Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Strenght
  • Време на започнување Време на започнување
го читам sardaukar и се’ си мислам дека човеков има проблем- со реалноста
Тој неможе да сфати дека секој нормален човек (македонец) за да си ја зачува психата треба -мора да избега од МК, оти ќе отиде јабана . Не сфаќа дека воздухот во Македонија е „загаден“ спурен и мириса на политика/политичари - самосожалување- негодување, ниско самочувство, национални комплекси, афрички плати, безработица, разочарување, корупција, злоба, завист и презир. Да го сфатеше ова sardaukar и тој ќе побараше некаде зад границите „чист „ воздух .

Малку го пребарав човеков ме потсети на едни ликови кои беа присутни во 2008мата на Кајгана. Се викаа Македонско Братство. Нивната борба беше: „да муабетиме за Македонскиот род“ и слични тези...

Бинго (y) Тоа е тој човекот, еве ти го на видеото сардаукар, слика и прилика.

Сега ми стана јасно зошто толку отецот е против тие кои ја напуштиле Македонија. Па ќе нема кој да им го финансира бензинот за џиповите :confused:

Бинго (y) Тоа е тој човекот, еве ти го на видеото сардаукар, слика и прилика.

Каква е таа родова дискриминација?!
Ќе основам група Македонски сестри, па да видиме кој е појак.

sardaukar Другар, ти очигледно си го згрешил начинот за просветлување на македонците,а богами и местото!

Strider не те напаѓам што си отишол надвор од државава наша али ептен вреѓаш, да си бил посаглам од овие сите горе што ги наброја не би избегал ни ти.
работава е сам себе убијал или пак знам те пушко кад си пиштол била...кое сакаш тоа одбери :)

пс. има ли некој што се каее што избегал од тука за да се смени со мене, јас да се каам а он да се мучи место мене? :нинџ:

Сега ми стана јасно зошто толку отецот е против тие кои ја напуштиле Македонија. Па ќе нема кој да им го финансира бензинот за џиповите :confused:
Овој ако не се лажам беше против делење сендвичи без кечап пред Општина Центар.

Овој ако не се лажам беше против делење сендвичи без кечап пред Општина Центар.

За некое време само пилешко и овчко ќе се јади насекаде низ државава, дека свинското е штетно. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom