Ogranicenosta da si ja pobaras kaj tebe,da se zaprasas dali mozebi si ti toj ograniceniot koj ne gi svaka nitu argumentite nitu analogijata ako e sprotivna na tvoeto mislenje ?
Koga soul tuka so golem moral i trpenie pisuvase i gi ignorirase site navredi upateni kon nego,se storivte "da go izvadite" od kontakt. No gresite ako mislite deka e izvaden od kontakt. Soul samo se spusti na nivoto vase nisko za da mozete da go razberete na vas jazik sto saka da kaze. Soul od mnogu visoko nivo porano vi zboruvase ama ne mozevte da go slusnete.
Bi ti napisal sto se slucilo so orelot koga se spustil i im se pridruzil na kokoskite,ama radi toa sto jas vo tebe ogromna ogranicenost gledam,smetam deka od toa nisto nema da svatis.
Ipsissimus,jas i ti terame dva razliciti patista,za mojov pat ti si ogranicen i nisto ne znaes,za tvojot pat jas sum. Kade e tuka slobodnata volja koja ja spomnuvas vo sekoja tema ?
Za tebe ovosvetskite |uzivanja" se UZIVANJA pa uzivaj i ne se sekiraj dali i zosto ke bides kaznet i onaka ne veruvas vo Nego (neka e Vozviseno imeto Negovo). Jas poinaku gi gledam rabotite i nie Muslimanite opsto.
Koga Ebu Hamid El-Gazali go prasale vo sto e razlikata pomegju onie koi go sakaat ovoj svet i onie koi gi isbegnuvaat negovite "uzivanja" toj go prasal prasuvacot: Ako vidis deka majstorot sto pravi alva pluka vo nea,ke jades li od taa alva ? Ovoj veli NE. A ako mu ja dades istata alva na onoj koj ne znae deka majstorot pluknal vo nea ke ja jade li ? DA. Toa e razlikata. Onie koi gi izbegnuvaat uzivanjata na ovoj svet se tie na koi im e jasno deka ovoj svet e valkan. Da bese cist posle smrtta nemase da ne kapat pred zakopot a da bese dobar nemase da placeme koga se ragjavme. Razlikata e vo toa sto Jas i nie Muslimanite ja gledame i zamkata koja e sokriena pozadi mamkata a ti teraj si po sekoj zalak. Nikogas ne mozes da ja razberes i svatis mojata neogranicenost i sirok pogled kon svetot,Ipsissimus,se' sto postoi na ovoj svet mene mi sluzi PRIMER,ogranicenosta baraja kaj tebe i vo tebe bidejki da ne bese ogranicen nemase ogranicen drug da gledas. Nitu vo ludnica ima LUDI gi ima samo onie koi ne gi razbiraat.