Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Ало прибери се малку. :icon_lol:

Јави се кај врховниот прилепски мајмун Сашо или во продажба и прашај колку пари им е буре даб 25 литри, скопското е 45 литри и пак е поскапо од дабот и на точење и на буре како сакаш.

Кога стигнав до делот за пената и цврстината се прснав од смеење...

Даб се пие бидејќи имаш избор Даб или Туборг во повеќето дискотеки, тоа е затоа што фрлаат огромна пара да го исфорсираат. Не се правете многу експерти, Дабот не чини.

Кога стигнав до делот за пената и цврстината се прснав од смеење...

Даб се пие бидејќи имаш избор Даб или Туборг во повеќето дискотеки, тоа е затоа што фрлаат огромна пара да го исфорсираат. Не се правете многу експерти, Дабот не чини.

Цврста пена која што трае цели 7,3 секунди :pos: Од екстракти нема пења .
Или евентуално ако му дале на експертов да пие скопско или старо прамен да го заебале па покрај парите што ги земал и тоа да влијаело на критиката :icon_lol:

Ме интересира, дали навистина пивото има рок на траење? И ако го конзумираш после тој определен рок, можеш ли да добиеш труење од пиво?

Ме интересира, дали навистина пивото има рок на траење? И ако го конзумираш после тој определен рок, можеш ли да добиеш труење од пиво?

да, мислам дека е 3 месеци или нешто така.(Сепак зависи каде го чуваш).

Ако не пишува на етикетата на пивото, најдобар начин да провериш дали е расипано пивото е: остави го пивото мирно на маса и полека отвориго, ако самото по себе почне многу да пени, пивото не е во ред

Расипано пиво, ќе те искине стомак. И да има рок на траење. Кога ќе го отвориш и излегува пена од него како лудо немој да го конзумираш.
Тровање тешко дека ќе имаш ама пролив колку сакаш. :D

Расипано пиво, ќе те искине стомак. И да има рок на траење. Кога ќе го отвориш и излегува пена од него како лудо немој да го конзумираш.
Тровање тешко дека ќе имаш ама пролив колку сакаш. :D
Уффф идеално за оние што имаат запек :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk - now Free

Дабот е боље пиво од Скопско моментално и многу повеќе ми лежи него газозата Скопска.

Абе Цитро врска немаш.Пресели се во Скопје и научи да пиеш пиво :ROFLMAO:

Дабот е боље пиво од Скопско моментално и многу повеќе ми лежи него газозата Скопска.

Глупости. Полуводливо пиво со слаб вкус да е подобро од Скопско. Али ајде не си од Скопје а македонскиот локален инает одамна ми е познат така да ок е.

Абе Цитро врска немаш.Пресели се во Скопје и научи да пиеш пиво :ROFLMAO:
Куманово нема пиво :icon_lol:
--- надополнето: 26 октомври 2013 во 18:58 ---
Глупости. Полуводливо пиво со слаб вкус да е подобро од Скопско. Али ајде не си од Скопје а македонскиот локален инает одамна ми е познат така да ок е.

Па не сум ни од Прилеп бе..а ти од Скопје ли си па тераш локален инат? Скопско мене ми е пре-газирано,не-до ферментирано,не-одлежано..многу повише ме тера на мочање од било кое друго пиво.Изгледа добро им оди продажвата низ Косове и други држави па пивото не им одлежува,туку гледаат што побрзо да го напунат и продадат.Дабот е послаб да,али кај него не осеќам тоа што кај Скопско ми смета.

Куманово нема пиво :icon_lol:
--- надополнето: 26 октомври 2013 во 18:58 ---

Па не сум ни од Прилеп бе..а ти од Скопје ли си па тераш локален инат? Скопско мене ми е пре-газирано,не-до ферментирано,не-одлежано..многу повише ме тера на мочање од било кое друго пиво.Изгледа добро им оди продажвата низ Косове и други држави па пивото не им одлежува,туку гледаат што побрзо да го напунат и продадат.Дабот е послаб да,али кај него не осеќам тоа што кај Скопско ми смета.

Не терам инат али каде Даб подобро пиво од Скопско. Малце е појако Скопското повеќе реже али затоа се осеќа баш полн вкус на пиво дека пиеш. Со ова си на пола пиво - пола вода, слабо газирано и со слаб вкус. Барем ако е слабо газирано нека е со појак сладок вкус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom