Breaking Bad

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Може Скајлер со децата ќе отиде во Аргентина :pos:

Си останувам јас до крај во тим Волт!

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Не знам зашто мислите дека Волт ќе се одмаздува на Гречен и Ушлето. Тие беа само како курири на пораката дека бизнисот со мет го продолжиле нацистите и дека го користат Џеси за тоа и дека Волтер веќе не постои за светот, дека тој е мртов. Со тоа тој сфати дека нема што да изгуби и ќе мора да го заврши бизнисот кој тој го почна. Тој знае дека Гречен и Ушле го рекоа тоа за да не им пропадне фирмата а не дека стварно мислат така, дека не учествувал во формирање на фирмата. Плус тој нема ништо против нив или пак тие не му направиле нешто лошо.

Можеби заради тоа што нивната империја која благодарение на него ја имаат сеуште вреди и цвета, а неговата мет империја која ја создаде за семејството и како против тежа на нивната за да докаже дека може и сам да успее да изгради империја пропадна на така неславен начин и заради тоа и му се растури животот. Незнам дали ќе се одмаздува на нив ама мислам дека ќе има нешто.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Можеби заради тоа што нивната империја која благодарение на него ја имаат сеуште вреди и цвета, а неговата мет империја која ја создаде за семејството и како против тежа на нивната за да докаже дека може и сам да успее да изгради империја пропадна на така неславен начин и заради тоа и му се растури животот. Незнам дали ќе се одмаздува на нив ама мислам дека ќе има нешто.

На Волтер му е гајле за империјата веќе. Ваљда не си ја сфатил причината зашто се појавија, но океј, ќе видиме следната епизода. ;)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
На Волтер му е гајле за империјата веќе. Ваљда не си ја сфатил причината зашто се појавија, но океј, ќе видиме следната епизода. ;)

Според мене егото на Волт е такво што не му дозволува да ги остави работите нерасчистени. Ама да, ќе видиме во финалето како ќе завршат работите. Јас се радувам да згрешам со моите прогнози, баш би сакал крајот да биде нешто неочекувано и нешто што на никој не му паднало на памет, Гилиган да ни направи mind fuck... :vozbud:

А според тебе зошто се појавија?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.228
Поени од реакции
34.528
А според тебе зошто се појавија?
За да дознае дека синиот мет е повторно на пазарот?
И да, тоа можеше и само од вести да го дознае, или весник. Ама тоа не би било доволен катализатор како овие двајца ликови да ги чуе како го прават „никој и ништо“, за нормално - да се врати и да отиде во акција за последен пат.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
И да, тоа можеше и само од вести да го дознае, или весник. Ама тоа не би било доволен катализатор како овие двајца ликови да ги чуе како го прават „никој и ништо“, за нормално - да се врати и да отиде во акција за последен пат.

Можеше на друг начин да го натераат за последен пат да отиде во акција, немораше баш од нив да дознае на ТВ дека метот уште се произведува. Ги извадија во претпоследната епизода само за да го дискредитираат и да го налутат, а во финалето ако нема барем некоја соодветна одмазда против нив мене ќе ми биде многу глупаво ова. Очекувам во финалето соодветна завршница за сите ликови, со оглед на времетраењето на епизодата, ама останува да видиме.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 12:44 ---

Можеше на друг начин да го натераат за последен пат да отиде во акција, немораше баш од нив да дознае на ТВ дека метот уште се произведува. Ги извадија во претпоследната епизода само за да го дискредитираат и да го налутат, а во финалето ако нема барем некоја соодветна одмазда против нив мене ќе ми биде многу глупаво ова. Очекувам во финалето соодветна завршница за сите ликови, со оглед на времетраењето на епизодата, ама останува да видиме.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ама зошто? :D Што му направија лошо? Волт не е дете па да не сфаќа зашто рекоа дека ништо не правил за фирмата. Тој знае дека не мислат така, туку тоа го прават за да не им пропадне фирмата. Со тоа само дозна дека за сите веќе тој не постои како Волтер. Плус секако, како вистински курири на веста за метот. Би било глупаво да има „одмазда“ на луѓе кои никогаш не му згрешиле, туку напротив му понудија помош кога му требаше. А и зашто да отворат уште една нова насока во приказната на крај? Тоа беше последното гледање на тие карактери и толку од нив.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ама зошто? :D Што му направија лошо? Волт не е дете па да не сфаќа зашто рекоа дека ништо не правил за фирмата. Тој знае дека не мислат така, туку тоа го прават за да не им пропадне фирмата. Со тоа само дозна дека за сите веќе тој не постои како Волтер. Плус секако, како вистински курири на веста за метот. Би било глупаво да има „одмазда“ на луѓе кои никогаш не му згрешиле, туку напротив му понудија помош кога му требаше. А и зашто да отворат уште една нова насока во приказната на крај? Тоа беше последното гледање на тие карактери и толку од нив.

ОК, ве разбирам што сакате да кажете. Знам дека луѓето не му згрешија којзнае колку, но според приказната Волт никогаш всушност не го преболе тоа што ја напуштил компанијата. Ако се сеќаваш на сцената кога му објаснува на Џеси ( или Тод беше? ) дека неговиот дел од фирмата им го продал за 5000 долари а сега фирмата вреди милијарди. Тој всушност се што направи за семејството и во мет бизнисот беше на некој начин и обид да ги достигне Гречен и Елиот за да си создаде имиџ на успешен човек и дека не му е важно што ја напуштил компанијата туку може и сам на свое да успее. И патем, дали приметивте дека новото име на Волт е Г-дин Ламберт, што всушност е и средно име на жена му Скајлер и сестра и Мери? Типот што му го даде новиот идентитет всушност му даде пак исто презиме како жена му, Волтер и Скајлер Ламберт... Премногу спинови, премногу теории, премногу необјаснети работи а само една епизода преостанува.

Meanwhile, Huell is still waiting in that room... :pos:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Знае некој колку ќе трае финалето? Најмалку 1 саат би било Ок.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Da, okolu 55 min tolku treaese I pretposlednata.
Bidejki jas gledam na Netflix, a ke bide stavena vo ponedelnik, ima nekade da se gleda vo nedela dodeka se prikazuva?

Spored mene nema da se odmazduva na Grecen, ednostavno storijata na tv I muabetot okolu kompanijata bese samo da se stavi vo kontekst imeto negovo. Daleku pobitni raboti ima da se sredat nego da trgne po niv.
Me plasi deka 55 min e premalku za edna super zavrsnica. Pod super ne podrazbiram site srekni I veseli na kraj, nego surova I nepredvidliva zavrsnica. Kako sto e I zivotot.
Volt I Jesi povtorno zaedno e nevozmozno spored mene. Skrsen e nivniot odnos I doverba po site osnovi. Da sum Jesi nikad ne bi mu prostil na volt, isto I obratno.
Volt junior treba da se ubedi deka tatko mu pravel neophodno zlo za negovo dobro. 3-4 sezoni se potrosija celta bese junior da ne doznae, toa nekako spored mene mora da se resi.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Очекувам Волтерот сите да ги намести, сите да го јадат стапот, освен неговите деца. Нормално, и он ќе си умре ама ќе намести некој, осеќам :)
--- надополнето: 27 септември 2013 во 15:59 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom