падобранци ве молам пишувајте си во вашите фан клубови,да не ве пријавувам за провокации;)

Oти бе, оддамна немало анализирање малце на фан клубов. :D

Na Manchester ke mu legnese i toa kako.Ima dobar oset za prostor i dokolku bide staven kako poluspic ke rastura(barem taka mislam.Dobri napagaci kako Rooney i Persie bi imale cisti sansi pocesto.

Да, Тиаго би бил одличен полушпиц. Ама на Јунајтед не му треба полушпиц. Ако дојдеше, најверојатно и тој ќе беше форсиран по крила или пцуен кога ќе губеше топки затоа што не може да издржи дуел во средина. Тогаш Јунајтед ќе имаше двајца Кагава.

Баш само последниве 5 страни вредат од задниве неколку месеци пишување. Ко разгледница ни е фан-клубов. Еден сериозен муабет се нема истерано..

За да се направи ростерот на играчи, мора прво да се донесе одлука која формација ќе се игра.
За 4-4-2, во право беше некој погоре што напиша треба нов Гигс и Сколс да се бараат. Кагава аут.
За 4-2-3-1, ги имаме Фелаини и Керик на дмф, Руни позади РвП, крила пак мора се зимаат. Кагава пак на клупа.
Со 4-2-3-1 многу ни е статична екипата, Фелаини и Керик се дмф, крилата ни се катастрофа, се останува не дебелиот или рвп да направат нешто.
Може да се проба 4-3-3, со средина Фелаини - Кагава - Керик, и напад Рвп - Руни - Х (тука може било кој да се стави од крилава). Со тоа што снагаторот Фелаини ќе ора по цел терен, а Кагава ќе има слобода да влече акции. Ќе играме без класични крила, нешто што го нема играно Јунајтед цела ера на САФ.. Само вака глеам можност да играат и Руни и Кагава во ист состав. Мада што знам колку би успеала 4-3-3 во Англија..

-------------------runi/rvp/chica------------------ so kagawa pozadi niv koj dvajca i da gi zemes ti e dobitna kombinacija
----------------------kagawa---------------------- tuka moze i clevz ama nekako mi e mn napred za nego u druga
postavenost moze da se smeni so kagawa
-------X/Y--------------------------------W/Z----- nani ama koj drug kako krilo slab izbor ima

---------------------kerik/felaini------------------- eden od niv za da kopa na teren

evra/alex-------------------------------rafa/fabio vo zavisnost od protivnicite moze da pravat sekakvi kombinacii
---------vidic/evans--jones/smoling----------- ovie 4ca moze slobodno da se rotiraat

-----------------------DDG------------------------- staticen mi e ovoj ne bi go menjal za nisto

Eлка:​
GK​
RB-CD-CD-LB​
CM-Fellaini-CM​
Roo-Kag​
RVP​
Дијамант:​
GK​
RB-CD-CD-LB​
DM​
CM-CM​
Kag​
Roo-RVP​
4-3-3/4-2-1-3 со 2ца копачи средина и Кагава:​
GK​
RB-CD-CD-LB​
DM-DM​
Kag​
RW-RVP-Roo​
4-2-3-1 модерната формација:​
GK​
RB-CD-CD-LB​
DM-DM​
Nani-Kag-Roo​
RVP​
Еве во овие формации можат да се вклопат Руни, Перси и Шинџи. :) Го имам Руни ставен лево 2 пати, ама тука не го ставам како класично крило, нешто од модерниве, кои не центрираат туку повеќе шутираат и се уфрлаат во 16ник.​

-------------------runi/rvp/chica------------------ so kagawa pozadi niv koj dvajca i da gi zemes ti e dobitna kombinacija
----------------------kagawa---------------------- tuka moze i clevz ama nekako mi e mn napred za nego u druga
postavenost moze da se smeni so kagawa
-------X/Y--------------------------------W/Z----- nani ama koj drug kako krilo slab izbor ima

---------------------kerik/felaini------------------- eden od niv za da kopa na teren

evra/alex-------------------------------rafa/fabio vo zavisnost od protivnicite moze da pravat sekakvi kombinacii
---------vidic/evans--jones/smoling----------- ovie 4ca moze slobodno da se rotiraat

-----------------------DDG------------------------- staticen mi e ovoj ne bi go menjal za nisto

не ми дава да си го изменам постот за да го докомплетирам па морам вака.
оваа поставеност може да функционира со снажни крила кој што ке можат да помогнат и назад уште поважно да имаат сила за пресинг и стабилни бекови што реални да сме ги немаме евра ми се губи, алекс ми е слаб у одбрана фабио у кпр беше ок џабе некој од вас тука го плукаат. може малку и да се промени формацијава за да може и клеверли да игра и него би го ротирал со кагава ама не толку напред доста поназад би го играл. И го подржувам мојс што го форсира аднан бе може први 10 мин беше слаб со вба ама после тоа беше еден од подобрите на терен не зборете само, мора да им се дава шанса на повеке од младите нормално прво да се стабилизира малку играва и да се вклопат сите во замислите на мојс за да може порано да решаваат мечеви па да не е толку влијателна таа минутажа на младиве да нема толку место за грешка што ке чини 3 бода. Некој ке праша дали сум чул за позајмици за младиве да добијат искуство, ама за жал ниеден од нашиве младинци не добива можност да иде на позајмица у баерн реал барса и сличниве и да игра прва постава па мора кај нас да добива минутажа зашто донкастер и јунајтед не е исто. Плус многу од вас го заборавате пауел што мене ми се допадна како играше кај нас а и у виган му даваат шанса и добро ја користи само што за него само 10ка би го ставил не и напаѓач. плус имаме добри младинци бе на неколку позиции ако мора некогаш да се случи промена на генерации и да им се даде можност и на нив а не само да се одврзело кесето и да се купува тоа е најлесно потешко е да произведеш играч.

Џабе правите формации кога нема играч од типот на Дембеле.
абе знам дека мојс е баниран на форумов поради недолични коментари и не чита ама ете бе сепак е некое мислење знам дека нема да го видиме во пракса :P освен овој ако не направил некој нов лажен профил на кајгана

Џабе е анализирањето на други формации, кога единствената промена на формација што Мојс ја направил во кариерата е од 4-4-2 на 4-4-1-1 во сезоните кога Кејхил растураше. Ќе го гледаме Јунајтед со старомодни формации уште долго време, да планираше да менува нешто таму, ќе го продадеше Руни.

абе знам дека мојс е баниран на форумов поради недолични коментари и не чита ама ете бе сепак е некое мислење знам дека нема да го видиме во пракса :P освен овој ако не направил некој нов лажен профил на кајгана

Гледај што кажува минатото.
Фергусон го купи, го кладе во 4-4-2 формација, не бива. Едно време проба и со 4-2-3-1 формација, пак не го биваше таму.

Дојде Мојс, очекувавме да го форсира повеќе, но еве веќе е истото. Го кладоја лево крило, не може да се снајди јебига, крцкалче е, лета ко патарушка...... нема снага.

Најубо Мојс, ем да не ги нервира фановиве и навивачиве, ем да не го уништува Кагава, нека го дај таму Дортмунд кој пичке матерна нека си игра кај шо му одговара...

Не е ни чудо оти не се ни покажа како што очекувавме, еден Сахин кој беше најдобар во германската лига, во Реал М. не изигра салам повеќе од 5 утакмици...

Гледај што кажува минатото.
Фергусон го купи, го кладе во 4-4-2 формација, не бива. Едно време проба и со 4-2-3-1 формација, пак не го биваше таму.

Дојде Мојс, очекувавме да го форсира повеќе, но еве веќе е истото. Го кладоја лево крило, не може да се снајди јебига, крцкалче е, лета ко патарушка...... нема снага.

Најубо Мојс, ем да не ги нервира фановиве и навивачиве, ем да не го уништува Кагава, нека го дај таму Дортмунд кој пичке матерна нека си игра кај шо му одговара...

Не е ни чудо оти не се ни покажа како што очекувавме, еден Сахин кој беше најдобар во германската лига, во Реал М. не изигра салам повеќе од 5 утакмици...

па и не е дека не се покажа добро кога игра зад напаѓачите само што ние неаме играчи на други позиции за да може он да го покаже неговиот потенцијал, иначе да фан сум на кагава ми се допага неговата игра и креација ама онаа што ја имаше во дортмунд не оваа кај нас. и точно е тоа дека е подобро да го продадеме него да го држиме на клупа или да пробуваме да го смениме него за да биде добар на крило.

Eлка:​
GK​
RB-CD-CD-LB​
CM-Fellaini-CM​
Roo-Kag​
RVP​

Оваа сметам дека би била најпогодна. Aко не се лажам Ферги игреше вака со Харго/Керик, Флеч и Сколс во средина и со Руни и Парк додека Роналдо го играше шпиц.

И газевме со оваа формација во дерби натпреварите. Се додека не доби црвен картон Флеч и не посра Барса во финалето. :P

E сега Фелаини и Керик би можеле да бидат тие со поголемите задачи а Том да биде Флечерот во овој Јунајтед, да има слобода да трча на сите страни.
Ех каков играч имавме во Флечер, ми се насолзија очите за него сега кога ми текна за тие 2 сезони кога газеше царот. undefined

па и не е дека не се покажа добро кога игра зад напаѓачите само што ние неаме играчи на други позиции за да може он да го покаже неговиот потенцијал, иначе да фан сум на кагава ми се допага неговата игра и креација ама онаа што ја имаше во дортмунд не оваа кај нас. и точно е тоа дека е подобро да го продадеме него да го држиме на клупа или да пробуваме да го смениме него за да биде добар на крило.

Кагава не се сеќавам дури ни кога играше зад напаѓачи во Јунајтед, нешто што не е гледано подолго време, од очај се тешиме дека изиграл таму феноменално... :unsure:

Глеаш пак си дојдовме на моето.. играта од Дортмунд и играта од Јунајтед.... И не е лоша работа, со оглед на тоа што потпишавме со многу спонзори, па седењето на Кагава и неговата бескорисност, а истовремено цицање на плата не е голем проблем за Јунајтед, а пак уште помалку за мене. Така да не е лоша работа да седи на клупа, утре другиден на пријателски или за некои (не)важни купови би пополнил место.

Кагава не се сеќавам дури ни кога играше зад напаѓачи во Јунајтед, нешто што не е гледано подолго време, од очај се тешиме дека изиграл таму феноменално... :unsure:
.
Последнит пат кога играше постигна хет-трик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom