Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Еве една слика за која мислам дека е од вежбата на македонскте специјални единици со припадниците на САС.Војников со црвена беретка е припадника на САС (се познава по британската униформата),двајца припадници на Лавовите и мислам дека останативе тројца се од Волци,ако грешам исправете ме.

Прегледај го приврзокот 72364
--- надополнето: 14 септември 2013 во 00:30 ---

Што пушки се овие ЕСЗ што ги носат?
--- надополнето: 14 септември 2013 во 01:11 ---

Тренинг на ЕСЗ со кинескиот кунг фу мајстор William Cheung,стара снимка мислам дека е пред 2000 год. со Тони Мандаровски како командант на ЕСЗ и преведувач :)

Да Тони е преведувачот 1999 год,9 50 14 30 до 15 10 лево од негова страна е Страшо Глигоровтогаш Главен инспектор за физичка подготовка и боречки вештини во ЕСЗ Тигар до 2002.За време на војната немаше ни 1 ден отсуство, а во ЕСЗ Тигар припадник беше и неговиот брат,неколку дена пред масакарот кај Карпалак на пат за Скопје припадниците на ЕСЗ Тигар беа нападнати а изрешетени возилата но за срека поминаа без жртви.Страшо за малку можеше да заврши кобно во акцијата кај тетовското кале....

Моментално единицата ПЕП е собрана во Скопје, поточно во Кисела Вода, се тушираат со ладна вода, и секојдневно јадат САМО месни нарезак и паштети.

А што се дешава со ЕБР, низ цело Скопје се распространети, и дење и ноќе :confused: Мене ме сопреа со мотор, пред некоја вечер, и ме гњавеа :)

Има нешто чим се заангажирани...

Некои вежби ? :confused:
image7.jpg

image4.jpg

image2-15.jpg

image12.jpg

image9-1.jpg

js09_udbina_20090917_39.jpg

DSC03632.jpg

340xmw9.jpg

Ирак
85011wx2.jpg

Ова нешто ќе да се полициски
PICT0385photoIgorBozinovski.jpg
PICT0386photoIgorBozinovski.jpg
PICT0387photoIgorBozinovski.jpg

EC3
MVR-Specijalcisl11.jpg
Onnet_Andon_Davcev_Tigri_026.jpg

image6-1.jpg

Да и тоа толку различни неможеш нзс да им нјдеш.
--- надополнето: 24 септември 2013 во 22:55 ---
Да и тоа толку различни неможеш нзс да им нјдеш.

Првите 2 Волци а другото од вежбата Блесок од 1 ПМБр.

Моментално единицата ПЕП е собрана во Скопје, поточно во Кисела Вода, се тушираат со ладна вода, и секојдневно јадат САМО месни нарезак и паштети.
А што се дешава со ЕБР, низ цело Скопје се распространети, и дење и ноќе :confused: Мене ме сопреа со мотор, пред некоја вечер, и ме гњавеа :)
Има нешто чим се заангажирани...

Од цела Македонија се донесени припадници на ПЕП во Скопје. Патролираат ЕБР и ПЕП, превентивно да не почнат судири меѓу учениците средношколци. Исто и низ автобусите (99% на оние со извитоперени фаци), претреси и проверки.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 00:45 ---
Страшо Глигоровтогаш Главен инспектор за физичка подготовка и боречки вештини во ЕСЗ Тигар до 2002.За време на војната немаше ни 1 ден отсуство.

Страшо го гледам често на кеј, им држи тренинзи на некои дечки :) Ги спрема физички.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 00:47 ---
Ако редиш слики барем покри им ги лицата да има 2 екс волци 1 интересен податок за едниот од нив беше независен кандидат за градоначалник на локалните избори влезе во 2 круг ама изгуби од владеачката партија

Почит и поздрав до него.

1239018_10200762419324299_1413483596_n.jpg

561085_3626529143327_439596998_n.jpg

Да Тони е преведувачот 1999 год,9 50 14 30 до 15 10 лево од негова страна е Страшо Глигоровтогаш Главен инспектор за физичка подготовка и боречки вештини во ЕСЗ Тигар до 2002.За време на војната немаше ни 1 ден отсуство, а во ЕСЗ Тигар припадник беше и неговиот брат,неколку дена пред масакарот кај Карпалак на пат за Скопје припадниците на ЕСЗ Тигар беа нападнати а изрешетени возилата но за срека поминаа без жртви.Страшо за малку можеше да заврши кобно во акцијата кај тетовското кале....

Знам за тој настан имаше напишано во една колумна како 1 недела пред масакрот на Карпалак колона од транспортери на ЕСЗ паднала во заседа.Тој бил во последниот хермелин од колоната а братму во првиот.Тогаш снајперско зрно поминало блиску Страшо а хермелинот на брат му бил погоден со РПГ.За среќа вратите биле отворени па млазот пламен излегол надвор,а сандакот со муниција која за малце ке изгорела братму ја изгасил со кисела вода.За нападот на Тетовското Кале незнам ако нетие мака Игор раскажи малце поопширно,за дејствувањето и на Волците.

straso.jpg

Од десна страна е Страшо а од лево мисллам дека е братму,ама не сум сигурен.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 01:12 ---
Од цела Македонија се донесени припадници на ПЕП во Скопје. Патролираат ЕБР и ПЕП, превентивно да не почнат судири меѓу учениците средношколци. Исто и низ автобусите (99% на оние со извитоперени фаци), претреси и проверки.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 00:45 ---

Страшо го гледам често на кеј, им држи тренинзи на некои дечки :) Ги спрема физички.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 00:47 ---

Почит и поздрав до него.

1239018_10200762419324299_1413483596_n.jpg

561085_3626529143327_439596998_n.jpg

Дечково со тетоважата од Волци е истиот тој што бил кандидиран за градоначалник на локалните избори.Страшо на кеј највероватно тренира некој од членовите на клубот Регрут пошто е десна рака на Ангелов и учествува во обуката.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 01:24 ---
Некои вежби ? :confused:
image7.jpg

image4.jpg

image2-15.jpg

image12.jpg

image9-1.jpg

js09_udbina_20090917_39.jpg

DSC03632.jpg

340xmw9.jpg

Ирак
85011wx2.jpg

Ова нешто ќе да се полициски
PICT0385photoIgorBozinovski.jpg
PICT0386photoIgorBozinovski.jpg
PICT0387photoIgorBozinovski.jpg

EC3
MVR-Specijalcisl11.jpg
Onnet_Andon_Davcev_Tigri_026.jpg

image6-1.jpg
Од последните два линка може да се види дека четите за ЈРМ на ЕБР се најпедерската единица во МК.На балистите по секакви антимакедонски скандирања несмеат рака да кренат а Комитите ги толчат од ќотек.

Од последните два линка може да се види дека четите за ЈРМ на ЕБР се најпедерската единица во МК.На балистите по секакви антимакедонски скандирања несмеат рака да кренат а Комитите ги толчат од ќотек.

Не им се лути на ЕБР. Лути се на политичарите, на врвот- на оној кој команда со единицата. Мислиш лесно им е на нив да дремат со штитовите додека ги гаѓаат со камења ? Знаеш дека во единиците постои хиерархија на команда. Тоа е тоа.
Да е до мене, би ги изрешетал сите без око да ми трепне. Да не ја тераме темата во таа насока.

Не им се лути на ЕБР. Лути се на политичарите, на врвот- на оној кој команда со единицата. Мислиш лесно им е на нив да дремат со штитовите додека ги гаѓаат со камења ? Знаеш дека во единиците постои хиерархија на команда. Тоа е тоа.
Да е до мене, би ги изрешетал сите без око да ми трепне. Да не ја тераме темата во таа насока.

Да брат се тоа ми е познато знам дека постои хиерарихија и дека не се одбива наредба од старешина,но тоа е тоа кога и во ЕБР пола се Албанци а и целава еднница е максимално исполитизирана па затоа ја нареков и погрдно.
--- надополнето: 25 септември 2013 во 01:52 ---
Интересна вежба.

Да добра вежба и летово стално ги гледав Волците во Охрид под полна опрема можно е да имало слична ваква вежба но нема ништо официјално ни видео или слично.

Исполнување работни саати можеби. Не верувам да се крчка нешто- а да е толку очигледно. Што знам, според мене- ништо сериозно.

Исполнување работни саати можеби. Не верувам да се крчка нешто- а да е толку очигледно. Што знам, според мене- ништо сериозно.

Ај па и ти, народов и така и ќор, и глуп и затуцан, што ќе сфатат :)

Можеби е и исполнување саати, а можеби и не, али претерано многу ги има, чоек да не може да плукне на раат, лево десно прво мора да погледнеш.

PICT0177photoIgorBozinovski.jpg

--- надополнето: 26 септември 2013 во 20:11 ---
PICT0382photoIgorBozinovski.jpg

--- надополнето: 26 септември 2013 во 20:13 ---
PICT0380photoIgorBozinovski.jpg

--- надополнето: 26 септември 2013 во 20:13 ---
size0-army.mil-67755-2010-03-24-110334.jpg

--- надополнето: 26 септември 2013 во 20:31 ---
Според некој шпекулации имаме и нешто вакво.
m02coyote.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom