Америка е хегемон во светската култура за било што и најмоќна економски држава којашто одредува кој што ќе пие и јаде во моментот.Сегде во светот се слуша англо-саксонска музика, се вреднуваат нивните “ѕвезди“ и “вредности“, затоа што се најмоќна капиталистичка држава и со најмоќни телевизии . Се што е популарно во Америка е популарно и во светот. Најголеми светски ѕвезди денес се или од Америка или од Англија.Не најголеми, туку сите..
Навистина? Од кога се Русија и Јапонија американизирани? Дај внеси малку образложен материјал.
Ако навистина веруваш ова за нив двете, од сега натаму веќе нема да ги земам за валидни твоите тврдења дека Русија е пример за општество, и Јапонија (макар историска), или кој аи да е друга азиска земја, зошто очигледно ги виткаш и своите аргументи кога ти одговара. Секогаш си ги користел овие за пример, како една земја треба да се води, а сега ги направи робови на Американската "Поп Култура" и "Естетски" стандарди.
Ако гледаш по милионско население кое преставува нивни следбеништво, Индија си има свои мегаѕвезди, Јапонија си има свои, Кина свои, Русија свои. Не сум видел да бидат величани Американски ѕвезди повеќе од домашните/локалните. За светска фела - имаш и Автралиски, Ново Зеландски, Шведски, Фински, Италијански, Француски, Шпански, Бразилски суперѕвезди. Зависи што, каде, и колку се промовира. Кај нас дел од холивудската фела се познати, и повеќето гласни музички имиња. Blame radiostations as well as TV.
Во Бразил нема да најдеш некој повеќе да величи некоја си Никол Ричи или Парис Хилтон од локалната бразилска убавица со добра задница која е единствено позната што освоила најмногу гласови во некој еротски танц за време на Рио Парадите. Слична ситуација и кај повеќето други набројани. Ова најмногу се рефлектира со комуникација со луѓе кои живеат од тие региони. Вака да лупаме можеме сите, или да примаме информации дека таа и таа личност е толку и онолку позната во тие и тие земји. Ако ТВ е фејк њуџ бродкестинг, не знам зошто таквите информации би биле повалидни од се друго што се сервира таму.
Руската, француската, германската младина не останаа имуни на тоа моќно орудие за перење мозок наречено-ТЕЛЕВИЗИЈА, па затоа и кај нив стигна тоа што..
За да ти го исперат мозокот до тој степен, треба да имаш слаба мозочна маса уште во старт. Работата е што, не се работи за лоботомија во случајов. На луѓето им се допаѓа тоа што им се допаѓа. Твоите мрчења нема да сменат ништо, макар некој ги сметал за доблесни.
Друго е да си убав природно, да имаш природна атлетска градба, а друго е да киснеш цел ден во теретани и тоа дека ако имаш мускули си фатил господ за муда. Можат девојки по цел ден да вежбаат во теретана и пак да изгледаат крупно, затоа што имаат таква коска и градба, а може некоја никогаш да не влезе во теретана, па пак да е витка и многу згодна. Тоа е генетика и биологија..
Многумина стануваат попривлечни кога работат целосно на својот физички изглед. Некој/a може да има слатка фаца, но да е премногу слаб/а или премногу дебел/а. Или обратно, да нема некоја кој знае колку привлечна фаца, но да има добро тело кое додава естетски фактор плус кога се работи за привлекување. Џабе попуваш тука кога се правени тестови, од психолошки, до метаболички, што се случува со телото и како реагира на различни типови луѓе (од телесна градба до чисто атрибути на лице). Непривлечен дечко откако ќе качи килажа или симне (ако бил крупен), се менуваат до одредент дел и цртите на лицето.
Тие што биле слаби им се менува ликот кога ќе се пополнат, или тие што биле крупни, исто така, кога ќе ослабат. Повеќето луѓе реагираат најпозитивно на таа "златна средина". И тоа е дел од генетика и биологија, кога веќе ги спомна како аргумент. Да, може има некои кои добриот изглед и/или добро тело им е биолошка дарба. So what? Останатите треба врати да им отвараат? Да чекаат они да си најдат партнери, па ако нешто остане за нив, да се задоволат со некој вид sloppy seconds? Прилично нереален си, во обид да се докажеш.
За девојки со крупни коски, куров што ти оди теоријата во пракса:
Guess who used to be over 100 kg?
И никој тука не зборува за некој да се запушти 150 кг, туку дека џабе ти е и да се билдаш до утре кога не си природно убав и згоден..
Не е џабе воопшто. Дали се работи за мажи или жени, сите добиваат. Не сум забележал некој/а да не може да најде партнер по желба затоа што има набилдано/истонирано (за жени) тело, а имале подпросечна фаца естетски гледано. Верувај, јас би знаел. Повеќе искуство имам со тоа од тебе.
Јас на одмор видов Русин којшто на плажа не беше ништо посебно. Обично граден човек, а навечер го видов истиот Русин со преубава девојка и 20 девојки коишто се завртеа да го изгледаат, затоа што беше пред се убав, добро облечен(што многу зборува за неговиот карактер) и фраер во права смисла на зборот..
Браво за него. Но не ја намалува поентата дека атлетско тело пак собира партнери на големо.
Убавината нема врска со бодибилдингот. .
Затоа глупаво е да збориш на оваа тема, бидејќи поим немаш што е бодибилдингот како прво.
Јас не сум тој исфрустриран. Ти си тој што цвилиш тука цел ден на форуми и молиш за некои твои наводни “права“.
Навистина? Си ми ги броел постевите во одредени теми?

Се осеќам поласкан.