Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Sorry za off topik....moram :)

oвде сум роден и лебот си го заработувам поштено OK

Нити ми го дава државата,нити може да ми го земе OK
A kaj toa rabotis ? Koj ti go mese lebot ? So koj avtobus odis do skolo ? Od kaj kupi kom da strakas vakvi zeleni...? Koj ti dava Internet i pravo da si ja iskazis glupokata na delo ? Cek cek pa ovoa seto go nema vo serijatot za koj ti imas nepromenlivo mislenje deka e najgolemoto civilizacisko ureduvanje .... I ti taka od bes duri i drzavata ke ni ja delis...:facepalm:

Predlog do moderatorite da se pravi test za intelegencija pred da im se dade moznost na sekakvi da se zaclenat na forumov...

Again sorry za offtopik....

Убаво ти објасни кралот :)
Сите давачки си ги плаќам,реков веќе дека поштено си го заработувам лебот.
и нигде не реков дека државата ќе ви ја делам,дури и напишав неколку пати дека нити сум националиста нити ме интересира голема албанија,учк итн итн
Само кажувам каква е реалната состојба,а тоа е дека е поделена. Се чуствува тоа во воздухот,иако на хартија уште стои целосна.
Ако не веруваш појди во тетово,гостивар,кичево,струга. На влез те пречекуваат албански знамиња,македонски скоро и да не се употребува,ептен во хитна ситуација ако си може да ти помогне македонскиот,полиција,администрација,општини,училишта се албански :)
Едноставно имаш чуство како да си заминат во друга држава.
Е сега,дали вие тоа навистина не го гледате или не сакате да го видите,јас стварно не знам.
И единствено што ви преостанува е да лечите фрустрации тука на форум со муслимани кои ептен многу ве трпат и секакви навреди и омаловажувања читаат.
Етнички конфликт веќе имало во државава и национална омраза има и тоа не може да се сокрие.
Но верски проблеми и омраза немало до сега,дури и по војната,но сега новава гарнитура на патриоти се повеќе турка кон верска нетрпеливост,а тоа на македонија реално само штета може да и нанесе.

и нигде не реков дека државата ќе ви ја делам,дури и напишав неколку пати дека нити сум националиста нити ме интересира голема албанија,учк итн итн
Само кажувам каква е реалната состојба,а тоа е дека е поделена. Се чуствува тоа во воздухот,иако на хартија уште стои целосна.
Ако не веруваш појди во тетово,гостивар,кичево,струга. На влез те пречекуваат албански знамиња,македонски скоро и да не се употребува,ептен во хитна ситуација ако си може да ти помогне македонскиот,полиција,администрација,општини,училишта се албански :)
Е сега,дали вие тоа навистина не го гледате или не сакате да го видите,јас стварно не знам.
И единствено што ви преостанува е да лечите фрустрации тука на форум со муслимани кои ептен многу ве трпат и секакви навреди и омаловажувања читаат.
Етнички конфликт веќе имало во државава и национална омраза има и тоа не може да се сокрие.
Но верски проблеми и омраза немало до сега,дури и по војната,но сега новава гарнитура на патриоти се повеќе турка кон верска нетрпеливост,а тоа на македонија реално само штета може да и нанесе.

РОн Артест конечно реален пост и од тебе:)

Приметувам дека штом нема религија у игра си сосема коректен во дискусиите.

Штом се спомене исламот, ти се губиш некако во сивилото на истата. Зошто?

Значи, како ти со докази, цитати или неанам што ќе ми докажиш дека Светиот дух е третиот дел од Бог??
Еве ти го одговорот...
1 (Отец) +1 (Син) + 1 (Светиот Дух) = 1 (Бог)
Бог =1
Поголем доказ од ова нема.....

Ај сега ти на мене ми ги докажи седумте неба?

Еве ти го одговорот...
Бог =1

Со сиот памет очекуваш да ти даде одговор на ова?

Со сиот памет очекуваш да ти даде одговор на ова?

Јас поставувам само прашања на кои ги знам одговорите...
Него чекам да видам како ќе се извади сега....као прашува и многу се интересира за христијанството, а не го разбрал коранот.
Ај да го видам сега...

Сметаат дека преку верата ќе ја вратат западна македонија која наводно некој им ја зеле, но во секој случај, едно треба да му биде јасно на сите, Исламот никого ништо не му зел и најмалку е крив за ситуацијата!!

Јас поставувам само прашања на кои ги знам одговорите...
Него чекам да видам како ќе се извади сега....као прашува и многу се интересира за христијанството, а не го разбрал коранот.
Ај да го видам сега...

жив провокатор си бе џурџи :D
само не ги напинај, нека размислат дај им време...

РОн Артест конечно реален пост и од тебе:)

Приметувам дека штом нема религија у игра си сосема коректен во дискусиите.

Штом се спомене исламот, ти се губиш некако во сивилото на истата. Зошто?

:) :)
Абе да им објаснам на новопечениве потомци на Александар Македонски што ќе го освојуваат Солунско поле дека треба прво пелагониското да се освои :)
--- надополнето: 18 септември 2013 во 20:08 ---
Еве ти го одговорот...
Бог =1

:pos:

жив провокатор си бе џурџи :D
само не ги напинај, нека размислат дај им време...

Кој чека ќе начека...некој чекајки умрел...пу пу скраја да е..;)

ПС Модератор, абе одбанирај ме од темата за христијаните...и тамо ме банира мојата срцка Олимпија.:facepalm:
Ќе ти частим пиво на Македонија кога стапнам...

Еве ти го одговорот...
Бог =1

Прво побарав доказ а не твоја илузија, иначе секое првоодделенче веќе знае дека 1+1+1=3 иако сме 19. септември.

него сме на Прашања за исламот, така да преминувам на твоето прашање.

Сторијата за Седумте неба во Куранот е поврзано со нешто за кое ти, не можеш да бидиш свесен.

Поглавјето на Куранот, Суре Фатиха вика:

„Господарот на Световите“

Што значи дека постојат светови кои се недостапни, барев засега за нас.

Како второ, Бројот 7 многу често се спомнува и е блиску сврзан со Исламот, се претпоставува дека е сврзано со стварањето.

Кога збориме за бројот седум и земјата, онда со факт ќе ти докажам за седумте слоја или сфери од кој е создадена атмосферата на Земјата и тоа:

1. Troposphere

2. Stratosphere

3. Mesosphere

4. Thermosphere

5. Exosphere

6. Ionosphere

7. Magnetosphere

Но и покрај ова, кажувањето за седумте неба и земји, Односно светови, не се мисли на ова, туку се мисли на нешто многу погломазно и потешко да се свати од аспект на човекот.

Пејгамберот Мухаммед С.А.В.С. кога ја опишувал големината на Мелекот Џебраил А.С.(Ангелот Гаврил) рекол:

“Неговите Нозе се на првиот Кат, а неговата глава во Седмиот, а првиот кат е како зрно песок во пустина спрема вториот и секој е од следниот со толкава разлика.“

Што значи, Она што ние денес го знаеме како вселена, претставува само прв кат, односно прво небо, сите небески тела кои ние ги гледаме, како што се звездите, галаксиите, планетите, се само првиот кат, односно првото небо, после тоа следува второто, за кое првото, она што ние го знаеме, е како зрно песок во пустина и секое после него е во иста корелација, Божјите величини се навистина бесконечни!!

После Седмото небо, односно после седмата величина, или после седмото пространство, односно над седмото пространство се наоѓа Божјиот Арш(Престол).

До пред некоја година вака неверниците се исмејуваа на Муслиманите кога им викаа дека светот е топка, исто се исмејуваа и кога исламот кажуваше дека секое тело се врти, се движи околу замислена оска, се исмејуваа модерните научници кога исламот им викаше дека и сонцето не е статично туку се движи, но не веруваа, и ова денес нема да се верува, но ќе дојдат идни генерации чија наука ќе достигне, можеби доволно далеку за да ги открие новите пространства за кои говори Исламот, можеби ние нема да доживееме, но ќе бидат сведоци оние во чие време ќе се случи тоа, ако Бог дозволи да се случи, ако човекот се развие до тој степен.

Тоа е ставот на Исламот во врска со Седумте Неба, или пространства.

Прво побарав доказ а не твоја илузија, иначе секое првоодделенче веќе знае дека 1+1+1=3 иако сме 19. септември.

Сторијата за Седумте неба во Куранот е поврзано со нешто за кое ти, не можеш да бидиш свесен.

Како второ, Бројот 7 многу често се спомнува и е блиску сврзан со Исламот, се претпоставува дека е сврзано со стварањето.

Кога збориме за бројот седум и земјата, онда со факт ќе ти докажам за седумте слоја или сфери од кој е создадена атмосферата на Земјата и тоа:

1. Troposphere

2. Stratosphere

3. Mesosphere

4. Thermosphere

5. Exosphere

6. Ionosphere

7. Magnetosphere

Но и покрај ова, кажувањето за седумте неба и земји, Односно светови, не се мисли на ова, туку се мисли на нешто многу погломазно и потешко да се свати од аспект на човекот.

Пејгамберот Мухаммед С.А.В.С. кога ја опишувал големината на Мелекот Џебраил А.С.(Ангелот Гаврил) рекол:

“Неговите Нозе се на првиот Кат, а неговата глава во Седмиот, а првиот кат е како зрно песок во пустина спрема вториот и секој е од следниот со толкава разлика.“

Што значи, Она што ние денес го знаеме како вселена, претставува само прв кат, односно прво небо, сите небески тела кои ние ги гледаме, како што се звездите, галаксиите, планетите, се само првиот кат, односно првото небо, после тоа следува второто, за кое првото, она што ние го знаеме, е како зрно песок во пустина и секое после него е во иста корелација, Божјите величини се навистина бесконечни!!

После Седмото небо, односно после седмата величина, или после седмото пространство, односно над седмото пространство се наоѓа Божјиот Арш(Престол).

До пред некоја година вака неверниците се исмејуваа на Муслиманите кога им викаа дека светот е топка, исто се исмејуваа и кога исламот кажуваше дека секое тело се врти, се движи околу замислена оска, се исмејуваа модерните научници кога исламот им викаше дека и сонцето не е статично туку се движи, но не веруваа, и ова денес нема да се верува, но ќе дојдат идни генерации чија наука ќе достигне, можеби доволно далеку за да ги открие новите пространства за кои говори Исламот, можеби ние нема да доживееме, но ќе бидат сведоци оние во чие време ќе се случи тоа, ако Бог дозволи да се случи, ако човекот се развие до тој степен.

Црвениот болд - Тоа е домот на семоќниот Тор и неговиот татко Один.

Црвениот болд - Тоа е домот на семоќниот Тор и неговиот татко Один.

Тоа можеш слободно на Христијаните да им го читаш, бидејќи тоа со синови и татковци и духови беше кај нив. ;)

1. Troposphere

2. Stratosphere

3. Mesosphere

4. Thermosphere

5. Exosphere

6. Ionosphere

7. Magnetosphere

Слабо брат, слабо...
Ќе мора да те вратам на поправен...
Гледаш, не само што не си разбрал дека во религијата не е 1+1+1=3, него 1+1+1=1...не си ги разбрал ни седумте неба...
Гледам дека сакаш да пливаш во базент без вода, ама пак се давеш.
Само едно ќе ти кажам, не се разбираат ни Библијата ни Коранот со учење напамет.Гледам ти нешто си научил напамет, ама далекуси од тоа да разбереш.
Еве само ќе ти нафрлам нешто за да имаш ориентација.
Добро стои во болдираното:
неговите нозе се на првиот кат, а главата на седмиот.
Значи..на седмиот кат(небо) е само тој Бог =1
На шестиот се 1+1+1...
На петтиот се 6 ( 3+3 )
На четвртиот се 12 (3+6+3)
На третиот се 24 (3+6+12+3)
На вториот се 48 (3+6+12+24+3)
На првиот се 96 (3+6+12+26+24+48)
Тоа ти е по закон за 3 кој Исус го објаснил ама ти не си го разбрал.
Затоа врз човекот влијаат 96 закони на универзумот кои ги направил Бог.

Или за да ти биде појасно, пошто во Коранот пишува седум неба....
1.Апсолутно (Бог)
2.Сите светови
3.Сите сонца
4.Нашето сонце.
5.Сите планети
6. Нашата планета.
7 Месечината.

Брат, после ова ако не разбираш, ќе мора диаграми да цртам...

ОФ. Никола, абе кој ќе ми плати ова на мене што ве учам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom