Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Работиш?Женет ли си,издржуваш ли семејство?

Веќе реков дека сум работел во европска држава,и секој може одвои 5 минути за да обави молитва.
Во текот на работното време,само еден намаз ме фаќа на работа,тоа е пладне.
сите кога одат на пуш пауза и слично,ќе има време и за мене 5 минути да обавам молитва,тоа не трае со саати.

заминат си ти,дувнат,само коментираш,а ретко читаш друго мислење,пошто не те интересира........имам и други мислења на темава,сигурно и тие не му се допаѓаат на твојата дрвена глава.

Чоек, па не сме само јас и ти на темата нели?:)

Кај клањаше во веце на чергиче?

Ако баш те интересира,на сред трговски центар :)
Инаку,муабетот ми.. не е кај ќе клањаш туку ако се сака се се може. :)
Веќе реков,само молитвата на пладне фаќа на работно место,5 минути секој може да одвои,тоа не трае со саати.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 00:03 ---
Ама клањаше у просторијата за пушење, кујната или слободна канцеларија:pipi:

Не е битна просторијата,кујна,слободна канцеларија..било што. :)

Ако баш те интересира,на сред трговски центар :)
Инаку,муабетот ми.. не е кај ќе клањаш туку ако се сака се се може. :)
Веќе реков,само молитвата на пладне фаќа на работно место,5 минути секој може да одвои,тоа не трае со саати.
Ме интересираше навистина, јако.

Туку ај кажи ми ги саативе за клањање, во кој саат се одржува настанов во текот на денот?

Не е битна просторијата,кујна,слободна канцеларија..било што. :)

Така е де. Тоа ви го говориме и ние, цело време. Не ви требаат џамии, разгласи, озвучења:)

Клањајте си кај ќе стигнете, никому нема да сметате на тој начин.

Ме интересираше навистина, јако.

Туку ај кажи ми ги саативе за клањање, во кој саат се одржува настанов во текот на денот?

Сега моментално,односно овие денови
Сабах 06:00
Пладне 13:00
Икиндија 16:00
Акшам 18:30
Јација 20:00

Времето не е фиксно,секој ден оди назад 1-2 мин. бидејќи се одредува спрема движењето на сонцето.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 00:07 ---
Така е де. Тоа ви го говориме и ние, цело време. Не ви требаат џамии, разгласи, озвучења:)

Клањајте си кај ќе стигнете, никому нема да сметате на тој начин.

Ова го зборам за луѓе кои се на работа и слично и немаат можност за секој намаз да бидат во џамија. :)

Мене ме интересира,дали и во 04.30 часот,стануваат СИТЕ да го извршат овој верски обред....

Сабах 6h сабајле

Времето не е фиксно,секој ден оди назад 1-2 мин. бидејќи се одредува спрема движењето на сонцето.

Мора да признаам доста чудно работно време во Европа си имал со едно клањање во работно време.

А таму во Европа ти врискаа ли џамии од негде да вршиш молитва или сам си знаеш кога треба да се исклањаш?

Дали Алах ги казнува тие што не се клањаат и што не викаат алах акбар?

Сабах 6h сабајле

--- надополнето: 27 септември 2013 во 00:07 ---

Ова го зборам за луѓе кои се на работа и слично и немаат можност за секој намаз да бидат во џамија. :)

Колку треба да бидеш ретардиран за да се клаљаш? Сериозно? Мислиш дека на некој семоќен ентитет би му било важно дали ти му се клаљаш 5-6 пати на ден?

Бескрајно сте глупави, нема збор да ја покрие вашатра глупавост.

Си размислил некогаш? Замисли, доаѓаат високо интелигентни суштества од друг свет и те наоѓаат како се клањаш? Ќе се згазат од смеење, како што ти сега им се смееш на мајмуните во зоолошка...

Веќе реков дека сум работел во европска држава,и секој може одвои 5 минути за да обави молитва.
Во текот на работното време,само еден намаз ме фаќа на работа,тоа е пладне.
сите кога одат на пуш пауза и слично,ќе има време и за мене 5 минути да обавам молитва,тоа не трае со саати.

Во ред ако е така,но таква ти била работата па си имал услови.

Но сепак ова не води во друг правец,а тоа е дека "вистински Муслиман"-термин кој ти често го користиш а кој мора да обавува молитва 5 пати дневно,не може да работи било каква работа,односно изборот е лимитиран.

Мора да признаам доста чудно работно време во Европа си имал со едно клањање во работно време.

А таму во Европа ти врискаа ли џамии од негде да вршиш молитва или сам си знаеш кога треба да се исклањаш?

Еве и да се две,но најчесто е едно.
На пр. Пладне ме фаќа на работа,а икиндија е во 16:00 а истекува во 18:30 кога настапува акшам.
А јас до 18:30 сум дома.
Во европа,таму кај што сум бил има повеќе џамии отколку во скопје :) ,додуша нема езан,ама затоа пак нема ни 35+% муслимани.
Да имаше,ќе имаше и езан. :)
--- надополнето: 27 септември 2013 во 00:14 ---
Не пратам ја религија форумот мн мн, затоа тука прашувам. Дали одат во адот неверниците?

Да.
--- надополнето: 27 септември 2013 во 00:15 ---
Во ред ако е така,но таква ти била работата па си имал услови.

Но сепак ова не води во друг правец,а тоа е дека "вистински Муслиман"-термин кој ти често го користиш а кој мора да обавува молитва 5 пати дневно,не може да работи било каква работа,односно изборот е лимитиран.

Сите кои оставиле нешто поради задоволството на Аллах,Тој им дал и им отворил нови можности,никој не умрел за леб. :)
--- надополнето: 27 септември 2013 во 00:16 ---
Колку треба да бидеш ретардиран за да се клаљаш? Сериозно? Мислиш дека на некој семоќен ентитет би му било важно дали ти му се клаљаш 5-6 пати на ден?

Бескрајно сте глупави, нема збор да ја покрие вашатра глупавост.

Си размислил некогаш? Замисли, доаѓаат високо интелигентни суштества од друг свет и те наоѓаат како се клањаш? Ќе се згазат од смеење, како што ти сега им се смееш на мајмуните во зоолошка...

(y)

Еве и да се две,но најчесто е едно.
На пр. Пладне ме фаќа на работа,а икиндија е во 16:00 а истекува во 18:30 кога настапува акшам.
А јас до 18:30 сум дома.
Во европа,таму кај што сум бил има повеќе џамии отколку во скопје :) ,додуша нема езан,ама затоа пак нема ни 35+% муслимани.
Да имаше,ќе имаше и езан. :)

Да.
Велиш повеќе џамии имаше, е ај кажи каде си бил да чујам?
35% муслимани нема ни кај нас, нешто слабо ти оди математика гледам, прво едно клањање, па две сега 35%...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom