Конфликтот во Сирија

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
http://dnevnik.mk/?ItemID=D2E3CCA6B0BCD74DABD911E148DF4ACD

САД ЈА УЦЕНУВААТ РУСИЈА ЗА ПОДДРШКА

Сирискиот претседател Башар ал-Асад ја предупреди меѓународната јавност дека сириските бунтовници, под инструкции од странските спонзори, би можеле да ги нападнат странските инспектори што ќе дојдат во Сирија да го надгледуваат уништувањето на арсеналот од хемиско оружје и да ја обвинат неговата власт дека преку напади се обидува да ги избегне обврските за уништување на оружјето, пренесува кинеската телевизија ЦЦТВ.

- Сите знаеме дека тие терористи извршуваат наредби од други земји и дека тие земји ги наведуваат терористите да извршат дејства што подоцна би ~ се припишале на сириската власт - изјавил Асад во интервјуто за кинеската телевизија.

Русија успеа да договори со Сирија уништување на хемиското оружје за да ја избегне воената интервенција на САД поради нападот со хемиско оружје на 21 август за кој Запад ги обвинува Асад и неговата војска, а Русите тврдат дека станува збор за обид на бунтовниците да испровоцираат странска воена интервенција и да ја ослабат сириската армија. Москва очекува Организацијата за забрана на хемиското оружје (ОПЦВ), која веќе го доби детаљниот попис на сирискиот хемиски арсенал, наскоро да утврди рок за операцијата за уништување на оружјето. Русија планира да договори и резолуција во СБ на ОН со која би се поддржал планот на ОПЦВ и би се овозможила безбедност на странските инспектори. Но токму резолуцијата сега е камен на сопнување. Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, во неделата ги обвини САД дека ја уценуваат Русија да поддржи остра резолуција на ОН за Сирија.

- Нашите американски партнери почнуваат да н` уценуваат: ако Русија не сака во СБ да ја поддржи резолуцијата со вклучено Поглавје седум од Повелбата на ОН, ние ќе ја прекинеме работата во ОПЦВ. Нашите партнери се заслепени од идеолошката цел за промена на режимот во Сирија. За нив е важно Асад да си замине, а целта на Русија е да го реши проблемот со хемиското оружје во Сирија - вели Лавров.

Русија е спремна да прати во Сирија воени посматрачи, но не размислува за испраќање воен контингент. Оттаму предлагаат распоредување меѓународни сили во близина на сите места на кои се наоѓа хемиското оружје. И Kина вчера објави дека е спремна да испрати свои специјалци за уништување на хемиското оружје во Сирија, изјави кинескиот министер за надворешни работи Ванг Ји.
Не поминува све глатко.
--- надополнето: 24 септември 2013 во 10:05 ---
Еве што си играат децата на исламистите во Сирија.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Истово ќе го постирав, шо е ова бе ношто личи ?!!!!
Војна за демократија бе... оти нели они се обесправени и водат војна за да имаат права.. па ради тоа мора да ги ускратат правата на сите други, без разлика од која вера се..
Сите дегенерици се собрани на едно место.. од нив е направена "војска" и таквите утре ќе ти седат во парламент..

Kurdish fighters kill 83 al-Nusra terrorists in Syria

http://www.liveleak.com/view?i=b30_1380020124

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Се стега обрачот, ајде да видиме сега колку ќе издржат​
Syrian army launches operation to secure border with Lebanon
http://www.presstv.ir/detail/2013/09/25/326024/syrian-army-secures-key-border-crossing/
“This is a very important operation and by securing this part of the border, we ensure the security of this part of the Damascus countryside and consequently the capital,” an army officer said

Сирија, исламисти против остатка побуне
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1401770/%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%2C+%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D1%83%D0%BD%D0%B5.html

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
http://www.nspm.rs/hronika/glas-rusije-raskol-u-sirijskoj-opoziciji-na-pomolu-medjusobni-rat-q.html

Интересно, конечно и оние сиријци кои не се согласуваа со политиката на својот претседател, сфатија дека мешањето на САД, Саудиска Арабија, Турција итн.. и влегувањето на Ал Каеда и сличните ко неа радикални исламистички групи кои се контролирани од САД, се најлошото нешто што можеше да им се случи. Сега ни тие самите немаат контрола над ситуацијата, нити можат да излезат пред народот и да бараат поддршка. Затоа што видоа дека сите тие дегенерици кои дојдоа од пм.. им ги унишуваат градовите, им ги малтретираат луѓето, им направија хаос во државата.

Неслагања између представника прозападних снага и исламских екстремиста могу прерасти у прави рат. Сукоби између одреда који представљају различите токове у опозицији постају већ уобичајена ствар. Још средином септембра групација „Исламска држава Ирака и Леванта“ (ИГИЛ) објавила је почетак оружаних дејстава против својих бивших савезника – Слободне сиријске војске. Ову кампању радикали су назвали „Борба против зла“. Касније је шеф „Ал Каиде“ Ајман ел Завахри позвао сиријске исламисте да се боре, како против режима Башара Асада, тако и против опозиције. Слободна војска, по његовим речима, није ништа боља од владине војске.
На крају се појавила изјава, коју су потписале групе као што је бригада „Ат-Таухид“, повезана с „Ал Каидом“, „Џебат ал-Нусра“, радикални „Ахрар Аш-Шам“ и бригада „19. дивизија“. Исламисти саопштавају да их Национална коалиција више не представља и да не признају Тумехову владу.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Не знам дали досега некој го постирал видеово.. доколку е постирано и предтоа, слободно кажете.За оние кои не го гледале, ви препорачувам да го погледате, не трае многу а е интересно.

Ubijeno 40 terorista u napadu sirijske vojske

IRIB – U napadu sirijske vojske na vojni kamp terorističkih grupacija koji se nalazi između Haleba i Adliba ubijeno je 40 pripadnika oružanih grupacija.
Novinska agencija FARS prenosi da je sirijska vojska u iznenadnom napadu na vojni kamp terorističkih grupacija koji se nalazi između Haleba i Adliba uspjela likvidirati 40 pripadnika oružanih grupacija. Među ubijenim bilo je i terorista iz različitih svjetskih zemalja među kojima se ističu imena Rizvana Al Salih iz Libije i Basama Halila iz Tunisa. Jedinice sirijske vojske u okolini Adliba izvele su nekoliko napada na pobunjeničke grupacije uslijed čega je likvidirano više desetina terorista. Terorističke grupacije namjeravale su osvojiti vojni aerodrom Abu Al Zuhur.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Племе бе ненормално, абе се тоа треба да се истреби. Еден да не остане, еден ! Стрелаат деца, си играат курташак, тој па ќерката си ја дал доброволно !!! да им биде секс занимација.. абе катастрофа, животни :mad::mad::mad::mad::mad: Е да би имал шанса еден ден, а ќе имам...
Ееее.. лоша била Америка што ги беси ваквиите,биди сигурен,еден ден кога ќе падне Америка ова истово ќе дојде кај нас,Македонија,Балканот,Европа... а ќе дојде сигурно.. затоа што и Америка еднаш ќе ја изгуби силата,можеби не во блиска иднина но сепак ќе се случи,тогаш има Христијанството да ја бара оваа иста држава што сеа сите ја колнат... плус нас каква ни е државата,терористите ги наградува со власт,замисли кога ќе дојдат овие потврдокорни муџахедини,џихадисти,терористи.. само ќе ти кажам еден мал ама многу реален пример,сега во овие услови Македонките се продаваат на Албанци,цигани,турци и други муслимани.. семејствата нивни чутат,полицијата не смее да писне.. и тоа повеќето од нив ДРУГАРИ ДРУГАРИ СО НИВ.. И ЕВЕ ГИ СЕГА,ИМА 18 ГОДИНИ ИМ ПРАВАТ ПО 10 ДУШИ РЕДЕНКИ (пример што јас го знам а вакви знам без број), па сега ти пријателе направи споредба што кога ќе дојдат уште полоши од овие што сега живееме..

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Ееее.. лоша била Америка што ги беси ваквиите,биди сигурен,еден ден кога ќе падне Америка ова истово ќе дојде кај нас,Македонија,Балканот,Европа... а ќе дојде сигурно.. затоа што и Америка еднаш ќе ја изгуби силата,можеби не во блиска иднина но сепак ќе се случи,тогаш има Христијанството да ја бара оваа иста држава што сеа сите ја колнат... плус нас каква ни е државата,терористите ги наградува со власт,замисли кога ќе дојдат овие потврдокорни муџахедини,џихадисти,терористи.. само ќе ти кажам еден мал ама многу реален пример,сега во овие услови Македонките се продаваат на Албанци,цигани,турци и други муслимани.. семејствата нивни чутат,полицијата не смее да писне.. и тоа повеќето од нив ДРУГАРИ ДРУГАРИ СО НИВ.. И ЕВЕ ГИ СЕГА,ИМА 18 ГОДИНИ ИМ ПРАВАТ ПО 10 ДУШИ РЕДЕНКИ (пример што јас го знам а вакви знам без број), па сега ти пријателе направи споредба што кога ќе дојдат уште полоши од овие што сега живееме..
ne svakas ili ne mozes da svatis , ili pak se pravis na toso , kolku pati treba da se povtori edno te isto za nekoj nesto da svati ,a toa e sad i gihadistite se drugarcinja
--- надополнето: 29 септември 2013 во 12:21 ---
https://www.facebook.com/photo.php?v=629545720419603&set=vb.304084042989240&type=2&theater

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
-.^
Па баш таа Америка е виновна за војните на балканов. Од распадот на Југославија, сценаријата што беа направени во Хрватска и во БиХ беа масло на тогашната власт во Америка, која патем лупна тешки пари овде за да подкупи луѓе кои ќе јадат трици 24/7 и ќе шират национализам низ сите бивши ју републики, само за да се создадат вештачки тензии, верска нетрпеливост и да избијат војни.

Баш таа Америка е одговорна за сите војни како овде кај нас.. така и на блискиот исток. Со самото тоа што таму направи хаос, се создаде тој радикален исламизам од една стана, од друга страна се створи слика кај немуслиманите, дека секој муслиман е потенцијална опасност за околината.
Таа Америка ги создаде Ал Каеда а со нив и безбројните прикаски, дека они се одговорни за секој напад, за секој неред. Ради тоа не може со години да се стави крај на глупостите што ги прават они, а додека ние си вадиме очи, тие си прават бизниси, што со дрога, што со бело робје, што со органи... битно бизнисот цвета..

Христијанството, тоест христијаните ако дојдат до тоа да ја бараат Америка, поарно да земат да се самозапалат. Пошо Америка и нивната политика е против секоја религија, а посебно христијанството. Можеш тоа да го видиш во секоја емисија, филм, документарец и уште што не.
Се плука на христијанството и се омаловажува во секој спот во секоја песна. Америка е слугинка на Израел.. а тие што владеат со Америка не се христијани. Тоа го знаат дури и децата, не знам како само тебе тоа не ти е јасно и како си вадиш вакви заклучоци. Америка била таа што ги штити христијаните... :tapp:

Ги штити со тоа што ги бомбардира христијаните со осиромашен ураниум?
Ги штити со тоа што ги спонзорира џихадистите да убиваат невини мажи, жени и деца христијани?
Ги штити со тоа што им ја исмејува религијата во секој спот,филм,документарец и слично?

Немој тие филмови тука... немој... никој не сака да ги гледа. Може во CNN да се интересираат за вакви прикаски ко твојава, али тука на форумов, па посебно на темава, каде повеќето од луѓево што доаѓаат се итекако свесни за тоа што се случува низ светов, немој да им ја вреѓаш интелегенцијата со вакви коментари.

За тоа кој во Македонија ги донесе на власт терористите, прашај кој вршеше притисоци врз влста во тоа време кога се случуваа сите тие гомнарии.

Што се однесува до мешањето на христијанките со муслимани, тоа е индивидуална работа. Секој ја нема таа чест да има мозок и да може да го користи. Така да, муабетите од типот, се даваат нашиве за муслимани ради пари или шо ти ја знам ти е излитена прикаска која одредени мажи ја користат за да ги оправдаат курвите. Курва си е курва бе другар... и не можеш ти да ја оправдаш едната шо се прца со 50 македонци а да ја плукаш другава оти се пеглала со 50 албанци... едноставно не иде.
Затоа ќе те замолам да не го имитираш оној владикана што излезе со ставот дека ЖЕНИТЕ СЕ КРИВИ ЗА СЕ! оти од такви просветлени, преку таквото више. Наместо да напредуваме, ние уназадуваме.

Се извинувм што морав оф топик да одам... едноставно морав.

Kajgana Shop

На врв Bottom