- Член од
- 22 февруари 2007
- Мислења
- 1.852
- Поени од реакции
- 1.382
Секоја штикла е поубава ичштикла
Рапер, скинер, металец....
Што сум јас што носам црни/сиви/кафени/крем панталони со кошула и патика кондура за на работа а кога сум низ населба сум претежно во тренерка, вана би мартинки носам на зима а слушам исклучиво рап музика. Што сум јас, рапер, скинер или металец. Како бе можеш да збориш за мода и да кажеш дека од тоа како се облака ќе претпоставиш дали е рапер, скинер или металец.
Значи начинот на облекување одлучува кој правец во музика го слушаш.....САМО НЕ!
Цел живот слушам рап а само 2 години од животов носев широка облека.
П.С. Не, не сум (тој фенси зборот што го употреби) и не, никогаш нема да купам карирана кошула, сакич со крпеници на лакти само затоа што во Париз/Милано/Амстердам се носеле....центрите, да го ебам!
Не купувај, ти губиш. Со тоа што се носиш ко што се носи светот само добиваш на поени кај луѓето, дали доза респект при прв разговор, дали муабет кога не си во присуство, дали ќе ќариш некоја ... со тоа што не следиш што се носи, не добиваш ама баш ништо... статус кво како и 90% од народот во државава.
Та преку кур како јас сум го оценил. Мислам небитен фактор, али само сакам да помогнам и да укажам на тоа дека имаш троа повеќе самодоверба кога носиш модерна облека и кога барем за малку се двоиш од онаа дежа ву маса. Туку веќе почнуваш да созреваш. ОБЛЕКАТА ГО ПРАВИ ЧОВЕКОТ НА ПРВ ПОГЛЕД. А ако планирам да го гледам некого секој ден, ме заболе дали ќе се шалтам по боксерици или по ѕиври. Али ако планирам да одам на непознато место или да излезам со луѓе, или едноставно низ град... Да сакам да сум среден во секој момент , и барем малку во тек со модата ... Елеганција и стил, се она што ти помага да бидеш мангуп во одредена група на луѓе, правиве муабет за нормална маса излезена некаде каде што има секаков тип на луѓе.. не зборам за спортски натпревари, во маало, или на кеј...