- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 2.733
- Поени од реакции
- 1.226
тредициите потекнуваат од религиите
Немој со сила глуп да се правиш.и во реалноста уште една морбидна ( секојдневна) новост од исламската традиција
Осумгодишно девојче од Јемен, кое било принудно омажено со многу постар маж од неа, починало поради внатрешното крварење добиено поради сексот на првата брачна ноќ.
Девојчето, именувано само како Рауан, починало во Хардх, северозападниот дел на Јемен, на границата со Саудиска Арабија.
Активистите за човекови прва се кренаа на нозе – бараат младоженецот, за кој се верува дека има околу 40 години, како и членовите на семејството на починатото девојче да се уапсат и да им биде судено за убиство.
На тој начин се надеваат дека ќе прекине оваа одвратна практика која ја негуваат локалните жители од сиромашните области – семејствата поради својата сиромаштија и обичаи ги продаваат и мажат своите деца.
Сепак, ситуацијата во Јемен многу тешко може да биде променета, бидејќи под „велот“ на традицијата повеќе од една четвртина од жените во Јемен се мажат пред 15. година. Сиромаштијата игра исто така голема улога бидејќи за секое девојче дадено за мажење на постар маж семејството добива пари и семејствата не можат да „одолеат“ да не ги продадат ќерките.
Како резултат на ваквите практики во Јемен се воведе закон за девојки помлади од 15 години да не можат да се мажат, но во 1990 година овој закон беше поништен. Според новиот закон само родителите може да одлучат кога ќе се омажи ниванта ќерка.
Зошто тогаш ти истото го постираше во верски вести:Ako ova nesto,sto go objavi "mi se moze" za devojceto,go mesa so religijata,togas za greota. Nema nikakva vrska so religiite,takvi manijaci ima na sekade.
A onoj "sejhot" ako navistina tvrdi deka pedofilijata e ok,togas i toj e za ubivanje.
?ZLOČIN BEZ PRESEDANA: Nevjesta (8) preminula prve bračne noći!
Sirota djevojčica umrla je od unutrašnjeg krvarenja poslije udaje za pet puta starijeg muškarca.
Osmogodišnja jemenska nevjesta umrla je u mukama od unutrašenjg krvarenja koje je zadobila poslije prve bračne noći sa pet puta starijim mužem.
Nesrećna djevojčica po imenu Ravan preminula je u području gdje uglavnom žive plemena, na sjeverozapadu zemlje, prema granici sa Saudijskom Arabijom. Tamo je običaj da se tako mlade djevojke i djevojčice zbog nemaštine udaju za izuzetno starije muškarce.
Aktivisti koji se u toj zemlji bore za ljudska i prava žena zahtijevaju da se mladoženja i porodica djevojčice kazne zatvorom jer su ugovorili taj brak.
Jedan od aktivista je poručio i da “životinju treba surovo kazniti za ovakav zločin”.
http://www.sandzacke.rs/vijesti/svijet/zlocin-bez-presedana-nevjesta-8-preminula-prve-bracne-noci/
да припазеше малку на зборовите ке покажеше повеке паметНемој со сила глуп да се правиш.
http://vijestiummeta.com/islamofobicni-balkanski-mediji-su-se-utrkivali-prenoseci-gnusne-lazi-koje-su-demantovane/
соул многу јасно и читко имам напишано за веста исламска традиција или како што кажа ти слободна воља на родителите со испран мозок баш од такви ко тој педофилот од видеотоAko ova nesto,sto go objavi "mi se moze" za devojceto,go mesa so religijata,togas za greota. Nema nikakva vrska so religiite,takvi manijaci ima na sekade.
A onoj "sejhot" ako navistina tvrdi deka pedofilijata e ok,togas i toj e za ubivanje.
колку да бидеме на чисто, еве што имам пишанопрво треба родителите да се казнат, па после гнидата од маж и тоа на ист начин како и девојчето, па на крај сите што ја практикуваат традицијава
идиоти, кретени, имбецили
бог нека ја прости, ако има што да и простува
еве го почетниот пост и воведот во постот кој е болдирани во реалноста уште една морбидна ( секојдневна) новост од исламската традиција
Осумгодишно девојче од Јемен, кое било принудно омажено со многу постар маж од неа, починало поради внатрешното крварење добиено поради сексот на првата брачна ноќ.
Девојчето, именувано само како Рауан, починало во Хардх, северозападниот дел на Јемен, на границата со Саудиска Арабија.
.
Cisto da vidite deka Muslimanite se protiv toa i deka istata vest se naogja na islamski sajtovi i mnogu islamski grupi po fb.Зошто тогаш ти истото го постираше во верски вести:
?
точноCisto da vidite deka Muslimanite se protiv toa i deka istata vest se naogja na islamski sajtovi i mnogu islamski grupi po fb.
Значи и тој не е муслиман?A onoj "sejhot" ako navistina tvrdi deka pedofilijata e ok,togas i toj e za ubivanje.
Не разбираш, ако муслиман направи некој гнасен чин, како силување или убиство, тој не е муслиман повеќе.Значи и тој не е муслиман?
ne za mojata,tuku za nicija,ne bi sakal ni za tvojata nitu za bilo cija... iako ipsissimus bi rekol da ne im se mesam,ama ona sto ja zagaduva okolinata mora da se pobuni nekoj koj moze da spreci.точно
муслиманите како тебе се против , се гледа и по останатите верски постови дека ти не би сакал нешто вакво за својата керка
Во случајов овој суратов зборува за исламски правила кои се однесуваат на брак. Тој лично незнам што направил, работава е дали тоа што го зборува е точно или не.Не разбираш, ако муслиман направи некој гнасен чин, како силување или убиство, тој не е муслиман повеќе.
Изгледа во право е Изгубената Вселенска Душа, искрен си е тој.Во случајов овој суратов зборува за исламски правила кои се однесуваат на брак. Тој лично незнам што направил, работава е дали тоа што го зборува е точно или не.
Муслиманиве на форумов тврдеа дека Мухамед немал секс со Ајше кога таа имала 9 години, овој вели дека имал. Муслиманиве тврдеа дека жената сама одлучувала дали сака да се мажи или не, овој вика дека и на 1 годишна возраст таткото можел да ја омажи. Е сега се поставува прашањето, кој лаже, затоа што очигледно дека неможе да бидат во право и едниве и другите.
Се според потреба. На пример ако муабетот е религиска пропаганда, тогаш исламот е најбројна религија, ако муабетот се делата на муслиманите, тогаш муслиманите можеш на прсти да ги броиш.Изгледа во право е Изгубената Вселенска Душа, искрен си е тој.
До кога да се пази? Со сила идеш со главата во зид.да припазеше малку на зборовите ке покажеше повеке памет
веста моја е од македонски портал, извини што не чепкам и по босанските за да тебе ти угодам
што е тука е
не е прв ни единствен случај на малолетен брак, а јас секогаш сум против таквите без разлика на религија и традиција
ок е да си го браниш своето со сите можни опции, само пак ке ти кажам, повнимавај на зборовите, дека ова е форум и немора никој да те трпи
види ваму мета, ептен отиде офф топик ама се надевам нема да замерат за тоаДо кога да се пази? Со сила идеш со главата во зид.
Темата Верски Вести ја претвори во Анти-Исламски вести.
Јас да постирам се што ќе најдам на интернет ќе немавте што друго да прочитате.
И тоа од кого,од македонски портали,ептен јаки и доверливи.
Ама само да се пишувало против исламот,не знам како не ви здосади.
Полесно се шири една лоша вест за исламот отколку 1000 добри.
А Папата кога ќе се помоча,докторите му ја проверуваат урината и ако е добра,одма иде тоа на интернет и одма светец се прави.
Ете затоа не припазив на зборовите, кога друг пат ќе постираш нешто ќе внимаваш што постираш,колку е издржана и вистинита веста.
А не само да најдуваш некои бедни порталчиња,со по 2 реда текст и одма залепи го.
Поздрав.