Како да започнеш разговор со девојка која не ја познаваш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
ја видов еднаш во банка и неколку дена подоцна во маало
во банка ме загледуваше и она ама знаете како е коа си праиме филмови

ја најдов на фејсбук (не прашувајте како :D)
и пишав само "бу :D" ама не враќа, а не пишува "seen" што значи не ја видела пораката и стигнала во тоа other најверојатно

да ја додадам на фејсбук или да чекам следно видување?

директно да одам "ми се свиѓаш" или?!

пошо иам мало искуство, троа поискусните кажете како се поголеми шансите
а и девојките, слободно споделете совет!

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293

и пишав само "бу :D" ама не враќа, а не пишува "seen" што значи не ја видела пораката и стигнала во тоа other најверојатно

Додади ја..кога веќе одиш преку фб.. ако те прифати значи е заинтересина,ако не никому ништо :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
"никому ништо" е проблем кој ако се деси накнадно ќе го решаваме :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Не биди пиќе, ако биде никому ништо, барем си ја завршил работата без многу влечење и мислење. :icon_lol:

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357

Додаја на фб и лајкнуму 2,3 слики и почни со разговор на фб да се запознаваш... Ама не да почнеш со Бу.. :) ке почнеш со тоа на пр: те видов пред банка дали беше ти или грешка сум :D ? ке му кажеш дека ти беше пред банка дали те видела и сл.. и потоа ке почнеш со најопшти прашања за да се запознаеш колку толку ( и не заборавај смајли :) ) хахахах xD, исто ке му кажеш дека ако се видете во парк или било каде да не се страми ке му кажеш дека сакаш да се запознаете.. ( по после некој ден од кога ке се запознаш можеш да ја прашаш дали сака да излезете кафе да пијате.) Па од кога ке се запознаш добро можеш да ја боцнеш на фб ако ти врати пукај друже ако не преку разговор пробувај да се зближеш појке, ако ја сретнеш во дискотека во кафич можеш да му пуштиш пијачка и сл... има милјон начини за да му се приближеш .... а ако имаш другар/другарка што се познава со девојката е НАЈЛЕСНИОТ начин ке му кажеш на другарот/другарката и они ке ти завршат работа :D само не се страми и биди опуштен , да сум на твое место уште од вториот ден би ја прашал дали сака да пијаме кафе за да се запознаеме и најважно од се е ако те одбие да не те боли .!. и да не се страмиш , бидејки не си машко ако немаш јадено корпа :D .. Еве брат се надевам ти помогнав колку толку ... не можам да ти помогнам 100% , затоа што не знам какви одговори ке ти дава девојката и каков разговор ке водиш ти .. не сме сите исти , само не се страми и биди опушен и се ке си дојде на ред :) Ако имаш уште нешто нејасно пиши тука ,тука сме за да ти помогнеме :)

Член од
25 јули 2013
Мислења
118
Поени од реакции
97
70% пали од муабет
еве на праимер јас имам еден другар што не е толку многу симпатичен, а имал женски што ко ке го видиш него а кога ќе ја видиш незе има разлика до месечина и назад, ама ги смее нон стоп, нон стоп има идеи нон стоп има што да каже, кога се лупа се лупа глупости кога треба сериозност стабилен е и сериозен
ти ако сакаш биди и најубав во град ама ако незнаеш две реченици да сврзиш се пропаѓа во вода
можда забегав од темава
значи еве јас си ги кажувам мојте ставови, моето гледање на светот
таа почнува незините и има дискусија цело време
во меѓувреме што сака да прави, што и е интересно итн

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
70% пали од муабет
еве на праимер јас имам еден другар што не е толку многу симпатичен, а имал женски што ко ке го видиш него а кога ќе ја видиш незе има разлика до месечина и назад, ама ги смее нон стоп, нон стоп има идеи нон стоп има што да каже, кога се лупа се лупа глупости кога треба сериозност стабилен е и сериозен
ти ако сакаш биди и најубав во град ама ако незнаеш две реченици да сврзиш се пропаѓа во вода
Па тоа сакам да го кажам брат .. муабетот е најважно нешто .. ако не знаеш муабет да направиш и ако се страмиш ке останеш со К...Т враце !

O

Orion.

Гостин

Рече дека си ја видел во маало. Ако знаеш каде се движи пријди и', и запознај ја. Искрено, ова е неверојатно подобро од фејсбук. Заеби фејсбук и интернет. Јас би ја аднал единствено кога ги немал друг избор/начин да ја видам. Од друга страна, ако сепак се осеќаш послободно преку фејсбук, можеш иницијалниот акт да го направиш и преку фејсбук(кога веќе си и' пишал порака, адни ја).

Не се плаши од евентуално одбивање. Единствено нешто од кое што треба да се плашиш и кое ќе те прогонува до крај на животот е ова:

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Со: Многу си убава...или ..Преубаво изгледаш...или ...Слатка си ептен.:)
И така некои слатки зборчиња (може и секси се ептен ..добар стајлинг..супер изгледаш...многу добро играш..прекрасна си..) Али најбитно е што и да кажеш да е искрено и спонтано.Лажно никој не сака и се приметува :P
Ќе падне ако и се свиѓаш физички ќе се растопи после..насмее..ќе почнете муабет.. ..Али ако не си нејзин тип онда би требало да ти се заблагодари и продолжи даље.А ако е некултурна и невоспитана онда ќе ти сврти глава или ќе се прави дека не те приметила и чула а такви вообразени глупачки не ти требаат;)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
и најважно од се е ако те одбие да не те боли .!. и да не се страмиш , бидејки не си машко ако немаш јадено корпа
Јадени се 2 пати, затоа прашувам за совет за девојки што не ги познавам.
Ако знаеш каде се движи пријди и', и запознај ја. Искрено, ова е неверојатно подобро од фејсбук. Заеби фејсбук и интернет. Јас би ја аднал единствено кога ги немал друг избор/начин да ја видам. Од друга страна, ако сепак се осеќаш послободно преку фејсбук, можеш иницијалниот акт да го направиш и преку фејсбук(кога веќе си и' пишал порака, адни ја).
Знам, и мене ми е каде каде боље варијанта во живо ама првата финта е што не се движам многу у маало а и она не знам кај се движи... вториот пат кога ја видов јадеше нешо и oдеше накај дома ваљда. Втората финта е што немам многу слободно време колку што имав, иначе знам да се шлаам со саати дур не ја видам :D
Со: Многу си убава...или ..Преубаво изгледаш...или ...Слатка си ептен.:)
И така некои слатки зборчиња (може и секси се ептен ..добар стајлинг..супер изгледаш...многу добро играш..прекрасна си..) Али најбитно е што и да кажеш да е искрено и спонтано.Лажно никој не сака и се приметува
Фала, овие работи ми доаѓаат природно кога гледам некоја што ми се свиѓа така да не е проблем.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Никако финти користење, од никаков тип.
Може тие помалите паѓаат на - Татко ти мора да е терорист, оти направил бомба - и слични работи, али повозрасна девојка ќе ти даде WTF поглед и тоа со секое право.
Дури и коментарите што погоре се пишани - Многу си убава, многу си слатка, не се за започнување муабет, јас пример не сакам некој одма да ми лупка комплименти.

Најдобро е Здраво, како си, како се викаш итн. Најприродно, најкултурно, без да се препотуваш што да кажеш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom