Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
TuneUp Utilities 2014--doctor for all computers ...nemoj samo da modificirash temi i comandi tamu...zafrknato e....a za upotreba pisi na gugl kako se komanda so programov ili na youtube imash videa

ми треба само за да избришам некој апликации или chache како што има во цц клинер

ај помош дечки ако имате некој идеја од што може да е
кога го пуштам Word, било празен документ само програмот било веќе нешто што имам работено во него ми јавува порака
Microsoft Word has stop working
Windows can check online for solution to the problem and try to recover your information.
-->Check online for a solution and close the program
--> Close the program
ако одберам тој да ми го решава проблемот наебав 1 сат има да чекам и пак е исто.
симнав 2 различни Microsoft Office и 2010 и најновата и пак истото ме мачи.
Само на Word од сите програми од офисот го јавува ова, по втор или трет пат кога го уклучувам вика Open in safe mode и ќе го отвори, ама преку тасета ми е вака да си играм на секое.
некој идеја од што може да е, псто не е преинсталиран веќе 7 месеци ама на други нешта не сум забележал проблем. Давајте совет нешто да бришам дирекно од регистрите ако треба.

ај помош дечки ако имате некој идеја од што може да е
кога го пуштам Word, било празен документ само програмот било веќе нешто што имам работено во него ми јавува порака
Microsoft Word has stop working
Windows can check online for solution to the problem and try to recover your information.
-->Check online for a solution and close the program
--> Close the program
ако одберам тој да ми го решава проблемот наебав 1 сат има да чекам и пак е исто.
симнав 2 различни Microsoft Office и 2010 и најновата и пак истото ме мачи.
Само на Word од сите програми од офисот го јавува ова, по втор или трет пат кога го уклучувам вика Open in safe mode и ќе го отвори, ама преку тасета ми е вака да си играм на секое.
некој идеја од што може да е, псто не е преинсталиран веќе 7 месеци ама на други нешта не сум забележал проблем. Давајте совет нешто да бришам дирекно од регистрите ако треба.
Кликни на Diagnose во Options/Resources/Run Micros@ft Diagnostics ко за почеток. Инаку едно време ми кочеше 2007цата заради банален проблем, дефаулт принтерот дефиниран у контрол панел за кој имам драјвери инсталирано беше дисконектиран, после промената у XPS документ врајтер престана да кочи.

Прашањето не е за тука,ама ќе извините..Колку пари е напојување..на еден другар му цркнало и еден му бара 2500..Дали е разумна цена или не.

Зависи кое напајање, има напајања од 10-15 евра ( кинески "kung fu" марки ) па се до ентузијастички модели кои коштаат преку 200 евра.
Дур не го кажеш точниот модел на напајањето кое планирате да го купите - никој не може да ти каже дали е цената добра или не е.

Зависи кое напајање, има напајања од 10-15 евра ( кинески "kung fu" марки ) па се до ентузијастички модели кои коштаат преку 200 евра.
Дур не го кажеш точниот модел на напајањето кое планирате да го купите - никој не може да ти каже дали е цената добра или не е.
Не се ентузијастички туку се потребни...

На мојата машина, едно такво “кунг фу“ рикна на сред работа, цела среќа го сетив благовремено (примириса). Од ко кладов од ентузијастичките (7000 денари), еве го година и нешто тера без мака. Така да, ако имаш конфигурација на која и треба солидно напојување (читај, си фукнал 35.000 денари само за куќиштето и елементите), незнам дали ќе ти се ризикува да ти умри се одеднаш.

Не се ентузијастички туку се потребни...

На мојата машина, едно такво “кунг фу“ рикна на сред работа, цела среќа го сетив благовремено (примириса). Од ко кладов од ентузијастичките (7000 денари), еве го година и нешто тера без мака. Така да, ако имаш конфигурација на која и треба солидно напојување (читај, си фукнал 35.000 денари само за куќиштето и елементите), незнам дали ќе ти се ризикува да ти умри се одеднаш.

Не се работи за некоја страшна машина,него за постар модел..компјутерот е на сервис и он прашува дали да го прави или не..така да среќа негова ќе биде дали ќе му лупне кунг фу или поасално напајање..

Дајте некој совет како да го средам гугл хромов... кога и да пуштам јутуб неможе нормално да тера ни со некој квалитет од 360п. Се укопува а не па да пуштам на хд квалитет. Брзината на интернетот според спидтест е нормална а и на мозилата на хд си ги пушта супер видеата. Она стандардното со ccleaner го направив друго не ми доаѓа на памет.
2989488990.png

@Дим4е
Пробај угаси hardware acceleration ( десен клик на некое видеo на youtube, settings и у барај у првиот таб ), ако не е поарно - пробај угаси го pepperflash pluginot и инсталирај adobe flash player ( http://www.enounce.com/chrome-disable-pepperflash ).

За каков компјутер станува збор? Дали функционира flash video како што треба во други прегледувачи ( Opera, Firefox, Internet Explorer ... ) ?

Прашањето не е за тука,ама ќе извините..Колку пари е напојување..на еден другар му цркнало и еден му бара 2500..Дали е разумна цена или не.

Моето го платив 1000 со се монтажа и сега си ја обожавам машината :D Инаку тука имаш со слични цени, не се разбирам многу во перформансите на овој дел.

Има и за 700 денари ново, е сега незнам за какво напојување станува збор? Веројатно сака да го "одере" :D

Људи, користам аутлук 2007 и кога сум на т-хоум мрежа ми одат мејловите. Штом стигнам дома, се конектирам на близу, мејловите киснат во аутбокс и нема мрдање. Ми појавува ерор (сликата подоле) и морам да правам тетеринг од смартфонот, да се приклучам на негова мрежа која патем е т-мобајл и да ми отиде маилот.

ПомоЌ, ве молам

Error.jpg

П.С. Ужасно се извинувам ако мислењево не треба да биде тука постирано, слободно преместете го на право место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom