kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
нема што да размислувам, ако се задржиме на првото прашање, ти си тој што губи, нели? џабе ти е сето тоа верување, клањање, спремање за задгробен живот со 72 девици, кога ќе добиеш едно големо ништо.хахахах
Затоа што атеистите појма немаат што значи да бидеш атеист,мода е само да се наречеш атеист само колку да си најдеш утеха за своето лутање.
Размисли за прашањето,многу е посигурно да го земеш пиштолот,бидејќи ако го земеш пиштолот,и да нема позади зидот ништо,ти ништо не губиш.
Но да бидеш со уверување дека нема ништо и да заминеш со голи раце,а позади зидот сепак да има нешто,тоа е пропаст.
Гледај која е разликата помеѓу верникот(муслиман во овој случај) и атеист.
Верувам во живот после смртта,и Судниот ден итн итн.. и се спремам за тоа, и уверен сум во тоа 100%.
Ти викаш дека тоа се само прикаски за деца.
Ако нема НИШТО,тогаш НИШТО и за мене и за тебе
Но,кога ќе испадне тоа со што јас сум те опоменувал,тогаш богами мене како сум заслужил на Овој свет,а за тебе вечна казна.
Па ти размисли си.
и знам што ти беше метафората, но гледаш, мојата спремност е на поинаков начин. МОЖДА ти ќе бидеш во право, и ОК е ота. АКО си ти во право, јас ќе си ги сносам последиците. но пречи/смета/вознемирува што ти и сличните ко тебе ми ги бутаат тие верски вредности под нос и не ме оставаат на мира да си верувам во што јас сакам. у ствари не ме оставаат да НЕ верувам во бог.
NEXT? или па ке бидеме црвенкапи и нема да ги довршиме прашањата?