Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.089
Поени од реакции
9.382
Полека бе луѓе, не треба да се карате меѓу Христијани и Муслимани, на оваа тема треба да бидете заедно протин нас клетите атеисти.

Дури и да се појави некој Хинду верник сега со своите 1567 богови и божици на оваа тема мислам дека треба да бидете од негова страна.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Полека бе луѓе, не треба да се карате меѓу Христијани и Муслимани, на оваа тема треба да бидете заедно протин нас клетите атеисти.

Дури и да се појави некој Хинду верник сега со своите 1567 богови и божици на оваа тема мислам дека треба да бидете од негова страна.
Најпосле нешто паметно да се прочита и од атеистите на тема Религија....:pos:
Ова оди во Атеистички мудрости...(y)

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.089
Поени од реакции
9.382
Стварно, има тема за Ислам има за Христијанство а оваа е баш за сите верници против атеисти. Срце ми се кине кога ке видам дека се караат верници во ваква тема.

Замисли да имавме уште некоја вера у Македонија.
На пример да имавме верници во античките богови, тоа ептен ке ја закомплицираше работата, посебно кај Македонците.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.145
Поени од реакции
12.126
Стварно, има тема за Ислам има за Христијанство а оваа е баш за сите верници против атеисти. Срце ми се кине кога ке видам дека се караат верници во ваква тема.

Замисли да имавме уште некоја вера у Македонија.
На пример да имавме верници во античките богови, тоа ептен ке ја закомплицираше работата, посебно кај Македонците.
Не давај идеи, веќе го има и тоа, во зародиш :)
Нови храмови, нови хиерархии... со вмешана политика и етничка припадност! :)

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.089
Поени од реакции
9.382
КЕ имаше нешто во стилот „Само православните се прави Македонци!!!!!!“

„Како не, Александар што беше, ај мрш у Палестина“

Лудница
--- надополнето: 27 септември 2013 во 14:27 ---
Не давај идеи, веќе го има и тоа, во зародиш :)
Нови храмови, нови хиерархии... со вмешана политика и етничка припадност! :)
Али така може да се смират Христијаните со Муслиманите, она на база Абрахамски религии против паганите.

Каде е во зародиш? Има здружение?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.145
Поени од реакции
12.126

Лудница

Али така може да се смират Христијаните со Муслиманите, она на база Абрахамски религии против паганите.

Неее, не смее да има смирување помеѓу тројцата раскарани...Не е интересен светот така...
Нека врескаат Еден е бог и нека покажуваат кон другите религии и луѓе со гнасење и со осуда како ќе горат во нивниот пекол.

Не, нема здружение. Има муабети :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Лудница

Мала исправка...
атеисти и секташи против муслимани и христијани...
Него остави тоа....еве директно до тебе прашање..
што кисниш на форум религија ако си прав атеист?
Ај секташиве и можам да ги сватам, ама атеистите ми се смешни кога дремаат на религија..

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.089
Поени од реакции
9.382
Мала исправка...
атеисти и секташи против муслимани и христијани...
Него остави тоа....еве директно до тебе прашање..
што кисниш на форум религија ако си прав атеист?
Ај секташиве и можам да ги сватам, ама атеистите ми се смешни кога дремаат на религија..

Мене лично ми е интересно, затоа доаѓам.

А тоа секташи е прилично навредливо за припадниците на помалите религии, како разграничуваш меѓу религија и секта?

За нас атеистите и они би биле на ваша страна, со самото тоа што веруваат бо богови/божици.

Значи пак ке биде атеисти против верници.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Мене лично ми е интересно, затоа доаѓам.

А тоа секташи е прилично навредливо за припадниците на помалите религии, како разграничуваш меѓу религија и секта?

За нас атеистите и они би биле на ваша страна, со самото тоа што веруваат бо богови/божици.

Значи пак ке биде атеисти против верници.
Грешка си....имаш секташи од нов вид, каде Бог=Јас и се блиску до атистите, тие мислат дека се богови, исто како и атеистите.
Од друга страна, секташите мора да ги негираат постоечките религии, признаети со векови, кои ја докажале Вистината, за да можат да привлечат нови членови, за да има на кој да му „догорува свеќата“..:pos:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.089
Поени од реакции
9.382
Грешка си....имаш секташи од нов вид, каде Бог=Јас и се блиску до атистите, тие мислат дека се богови, исто како и атеистите.
Јас не мислам дека сум бог, тука си грешка.

Од друга страна, секташите мора да ги негираат постоечките религии, признаети со векови, кои ја дожале Вистината, за да можат да привлечат нови членови, за да има на кој да му „догорува свеќата“..:pos:
Значи ако некоја секта преживее 4-5 века станува религија?
Или е по бројност?

Бидејки ти си Христијанин, не го разбирам делот со „докажувањето на вистината“, те молам појасни.
Дали тоа значи дека и Исламот и Хинду и Шинто и Православието и Протестантизмоѕ ја докажале вистината? Бидејки прилично се разликуваат.

Јас колку што знам Православието ги негира и Протестантизмот и Хинду верувањата и античките богови а последните две се постари од Христијанството кое и самото еднаш било секта.

А кога сме кај „догорувањето свеќа“ на Православието баш и не се зголемува бројот на членови.......................

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас не мислам дека сум бог, тука си грешка.

Значи ако некоја секта преживее 4-5 века станува религија?
Или е по бројност?

Бидејки ти си Христијанин, не го разбирам делот со „докажувањето на вистината“, те молам појасни.
Дали тоа значи дека и Исламот и Хинду и Шинто и Православието и Протестантизмоѕ ја докажале вистината? Бидејки прилично се разликуваат.

Јас колку што знам Православието ги негира и Протестантизмот и Хинду верувањата и античките богови а последните две се постари од Христијанството кое и самото еднаш било секта.

А кога сме кај „догорувањето свеќа“ на Православието баш и не се зголемува бројот на членови.......................
На некоја друго тема ке ти дадам одговор околу Вистината.....инаку има секташи што едвај чекаат да ме пријават.
Православието не умира....намален број е „резултат“ на 50г комунизам и неправилно воспитување на младината. Ова второво се гледа и денес.

Него пак прашење до тебе....
Ти како атеист, сигурен си дека Бог не постои?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
На некоја друго тема ке ти дадам одговор околу Вистината.....инаку има секташи што едвај чекаат да ме пријават.
Православието не умира....намален број е „резултат“ на 50г комунизам и неправилно воспитување на младината. Ова второво се гледа и денес.
Hristijanskite deca, a posebno muslimanskite se odlicen primer kako e vospitana mladinata.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.089
Поени од реакции
9.382
Ок, за вистината за која се слагаат и Православието и Исламот и Хиндуизмот и Шинто и Будизмот и Сиким едвај чекам, прати ми приватна порака. Револуција ке направиш во религиите. Нема да те пријавам дури и да ги вреѓаш помалите и понови религии.

Да бе, 50 години комунизам, во кој моја цела фамилија редовно си ги крстела децата, постела сите пости, викала на слава без последици по работно место се криви за намалувањето на Православни верници.

Никако не се владиците во последните 22 години со своите палати и џипови и арогантно однесување и лижење шупче на корумпирани политичари (секој од политичарите е иначе верник), не никако.
А посебно не со тоа што ниту еднаш црквата не искочила со изјава против корупција и пропаѓање на општеството.
Никако.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ок, за вистината за која се слагаат и Православието и Исламот и Хиндуизмот и Шинто и Будизмот и Сиким едвај чекам, прати ми приватна порака. Револуција ке направиш во религиите. Нема да те пријавам дури и да ги вреѓаш помалите и понови религии.

Да бе, 50 години комунизам, во кој моја цела фамилија редовно си ги крстела децата, постела сите пости, викала на слава без последици по работно место се криви за намалувањето на Православни верници.

Никако не се владиците во последните 22 години со своите палати и џипови и арогантно однесување и лижење шупче на корумпирани политичари (секој од политичарите е иначе верник), не никако.
А посебно не со тоа што ниту еднаш црквата не искочила со изјава против корупција и пропаѓање на општеството.
Никако.
Не гледам никаков одговор на моето прашање...
Одговарај лично за тебе...заеби попови и оџи..
Сигурен си дека Бог не постои?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.089
Поени од реакции
9.382
Не гледам никаков одговор на моето прашање...
Одговарај лично за тебе...заеби попови и оџи..
Сигурен си дека Бог не постои?
Извини, не го видов прашањето.

Да, сигурен сум дека не постои бидејки нема ниту еден доказ дека постои.
Отворен сум за сугестии, ако се појави јасен доказ ке се извинам и ке поверувам.

Али сепак мислам дека не треба да ги вреѓаш помалите и понови религии.

Kajgana Shop

На врв Bottom