Што збориш ??? Не сум поминал во Крш веќе месец - два, небитно и така не ги купувам, освен Maisto. Стварно не се нормални за цените и во право си за квалитетот. Барем вредеа за делови за тјунинг но сега не вредат за цената. Ај ќе им чмаат на рафт со месеци па ќе ги стават на попуст како и обично и плус имам и картичка за попуст.Наздравје поскапување на неквалитетот бураго 1/18 (2100 & 1800 денари)
И така со години стоеја,сега незнам дали некој ќе ги погледне.
Толку ги расипаа што веќе не вредат ни за делови.
Налет попуст таму, меркав подарок за другарче од тјунинг серијата, беше 550 денари. Демек новогодишен попуст, ставиле цена 990, 30% попуст и испадна 620 денари колата или нешто слично. Поскапо е со попуст, пратете им ги цените и ќе видите што прават.Што збориш ??? Не сум поминал во Крш веќе месец - два, небитно и така не ги купувам, освен Maisto. Стварно не се нормални за цените и во право си за квалитетот. Барем вредеа за делови за тјунинг но сега не вредат за цената. Ај ќе им чмаат на рафт со месеци па ќе ги стават на попуст како и обично и плус имам и картичка за попуст.
Да точно, во право си за тоа. Јас така меркав еден 1/18 модел од Maisto, исто како во твојот случај, но реагирав и имам member card од нив, па вртеа телефони за на крај да ми го дадат по старата цена и плус попуст. Тоа ти е, се додека немаме закон за заштита на потрошувачи вaка ќе не "онадат".Налет попуст таму, меркав подарок за другарче од тјунинг серијата, беше 550 денари. Демек новогодишен попуст, ставиле цена 990, 30% попуст и испадна 620 денари колата или нешто слично. Поскапо е со попуст, пратете им ги цените и ќе видите што прават.
Друже, кажи ми дали пред префарбувањето нанесуваш нешто друго, затоа што бојата и металот не се врзуваат т.е би се излупила бојата после некое време....Сега следи фарбање и лакирање на каросеријата....
Може а и не мора пред фарбање да нанесеш прајмер. Мене и со прајмер ми се има излупено боја. Најбитно е моделот да ти биде убаво исчистен од мрснотии за да залепи бојата, дури и со допирот од прсти му оставаш маснотии. Три до четири лесни слоја боја и два до три слоја безбоен сјаен лак и ќе биде како нова.Друже, кажи ми дали пред префарбувањето нанесуваш нешто друго, затоа што бојата и металот не се врзуваат т.е би се излупила бојата после некое време....
Сакам мат-ефект да добијам.....и мислев со таков спреј да фарбам....Може а и не мора пред фарбање да нанесеш прајмер. Мене и со прајмер ми се има излупено боја. Најбитно е моделот да ти биде убаво исчистен од мрснотии за да залепи бојата, дури и со допирот од прсти му оставаш маснотии. Три до четири лесни слоја боја и два до три слоја безбоен сјаен лак и ќе биде како нова.
Тоа ти е подлога за пред фарбање (бела или сива боја), не е миниум ама нешто слично е. Има во секоја добро снабдена продавница за бои и лакови. За мат ефект ќе си купиш мат боја и проѕирен мат лак за да ја заштитиш. Полесно е да се фарба во мат боја него ли со сјајна, но сепак треба искуствоСакам мат-ефект да добијам.....и мислев со таков спреј да фарбам....
Не те сфаќам само со „прајмер“ на што мислиш....миниум или нешто друго? Те отрув....извини!
Тоа "нешто" се вика диорама. Инаку не е баш лесна изведбата, но ако имаш познавања од моделарство на нет имаш десетици туторијали.Во иднина мора нешто вакво да направам