Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Ме мрзи да реплицирам, идам да играм GTA V без лагови, срања ова она, 5-6 месеци минимум пред вас.

Nuff said! :D

Niggersinparis ти си? :D Незнам зошто брзате, можеби "eксклузивa" да има смисла, се додека е.. you're living a lie Mac, a lie I tell ya!

Прво чувството не е исто, на пц и на конзола. Според мене повеќе осет се има на пц. Не дека не сум играл пс или хбох ама фпс игрите не може да се играт на конзола исто ко со маусо на пц. Знам дека овај муабет е праен, па само да спомна.

Плус, си земаш добар компјутер, со јака графичка и процесор, ем игри ем имаш чудовиште и многу работи може да ти заврши. Ја пред една година лупнав многу пари, имав можност да си купам просечен лаптоп и пс3 или две у еден компјутер. Погодете шо одбрав? Си ја направив сам комбинацијата за деловите и за околу 950 евра јас дома иам веќе една година 3 класи посилен компјутер од сите шо ги знам. Земав i7 2600к, знам постара генерација ама е факин машин! 560ка на Nvidia со 2гига е графичка шо мислам дека ќе ме обезбеди да ги играм сите игри барем уште 3 години.
Која фалба испадна овоа хаха. Друго ми беше зборо, за тие 950 евра си иам и звучници кои се доста солидни, 24инчен монитор и X7 маус и тастатура гратис ми дадоа :Dиграњето е права уживанција. Пес и фифа ја најмногу ги играв на конзола, за други сум тапа игри. Нив сеа си ги играм на пц и сум повеќе од раат. Така да освен што малце ни каснат игрите, конзолџиите ги добиваат порано и некои не ни се ни достапни(мање битно) нема некоја предност кај нив.

Според мене ова, не мора да значи дека е точно. :)

Абе гомнариве од Сони и Мајкрософт намерно прават вака, им дале којзнае колку пари на Рокстар за да не објавуваат датум за РС release за ГТА 5 одредено време зошо така сите ќе ја чекаат за РС...
Вака некои ке се излаже да купи конзола, дали на ново дали на старо, само за да ја игра играва... Ипак треба да се продадат старите залихи на конзоли пошто искачаат нови за месец дена..... :icon_lol:

Прво чувството не е исто, на пц и на конзола. Според мене повеќе осет се има на пц. Не дека не сум играл пс или хбох ама фпс игрите не може да се играт на конзола исто ко со маусо на пц. Знам дека овај муабет е праен, па само да спомна.

Плус, си земаш добар компјутер, со јака графичка и процесор, ем игри ем имаш чудовиште и многу работи може да ти заврши. Ја пред една година лупнав многу пари, имав можност да си купам просечен лаптоп и пс3 или две у еден компјутер. Погодете шо одбрав? Си ја направив сам комбинацијата за деловите и за околу 950 евра јас дома иам веќе една година 3 класи посилен компјутер од сите шо ги знам. Земав i7 2600к, знам постара генерација ама е факин машин! 560ка на Nvidia со 2гига е графичка шо мислам дека ќе ме обезбеди да ги играм сите игри барем уште 3 години.
Која фалба испадна овоа хаха. Друго ми беше зборо, за тие 950 евра си иам и звучници кои се доста солидни, 24инчен монитор и X7 маус и тастатура гратис ми дадоа :Dиграњето е права уживанција. Пес и фифа ја најмногу ги играв на конзола, за други сум тапа игри. Нив сеа си ги играм на пц и сум повеќе од раат. Така да освен што малце ни каснат игрите, конзолџиите ги добиваат порано и некои не ни се ни достапни(мање битно) нема некоја предност кај нив.

this

не ја гледај меморијата чипсетот е важен,меморијата на денешните графички е мање више небитна
:pos:
па затоа го цитирав, пошто у една реченица си го демантираше цел пост, сам себе го убиајл си праел

Не спомна што работиш на тој PC?

Не спомна што работиш на тој PC?

Користам сони вегас, аутокад и аутодеск 3дс макс користи мајка ми и исто јас до пред некое време работев за google за кој требаше да инсталирам линукс на vmware шо ми било проблем на досегашни компјутери, на ова без гајле тера. Плус шо го користам за филмчиња. Значи има многу предности освен одличното гејмање.

Користам сони вегас, аутокад и аутодеск 3дс макс користи мајка ми и исто јас до пред некое време работев за google за кој требаше да инсталирам линукс на vmware шо ми било проблем на досегашни компјутери, на ова без гајле тера. Плус шо го користам за филмчиња. Значи има многу предности освен одличното гејмање.

Тоа е се фино, ти ќе можеш да играш игри уште 3 години. Ама не ќе можеш на фулл да ги играш. А на 24 инчи екран со намалени ефекти не е тоа тоа :)

Гледам и после деценија (или две) уште истите муабети се вртат на тема конзоли наспроти РС... :)

Она што е различно од тогаш, е големово мнозинство на конзолаши кај нас. Ме изненадува колкумина тука се спремни да даваат солидни пари за игри кои во основа се single player.

Конзолите нудат незамарање со подесувања и оптимизации како главна предност. Но бараат компромис во брзо застарувачки квалитет на графика и неможност на надградба на машината.
РС-ијата од друга страна, бараат одредено знаење, прво за правилно инсталиран и конфигуриран OS -чист од вируси и разни резидентни гомца од софтвер (кој 90% од луѓево го имаат на компјутер), а второ е знаењето како правилно да се подесат графичките сетинзи на играта: играта никад нема да сецка ако оптимално се постават графичките подесувања за ефекти и слично.
Одсекогаш сум мислел дека конзолите заглупуваат, и по изборот на игри и според филозофијата на компромис помеѓу брзо-застарувачка графика и незамарање со гореспомнатите подесувања и оптимизации.

На крајот на краиштата излегува и дека до одредено ниво, двете платформи имаат и различна публика. Тие што уживаат во класично конзолашки игри очигледно изборот треба да им биде конзола. Од друга страна има игри кои ама баш никако не може да се играат на конзола, па не знам со какви и контролери да се игра. MMORPG прво паѓа на памет, но и разни стратегии.

Секому неговото на крајот на краиштата, единствено да напомнам дека би било фер во цените на игрите да игра улога стандардот на земјата. Играчката индустрија ова го почитува само во Кина, а ние од другиве (посиромашни според стандардот) земји сме сами криви, со подршката што ја даваме преку купувањето на скапите игри.

Се согласувам со Vanlok дека стилот на игри највеќе одлучува за тоа која платформа ќе се одбере, јас пред 5.5 години одбрав „гејминг“ лаптоп, но бидејќи играв MMORPG, ДотА, други RPG наслови и понекоја FPS игра, во мојот случај компјутер ми одговараше повеќе па го платив 1100 евра, за да имам лаптоп за работа (3D моделирање и симулации), за игри и за генерална употреба. Еве уште играм на него, дота 2 не ми сецка и лагира, портал 2, L4D2, King's Bounty серијалот... значи не се каам за изборот и еве за 5-6 месеци сакам да купам повторно „гејминг“ лаптоп, па ако сака син ми би купил и конзола можеби OUYA дека е уште мал. Јас кога играм на компјутер имам подобро чувство на интеракција во играта одколку на конзола, иако насловите како Darksiders и Assassin's Creed ги играв на (си бараат) gamepad.
Друга работа, благодарение на различните Bundle понуди имаме сега навистина евтини игри за PC, за кои „конзолашите“ ќе мораат да почекат некој да ги „изигра“ па да го продаде дискот "second hand" ако сакаат да поминат поефтино. Јас имам 46 игри на steam и ниту една пиратска игра на компјутерот (па ни програма), исто кога би играл на конзола би чекал „втора рака“ игри за 300-500 денари.

Се согласувам со Vanlok дека стилот на игри највеќе одлучува за тоа која платформа ќе се одбере, јас пред 5.5 години одбрав „гејминг“ лаптоп, но бидејќи играв MMORPG, ДотА, други RPG наслови и понекоја FPS игра, во мојот случај компјутер ми одговараше повеќе па го платив 1100 евра, за да имам лаптоп за работа (3D моделирање и симулации), за игри и за генерална употреба. Еве уште играм на него, дота 2 не ми сецка и лагира, портал 2, L4D2, King's Bounty серијалот... значи не се каам за изборот и еве за 5-6 месеци сакам да купам повторно „гејминг“ лаптоп, па ако сака син ми би купил и конзола можеби OUYA дека е уште мал. Јас кога играм на компјутер имам подобро чувство на интеракција во играта одколку на конзола, иако насловите како Darksiders и Assassin's Creed ги играв на (си бараат) gamepad.
Друга работа, благодарение на различните Bundle понуди имаме сега навистина евтини игри за PC, за кои „конзолашите“ ќе мораат да почекат некој да ги „изигра“ па да го продаде дискот "second hand" ако сакаат да поминат поефтино. Јас имам 46 игри на steam и ниту една пиратска игра на компјутерот (па ни програма), исто кога би играл на конзола би чекал „втора рака“ игри за 300-500 денари.

зашто вака праите споредби кога не сте информирани, за пс3 има псн плус сервис кој за 50 долари годишно имаш по 12 игри месечно бесплатно значи годишно околу 140 игри бесплатно, и се добива попуст на купување игри до 75% и др.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom