G
gk77
Гостин
аман бе !! до толку ли .!.немаш појма што работам!
аман бе !! до толку ли .!.немаш појма што работам!
Воопшто не се согласувам со мислењето.Глеам сум напишал „Не постои решавање проблеми, што за мене е интересно.“ Сум мислел, НЕ Е интересно. Тоа значи, нема потреба од уклучување мозок и ставење во погон на виугите со цел решавање на проблемот. Во суштина, работата е канцелариска/архиварска. Пример судија би било поинтересно, треба да го знаеш правото, треба да знаеш да ги примениш. Треба да размислиш кој е во право кој не е. А што треба да мислиш кај нотарскава работа? И зашто татко ти ти викаше да студираш не право ?
Па секој кој сака да започне некоја работа прво му се потребни информации. Не да почне нешто, да вложи време и пари, па да испадне се за џабе поради неинформираност.сакаш да отвориш нотарска канцеларија а не знаеш ни основни работи, а да не разговараме дали знаеш да работиш
Аха да. За да бидеш нотар треба прво да си правник, а ако си правник ќе знаеш во кој закон треба да ги побараш условите за да станеш нотар. Ако си правник и незнаеш ниту закон да употребиш тогаш не се ни обидуваш да работиш самостојна работа, тогаш вработи се кај некој да ти кажуава што да работишПа секој кој сака да започне некоја работа прво му се потребни информации. Не да почне нешто, да вложи време и пари, па да испадне се за џабе поради неинформираност.
Не е срамота да се праша, срамота е да се правиме сезнајковци!
другар се е тоа обична шема. нема некоја голема потреба од уклучување мозок. Сите тие се постапки кои се повторуваат само има разлика генералии, висина на вредност и сл. Така да и не е нешто којзнае колку тешко. Тешко е да бидеш адвокат да имаш разлика во секој предмет кој е секој сам за себе, различно толкување закони, разни странки, многу постапки и др. бев на двете места и знам кое колку е тешкоВоопшто не се согласувам со мислењето.
И те како треба уклучување на мозок при вршење на нотарска работа. Поголемиот дел од граѓанската материја е во надлежност на нотарите. Сите отуѓувања на недвижни и подвижни ствари, купопродажби, подароци, наследства, тестаменти, еве сега и платни налози ги вршат нотарите и ти ми пишуваш дека немало потреба од уклучување на мозок?!?
Не ми ги извртувај зборовите. Не реков нема потреба од уклучување мозок.Воопшто не се согласувам со мислењето.
И те како треба уклучување на мозок при вршење на нотарска работа. Поголемиот дел од граѓанската материја е во надлежност на нотарите. Сите отуѓувања на недвижни и подвижни ствари, купопродажби, подароци, наследства, тестаменти, еве сега и платни налози ги вршат нотарите и ти ми пишуваш дека немало потреба од уклучување на мозок?!?
Читај !нема потреба од уклучување мозок и ставење во погон на виугите со цел решавање на проблемот.
Читам јас многу добро и не ти ги извртувам зборовите.Не ми ги извртувај зборовите. Не реков нема потреба од уклучување мозок.
Читај !
Што треба да мислиш кај нотарската работа? Епа друже богами многу треба да мислиш и да знаеш право затоа што одговорностите кои ги сносиш се огромни.Глеам сум напишал „Не постои решавање проблеми, што за мене е интересно.“ Сум мислел, НЕ Е интересно. Тоа значи, нема потреба од уклучување мозок и ставење во погон на виугите со цел решавање на проблемот. Во суштина, работата е канцелариска/архиварска. Пример судија би било поинтересно, треба да го знаеш правото, треба да знаеш да ги примениш. Треба да размислиш кој е во право кој не е. А што треба да мислиш кај нотарскава работа? И зашто татко ти ти викаше да студираш не право ?
Читам јас многу добро и не ти ги извртувам зборовите.
Еве потсети се
Што треба да мислиш кај нотарската работа? Епа друже богами многу треба да мислиш и да знаеш право затоа што одговорностите кои ги сносиш се огромни.
Абе секој со своето мислењеНе е точно дека треба да бидеш некој голем правник за нотар. Нотарот е всушност само писар. Како правник треба да бидеш за да составиш договор за купопродажба? Дали воопшто треба да бидеш правник за да завериш поптиси??? Или пак за наследна изјава?
Кој нотар отишол во адвокати поради тоа што бил успешен правник? А еден куп адвокати заминаа во нотари и тоа не само заради тоа што има многу повеќе пари туку и поради тоа што е многу полесна работа, помалку стресна и помалку одговорна!
Успешноста на еден адвокат или нотар не е мерило за квалитетот на истиот.Абе секој со своето мислење
Јас баш мислам дека за нотарската работа е потребно вклучување на мозок и познавање на правото, пред се граѓанската материја. Исто така сметам дека нотарите сносат голема одговорност, поголема од адвокатите, сигурно.
Ниеден нотар не отишол во адвокати зошто нотарската работа денеска е далеку посигурна од адвокатската. Адвокатот денес има предмети, утре може ќе нема, а нотарот константно си има клиенти. Е милина е денес да те назначат за нотар, ама нема за жал
Како и да е, нашиот правосуден систем одамна не го бива, така да џабе полемизираме овде кои се подобри правници, најдобар правник денес за жал е оној кој има луѓе во големите кругови. Таквите денес се и најдобри адвокати и најдобри нотари.
Znaci po profesija si Lopov so pecat so amin od drzavata.Say what?!?!?!??!?!?
Ти одговори членот пред мене.
Треба еден куп предуслови, треба пари, треба врски (веројатно).
Иначе има пари ама ееееептен досадна работа.
Во нотарска канцеларија работам.
Ја не сум нотар, само работам во канцеларијата.Znaci po profesija si Lopov so pecat so amin od drzavata.
Koja cest vi otvorile i tema,pa ja budala pa uste edna sega.
Sigurno taka im e dozvoleno da rabotat,za da gi vratat 30.000 e.
нотарот е повереник на судот. Зошто е лопов. Си имал Проблем??? Ако сметаш дека некој нотар погрешил во работењето имаш институции каде тоа да го пријавиш. И на крај да не мислиш дека парите во џеб ги става. Плаќа данок на држава плаќа чланарина на комората и тнZnaci po profesija si Lopov so pecat so amin od drzavata.
Koja cest vi otvorile i tema,pa ja budala pa uste edna sega.
Sigurno taka im e dozvoleno da rabotat,za da gi vratat 30.000 e.