Девица до прва брачна ноќ

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Дефинирај "проживеала". Дали значи дека си ја проживеала младоста ако наседне (случајно или неслучајно) на минимум 5 кура? А во спротивно не си ја проживеала?

Јас лично мислам дека се смета дека некој си ја проживеал младоста како што треба ако го правел тоа што го сакал. Ако некој (без разлика дали е машко или женско) сакал во младоста да се ебе со кој стигне и го правел тоа, се смета дека ја проживеал младоста. Ако сакал, а не го правел тоа, можам да заклучам дека не си ја проживеал. И да, во тој случај понатаму во животот најверојатно тоа ќе се врати и ќе почне да го прави тоа на стари години.

Ама не секој сака да го прави тоа. Може некој имал други работи кои му го исполнувале животот во младоста. Сакал да прави други работи и ги правел тие работи. Тие работи го исполнувале. Во тој случај, таа личност си ја проживеала младоста без разлика дали имала секс и со колку партнери. Не значи дека ако некој немал секс претходно и се земал со првиот партнер, дека ќе го вара понатаму.
Сакаш да кажеш дека ако на некоја и се ебе, ти ќе бидеш џентлмен и ќе и речеш "Мала, знаеш имам некои други обврски у моментов, а и тоа не ми е животна цел.. Ја би да останеме на муабет.. па барај ме ако си за брак... " ?

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Сакаш да кажеш дека ако на некоја и се ебе, ти ќе бидеш џентлмен и ќе и речеш "Мала, знаеш имам некои други обврски у моментов, а и тоа не ми е животна цел.. Ја би да останеме на муабет.. па барај ме ако си за брак... " ?
Ако на некоја рандом типка и' се ебе и ми го каже тоа, ќе и' речам "Извини, имам девојка."

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ако на некоја рандом типка и' се ебе и ми го каже тоа, ќе и' речам "Извини, имам девојка."
Awww колку слатко. Хипотетички е ако треба да нагласам, мислев немора.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Awww колку слатко. Хипотетички е ако треба да нагласам, мислев немора.
Ајде кажи ми колкава е шансата да и' го речам тоа што го пиша погоре. Пошто гледам ти иде со хипотезиве и процентите.

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Дефинирај "проживеала". Дали значи дека си ја проживеала младоста ако наседне (случајно или неслучајно) на минимум 5 кура? А во спротивно не си ја проживеала?

Јас лично мислам дека се смета дека некој си ја проживеал младоста како што треба ако го правел тоа што го сакал. Ако некој (без разлика дали е машко или женско) сакал во младоста да се ебе со кој стигне и го правел тоа, се смета дека ја проживеал младоста. Ако сакал, а не го правел тоа, можам да заклучам дека не си ја проживеал. И да, во тој случај понатаму во животот најверојатно тоа ќе се врати и ќе почне да го прави тоа на стари години.

Ама не секој сака да го прави тоа. Може некој имал други работи кои му го исполнувале животот во младоста. Сакал да прави други работи и ги правел тие работи. Тие работи го исполнувале. Во тој случај, таа личност си ја проживеала младоста без разлика дали имала секс и со колку партнери. Не значи дека ако некој немал секс претходно и се земал со првиот партнер, дека ќе го вара понатаму.
Ако некој сакал во младоста да се секса со повеке партнери сигурно ке се сексал ,особено ова важи девојки ,посебно во денешно време каде сексот е многу лесно достапен , а ако па сакала а немала храброст да го направи тоа во младоста ,тогаш уште помалку ке има храброст да го направи тоа на постари години .... Обично тој што е склон на швалеранција со повеке партнери тој ке биде истиот и на млади години и на стари години ,било да е слободен или во врска /брак ,било да се работи за машко или женско ,едноставно не се менуваат таквите особи ... секој нека си тргне од себе каков си е и дали годините му ги смениле тие особини....па според тоа ке знае да ги оцени и другите .
--- надополнето: 23 септември 2013 во 14:48 ---
Ако и го кажеш тоа ке испаднеш поголем фраер кој неможе секоја типка да го има па дури ниту само за секс ,таквите машки пошто се ретки се посебни и повеке се ценети девоките

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Што е финтава со смајливо? Ќе ја осудуваме жената која решила да е девица до прва брачна ноќ? Аман.
Ни најмалку. Ама ако цел живот јадеш само сладолед од чоколада, како ќе знаеш дека ванилата, јагодата или страчателата не се подобри или поубави, а уствари никогаш не си ги пробал? Мене ми е смешно и глупаво да си девица до прва брачна ноќ. Затоа и смајлито. Ако не дегустирам пред тоа, како ќе знам што е убаво, а што не? Но секој со својот избор. Ниту прашувам зошто, ниту осудувам кој како и што избрал.

Но имам создадено некоја слика за девиците до прва брачна ноќ, дека подоцна кога ќе им дојде убаво, шетаат од еден на друг, да не кажам што. Ова од примери околу мене. Затоа според мене, подобро е да пробаш и да знаеш. Не мора сто да поминеш, доволни се два - тројца. ;)

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Го поштовам ова чувањево. Од причина шо се гадам од помислата дека некој пред мене гнасел. Шо знам не ми се диг* во такви ситуации. Тоа е слично како цел ден да не сум ги измил рацете, а треба да јадам баш со раце. Гадно е и ти се одјадува. Исто и ова.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Го поштовам ова чувањево. Од причина шо се гадам од помислата дека некој пред мене гнасел. Шо знам не ми се диг* во такви ситуации. Тоа е слично како цел ден да не сум ги измил рацете, а треба да јадам баш со раце. Гадно е и ти се одјадува. Исто и ова.
Ти до сега се само невини си имал? Или не си имал ниту една па за тоа вака мислиш? Или трета опција е дека си со првата со која што си бил и која си ја скинал. Да ти кажам право си ме разочарал. Не очекував ваков пост од тебе.

Ф

Флеш

Гостин
Мое мислење е дека во ред да имате секс со различни личности, но многу ми е важно да е заштитен односот од сексуални болести .... јас коа би имал девојка,нема шанси да и барам орален однос, па после да се мувам со нејзе ... еве на пример ќе се земам со нејзе и ќе имаме деца .... не сакам да ми ги бакнува децата со уста каде што била претходно на место каде што у у у ..... ме разбирате ... немам проблем за секс со заштита,но орален секс никако брееее ..... :)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Мое мислење е дека во ред да имате секс со различни личности, но многу ми е важно да е заштитен односот од сексуални болести .... јас коа би имал девојка,нема шанси да и барам орален однос, па после да се мувам со нејзе ... еве на пример ќе се земам со нејзе и ќе имаме деца .... не сакам да ми ги бакнува децата со уста каде што била претходно на место каде што у у у ..... ме разбирате ... немам проблем за секс со заштита,но орален секс никако брееее ..... :)
Зашто не? Се гадиш? Зашто да се гадиш? Твое си е. :)

И ако девојката претходно имала секс со други, голема е веројатноста да имала и орален секс. А од тоа нема да ти биде гадно? Зашто да се одрекуваш од нешто кое девојката најверојатно го имала претходно со друг?
--- надополнето: 7 октомври 2013 во 11:08 ---
Ама ако цел живот јадеш само сладолед од чоколада, како ќе знаеш дека ванилата, јагодата или страчателата не се подобри или поубави, а уствари никогаш не си ги пробал?
А на крај откако ќе ги пробаш сите вкусови ако заклучиш дека сладоледот од чоколада бил најдобар, што правиме тогаш? Ќе сакаш пак да се вратиш на чоколада?

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Ни најмалку. Ама ако цел живот јадеш само сладолед од чоколада, како ќе знаеш дека ванилата, јагодата или страчателата не се подобри или поубави, а уствари никогаш не си ги пробал? Мене ми е смешно и глупаво да си девица до прва брачна ноќ. Затоа и смајлито. Ако не дегустирам пред тоа, како ќе знам што е убаво, а што не? Но секој со својот избор. Ниту прашувам зошто, ниту осудувам кој како и што избрал.

Но имам создадено некоја слика за девиците до прва брачна ноќ, дека подоцна кога ќе им дојде убаво, шетаат од еден на друг, да не кажам што. Ова од примери околу мене. Затоа според мене, подобро е да пробаш и да знаеш. Не мора сто да поминеш, доволни се два - тројца. ;)
Зашто два тројца се доволни? Па нема само 2-3 типа на мажи...ако испробаш само чукуладо,ванила и јагода, од дека знаеш дека сладолед од малина не е поубаво...
p.s Јас сум посебен тип, нема како мене никој друг :sneaky:

Ulbrecht

Ајдеми Попуши
Член од
28 јануари 2013
Мислења
89
Поени од реакции
68
Не сакам девици. Сакам грда домаќинка која добро ќе се работи. Ако има такви на форумов, контактирајте ме преку лп.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
А на крај откако ќе ги пробаш сите вкусови ако заклучиш дека сладоледот од чоколада бил најдобар, што правиме тогаш? Ќе сакаш пак да се вратиш на чоколада?
Има различни вкусови на чоколада. Сигурно ќе ја најдам чоколадата која најмногу ќе ми се свиѓа. ;)
Зашто два тројца се доволни? Па нема само 2-3 типа на мажи...ако испробаш само чукуладо,ванила и јагода, од дека знаеш дека сладолед од малина не е поубаво...
p.s Јас сум посебен тип, нема како мене никој друг :sneaky:
Не сум по овошните вкусови. Жал ми е. :)

Ај сега сериозно да ви одговорам на двајцата. За мене секое искуство е битно. Така откривам што ми е убаво, а што не. Кога станува збор за сексуални партнери, повеќе би сакала да имам пробано неколку, од колку на 40 + години кога ќе бидам со неколку деца да ми текне дека сум го поминала целиот живот само со еден а не сум пробала ништо различно. Па тогаш да земам да шарам. Вака додека сум млада и без обврски спрема маж, деца, можам да пробувам и да бирам што ми одговара или не. Сексот со различен партнер е секогаш различен. Некогаш е подобар, некогаш е полош. Кога ќе го најдеш тоа што ти одговара и ти треба, едноставно престануваш со потрагата и уживаш. :) Е сега да не ме разберете грешка, не велам дека треба да поминеш стотина. Доволни се два тројца, па и десет нека бидат, за да откриеш што ти е убаво, а што не и да стигнеш до онoј што би бил најдобар за тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom