Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Се појавува еден да го наречам феномен кај навивачите на Јувентус.. Ако го сакаш Погба треба да го мразиш Маркизио и да кењаш као да се работи за Матераци на пример... Тоа не е одлика на навивач на Јуве... Маркисио си има свои квалитети во дефанзивата за кои што Погба сеа за сеа не е ни запознаен... Но тоа не значи сеа да го вреѓаме Погба... Мислам нема потреба... Јас сум сигурен дека во иднина Погба Видал и Маркизио ќе ни бидат идното трио во средина... така да сите оние кои што го вреѓаат Маркизио ќе си ги повлечат зборовите...

Јас многу ги сакам и двајцата затоа што нудат различен квалитет и се корисни за тимот, покрај тоа што го оставаат срцето на теренот додека играат. Ќе дојде време и Маркизио пак ќе заигра како што знае. Синоќа беше доста солиден, но тој може многу повеќе. Очекувам гол од него наскоро :D

Конте се коцка многу со тоа што ги пушта и Исла и Пелусо кој се повеке бекови одошто крила и тиа можре да се пуштат само кога е 2+ голови за нас .Премногуе дефанзивна со нив формацијата .
Асамоа и Лихштајнер кинат од крилата ,во почетокот од сезоаната играат солидно и не гледам причина да седат на клупа има куп натпревари за да се воиграваат и другите .
Исто и Огбона мислам дека е далеку класата на Бонучи во почетокот на сезоната .

Се појавува еден да го наречам феномен кај навивачите на Јувентус.. Ако го сакаш Погба треба да го мразиш Маркизио и да кењаш као да се работи за Матераци на пример... Тоа не е одлика на навивач на Јуве... Маркисио си има свои квалитети во дефанзивата за кои што Погба сеа за сеа не е ни запознаен... Но тоа не значи сеа да го вреѓаме Погба... Мислам нема потреба... Јас сум сигурен дека во иднина Погба Видал и Маркизио ќе ни бидат идното трио во средина... така да сите оние кои што го вреѓаат Маркизио ќе си ги повлечат зборовите...
која иднина бе жити се 29 години има на 35 ли ке експлодира :pos:

Конте се коцка многу со тоа што ги пушта и Исла и Пелусо кој се повеке бекови одошто крила и тиа можре да се пуштат само кога е 2+ голови за нас .Премногуе дефанзивна со нив формацијата .
Асамоа и Лихштајнер кинат од крилата ,во почетокот од сезоаната играат солидно и не гледам причина да седат на клупа има куп натпревари за да се воиграваат и другите .
Исто и Огбона мислам дека е далеку класата на Бонучи во почетокот на сезоната .

Конте не стартува со Пелусо и Исла зошто да ги воигрува,ги игра зошто му требаат за ротација,за да ги одмори Лихт и Асамоа за следните натпревари.Следуваат натпревари со Торино,Галатасарај,Милан,Фиорентина,Реал.По 3 натпревари играше Јуве неделава,ако играа и двајцата со Болоња и Киево,ќе цркнеа на терен против Галатсарај или ќе зароботеа некоја повреда.Логично е Конте да ги ротира играчите против помаливе екипи,е сеа Јуве нема таква клупа ко Барса,Реал,Баерн,па ќе мора да се крпи со Исла и Пелусо.
Башка ја сум задоволен,со тоа што со овој тим се победи Киево на гости.Секогаш се незгодни гостувањата на Бентегоди,па често во минатото и со прв тим ни крателе бодови магарињава.

Конте не стартува со Пелусо и Исла зошто да ги воигрува,ги игра зошто му требаат за ротација,за да ги одмори Лихт и Асамоа за следните натпревари.Следуваат натпревари со Торино,Галатасарај,Милан,Фиорентина,Реал.По 3 натпревари играше Јуве неделава,ако играа и двајцата со Болоња и Киево,ќе цркнеа на терен против Галатсарај или ќе зароботеа некоја повреда.Логично е Конте да ги ротира играчите против помаливе екипи,е сеа Јуве нема таква клупа ко Барса,Реал,Баерн,па ќе мора да се крпи со Исла и Пелусо.
Башка ја сум задоволен,со тоа што со овој тим се победи Киево на гости.Секогаш се незгодни гостувањата на Бентегоди,па често во минатото и со прв тим ни крателе бодови магарињава.

Значи вака не може тој да си дозволи да ги менува играчите на секој натпревар оти така нема и да се воиграт како што треба .Клупата на Реал Мадрид ,Барселона Баерн Минген е небитна бидејки тиа секогаш трчаат на терен со првиот состав а не со некој како Мората или Сонг за да го одморат Меси или Роналдо .Ако се смета за голем и сериозен тим мора сегаш да ги игра најакиот состав бидејки нема да имаме срека со судиите и автогол како против Киево .
Дури Барселона и Реал Мадрид нути во купот не ги одмаартаат најдобрите секогаш .
Не може да се вадиме со тоа ТРЕБА ДА СЕ ОДМОРАТ .Тие не се Брегалница па ајде немаат ниту услови ниту тренинзи да издржат два натпревари неделно .

:cautious:

Ќе ве цитирам пак за две-три утакмици.

Аман бе саркастични бевме, целиот тој муабет го почна Сладоледџија пред година дена... ние само ја продолжуваме неговата традиција кога Буфон ќе одигра лош натпревар :icon_lol:
--- надополнето: 27 септември 2013 во 11:14 ---
која иднина бе жити се 29 години има на 35 ли ке експлодира :pos:

4286-kill-yourself.jpg

^
Kolku netocno.Mislam od perspektiva na Baern Minhen.
Napisano kolku da se napise.Klupata na Baern nebitna :D ili na navedenite timovi. :)

Прочитај ми го постот уште еднаш.Јасно напишав НЕБИТЕН Е ВТОРТИОТ СОСТАВ БИДЕЈКИ СЕКОГАШ ИГРА СО ПРВ СОСТАВ а не дека нема квалитетна клупа тоа никој не го спори .Вие кога ги одмаравте играчите за суперкупот дома изигравте 1-1 ама има многу кола и немате конкуренција(Левандовски му го зимате на 2 Јануари)
Јувентус минатата утакмица немаше дури 5 стандардни играчи (Бонучи,Лихштајнер,Асамоа,Видал,Тевез ) што е преголема замена за лигашки натпревар а и конкренцијата е незгодна .
п.с Чим не се слагате со мене дека треба да се воигрува тимот а не секој натпревар по 4-5 замени немој да пцуете тука како минатото коло во Лигата на Шампионите(кога истрча без4 стандардни) со Копенхаген кога сет бес го истуривте тука а модераторот имаше тешка работа како рудар хахах,

Прочитај ми го постот уште една.Јасно напишав НЕБИТЕН Е ВТОРТИОТ СОСТАВ БИДЕЈКИ СЕКОГАШ ИГРА СО ПРВ СОСТАВ а не дека нема квалитетна клупа тоа никој не го спори .Вие кога ги одмаравте играчите за суперкупот дома изигравте 1-1 ама има многу кола и немате конкуренција(Левандовски му го зимате на 2 Јануари)
Јувентус минатата утакмица немаше дури 5 стандардни играчи (Бонучи,Лихштајнер,Асамоа,Видал,Тевез ) што е преголема замена за лигашки натпревар а и конкренцијата е незгодна .
п.с Чим не се слагате со мене деа треба да се воигрува тимот а не секој натпревар по 4-5 замени немој да пцуете тука како минатото коло во Лигата на Шампионите(кога истрча без4 стандардни) со Копенхаген кога сет бес го истуривте тука а модераторот имаше тешка работа како рудар хахах,

Pep rotira dosta,ne igra non stop so edni isti igraci.Ne znam zasto mislis deka igraat non stop so prvata 11-ka koja ne postoi sega vo Baern.

Rotacijata kolku sto e dobra tolku e i losa.

E sega Conte sto forsira konstantno rotacija (so nekvalitetni igraci kako sto velite vie),dali ne e siguren vo prviot sostav ili si ja tempira formata ne mozeme da znaeme.

Pep rotira dosta,ne igra non stop so edni isti igraci.Ne znam zasto mislis deka igraat non stop so prvata 11-ka koja ne postoi sega vo Baern.

Rotacijata kolku sto e dobra tolku e i losa.

E sega Conte sto forsira konstantno rotacija (so nekvalitetni igraci kako sto velite vie),dali ne e siguren vo prviot sostav ili si ja tempira formata ne mozeme da znaeme.

Не зборам за едни исти 11 .Зборувам за многу промени и невоиграност на истите .Минатата утакмица истрча со бекови по крилата (Пелусо и Исла) .Нормално е секој тренер да си прави замени ама не да ги извади Робен,Рибери,Швајнјштајгер и Манџукич ,тоа сепак е премногу нели ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom