Прашања до Атеистите II

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
дони, се работи за егоист, некој кој своето ќе го турка под нос во секоја прилика, без да го респектира другиот дали му значи тој поздрав нешто или не.
еве друг пример,...... ако имаш другар од исламска вероисповест, и тој слави бајрам. нема да сакаш да му го честиташ празникот како што треба или само онака од ракав ќе истресеш нешто колку да се каже без да има тежина кажаното?
така да, јасно е како ден дека нема потреба да ги поставуваш тие подпрашања.

Да да, драг пријателе, се работи за егоист. Типечен менталитет, не се согласувам со мислењето и ставовите на другиот па пукај навреди на секој чекор. Очигледно тука нема повеќе место за дискусија. Сеуште сме далеку од цивилизација.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Да да, драг пријателе, се работи за егоист. Типечен менталитет, не се согласувам со мислењето и ставовите на другиот па пукај навреди на секој чекор. Очигледно тука нема повеќе место за дискусија. Сеуште сме далеку од цивилизација.
па како да се согласам кога од постот гледам дека немаш респект за остантите битија. не е важно дали се согласувам со неговото видување или не, важно е дека АКО го почитувам, тогаш и ќе ја искажам почитта на секаков можен начин, а само на оној кој мене ми одговара.
а тоа што ти се осети навредена, .... треба да се запрашаш зошто е тоа така? јас само ја потенцирав вистината, а вистината е таа што обично боли. поработи на себе, не си само ти на овој свет. почит добиваш ако ги почитуваш сите останати. во спротивно ќе наидуваш на вакви коментаари кои воопшто нема да ти се допаѓаат.

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
па како да се согласам кога од постот гледам дека немаш респект за остантите битија. не е важно дали се согласувам со неговото видување или не, важно е дека АКО го почитувам, тогаш и ќе ја искажам почитта на секаков можен начин, а само на оној кој мене ми одговара.
а тоа што ти се осети навредена, .... треба да се запрашаш зошто е тоа така? јас само ја потенцирав вистината, а вистината е таа што обично боли. поработи на себе, не си само ти на овој свет. почит добиваш ако ги почитуваш сите останати. во спротивно ќе наидуваш на вакви коментаари кои воопшто нема да ти се допаѓаат.

Не знам врз кои факти го донесе тој заклучок. Не ги мешај работите пријателе, ти одма нападна за џабе, тука се дискутира и се кажува свое мислење, а не напаѓа. При тоа каде посочив дека не ги почитувам другите, ЈАС ГИ ПОЧИТУВАМ и токму затоа им го честитам празникот, а ти прочитај малку поубаво, размисли што е напишано па тек после земи да плукаш по другите.
Па драг пријателу, каде е тука твојата почит кон мене и мојата определба...ти најде да збориш за почит.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
:facepalm: терај даље, ме мрзи да ти објаснувам ко на мало дете
Donald Sikert ти кажи ми зошто не си атеист?
Атеист а ти кажи ми зошто си атеист?

Член од
25 јули 2013
Мислења
118
Поени од реакции
97
Драги атеисти ме интересира дали на големите христијански празници Божиќ, Велигден и сл. ги поздравувате роднините со добропознатите поздрави Христос се роди итн., имајќи предвид што и покрај тоа што сте атеисти, семејствата 80% сепак ни се христијани, па дали си го земате правото да бидете црна овца во семејството или сепак се соживувате со стадото ради реда?
ПС. И јас сум атеист.
ги поздравувам пошо ако не речам се отвора дискусија од која ми е преку *ур, и не чувствувам потреба да му се исповедувам на некој, освен ако ми значи
а да, ако не размислуваш како целата проста маса на која и е добро исперен мозокот ти лепа етикета како фрик
а 90% не го знаат поимот потполно што е тоа атеист и те гледаат како сатанист

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Атеизам, во поширока смисла, е одбивањето на верување во постоењето на божества. Во потесна смисла, атеизам е ставот дека не постојат божества. Највклучително, атеизам едноставно е отсуство на верба дека постојат некои божества. Атеизам е во контраст со теизам, кој во својата најопшта форма е верувањето дека постои барем едно божество.

Дискусии поради потребата да се дискутира - контакт со индивидуи за да ги сподели своите определби...
Без аргументи.
И не може да има аргументи.
Тие што веруваат во нешто не се многу различни од тие што не веруваат во некакво божество.

Јас сум атеиста.

Ги прочитав сите библии од 12. монотеистички религии.
Дали некој ја прочитал Чалам-Балам од Инките или Попол Вух од Ацтеките ?
Или од Ведското учење кое е многу поразлично од Будизмот?

Член од
25 јули 2013
Мислења
118
Поени од реакции
97
Атеизам, во поширока смисла, е одбивањето на верување во постоењето на божества. Во потесна смисла, атеизам е ставот дека не постојат божества. Највклучително, атеизам едноставно е отсуство на верба дека постојат некои божества. Атеизам е во контраст со теизам, кој во својата најопшта форма е верувањето дека постои барем едно божество.

Дискусии поради потребата да се дискутира - контакт со индивидуи за да ги сподели своите определби...
Без аргументи.
И не може да има аргументи.
Тие што веруваат во нешто не се многу различни од тие што не веруваат во некакво божество.

Јас сум атеиста.

Ги прочитав сите библии од 12. монотеистички религии.
Дали некој ја прочитал Чалам-Балам од Инките или Попол Вух од Ацтеките ?
Или од Ведското учење кое е многу поразлично од Будизмот?
ова ти е копирано сето од википедија...
а инаку немам потреба да читам празни приказни

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
So zelba da stavam kraj na vakva nesodrzajna diskusija, tocno e toa deka prviot pasus e prezemen od Vikipedija.

Kako pijan za plot go konstatiras toa sto e mnogu ednostavno.
Nitu zbor za napisanoto pod prviot pasus.
Zosto?

Poveceto sodrzini od postovite nalikuvaat na "mi napisa - pa dobiv odgovor za da ti napisam povtorno"... I taka vo nedogled.

"Prekrasni" sodrzini so "bogato" nivo na znaenje - edukacija...

Koga ovie diskusii gi sporeduvam so slicni vo Srija, Hravatska ili BiH, sram mi e da sum clen.

Prostete sto vi precev

Член од
25 јули 2013
Мислења
118
Поени од реакции
97
значи тој што зел да пишува за нешто што тој така го размислува а нема факти напишано на висок речник и со поголема интелегенција да манипулра со луѓето то ти е чиста психологија
народот нема некое свое мислење ќе прифати некоја глупост од што неможи да си објасни
прифатено е од мнозинството и демек ај и јас да верувам пошто нема објаснување
тоа ти е наметнување

зошто да му ја прифаќам неговата луда идеа дека мора нешто да има

едно само корисно нешто имаш од читање тоа што ти се збогатува речникот ништо друго
--- надополнето: 22 септември 2013 во 17:36 ---
така да не сме слични неверниците со верниците

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.127
Поени од реакции
9.548
Дали сте суеверни? :D
Хехе, добро прашање.

Не, не сум суеверен, и многу ми е интересно кога сум у друштво на суеверни.

Имам еден другар кој ако му пројде црна мачка преку пат мора да плукне на земја пред да продолжи.
Му велам да не се сељачи и јас прв ке поминам да ја соберам „лошата енергија“ :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.675
Поени од реакции
59.801
Скраја да е.
--- надополнето: 24 септември 2013 во 19:54 ---
MIKI1 бе, во среќни празници најде заговор :pos:

Kajgana Shop