wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.783
- Поени од реакции
- 34.428
Ме мрзи да реплицирам, идам да играм GTA V без лагови, срања ова она, 5-6 месеци минимум пред вас.
Nuff said!![]()
Niggersinparis ти си?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ме мрзи да реплицирам, идам да играм GTA V без лагови, срања ова она, 5-6 месеци минимум пред вас.
Nuff said!![]()
Прво чувството не е исто, на пц и на конзола. Според мене повеќе осет се има на пц. Не дека не сум играл пс или хбох ама фпс игрите не може да се играт на конзола исто ко со маусо на пц. Знам дека овај муабет е праен, па само да спомна.
Плус, си земаш добар компјутер, со јака графичка и процесор, ем игри ем имаш чудовиште и многу работи може да ти заврши. Ја пред една година лупнав многу пари, имав можност да си купам просечен лаптоп и пс3 или две у еден компјутер. Погодете шо одбрав? Си ја направив сам комбинацијата за деловите и за околу 950 евра јас дома иам веќе една година 3 класи посилен компјутер од сите шо ги знам. Земав i7 2600к, знам постара генерација ама е факин машин! 560ка на Nvidia со 2гига е графичка шо мислам дека ќе ме обезбеди да ги играм сите игри барем уште 3 години.
Која фалба испадна овоа хаха. Друго ми беше зборо, за тие 950 евра си иам и звучници кои се доста солидни, 24инчен монитор и X7 маус и тастатура гратис ми дадоаиграњето е права уживанција. Пес и фифа ја најмногу ги играв на конзола, за други сум тапа игри. Нив сеа си ги играм на пц и сум повеќе од раат. Така да освен што малце ни каснат игрите, конзолџиите ги добиваат порано и некои не ни се ни достапни(мање битно) нема некоја предност кај нив.
Според мене ова, не мора да значи дека е точно.![]()
this
не ја гледај меморијата чипсетот е важен,меморијата на денешните графички е мање више небитна
ЧИТАЈ 560ка бре!!!
ќор![]()
абе читам ама тој делот со 2 гига не ти требашевиди ако можеш избриши го
Прво чувството не е исто, на пц и на конзола. Според мене повеќе осет се има на пц. Не дека не сум играл пс или хбох ама фпс игрите не може да се играт на конзола исто ко со маусо на пц. Знам дека овај муабет е праен, па само да спомна.
Плус, си земаш добар компјутер, со јака графичка и процесор, ем игри ем имаш чудовиште и многу работи може да ти заврши. Ја пред една година лупнав многу пари, имав можност да си купам просечен лаптоп и пс3 или две у еден компјутер. Погодете шо одбрав? Си ја направив сам комбинацијата за деловите и за околу 950 евра јас дома иам веќе една година 3 класи посилен компјутер од сите шо ги знам. Земав i7 2600к, знам постара генерација ама е факин машин! 560ка на Nvidia со 2гига е графичка шо мислам дека ќе ме обезбеди да ги играм сите игри барем уште 3 години.
Која фалба испадна овоа хаха. Друго ми беше зборо, за тие 950 евра си иам и звучници кои се доста солидни, 24инчен монитор и X7 маус и тастатура гратис ми дадоаиграњето е права уживанција. Пес и фифа ја најмногу ги играв на конзола, за други сум тапа игри. Нив сеа си ги играм на пц и сум повеќе од раат. Така да освен што малце ни каснат игрите, конзолџиите ги добиваат порано и некои не ни се ни достапни(мање битно) нема некоја предност кај нив.
Според мене ова, не мора да значи дека е точно.![]()
Не спомна што работиш на тој PC?
Користам сони вегас, аутокад и аутодеск 3дс макс користи мајка ми и исто јас до пред некое време работев за google за кој требаше да инсталирам линукс на vmware шо ми било проблем на досегашни компјутери, на ова без гајле тера. Плус шо го користам за филмчиња. Значи има многу предности освен одличното гејмање.
Се согласувам со Vanlok дека стилот на игри највеќе одлучува за тоа која платформа ќе се одбере, јас пред 5.5 години одбрав „гејминг“ лаптоп, но бидејќи играв MMORPG, ДотА, други RPG наслови и понекоја FPS игра, во мојот случај компјутер ми одговараше повеќе па го платив 1100 евра, за да имам лаптоп за работа (3D моделирање и симулации), за игри и за генерална употреба. Еве уште играм на него, дота 2 не ми сецка и лагира, портал 2, L4D2, King's Bounty серијалот... значи не се каам за изборот и еве за 5-6 месеци сакам да купам повторно „гејминг“ лаптоп, па ако сака син ми би купил и конзола можеби OUYA дека е уште мал. Јас кога играм на компјутер имам подобро чувство на интеракција во играта одколку на конзола, иако насловите како Darksiders и Assassin's Creed ги играв на (си бараат) gamepad.
Друга работа, благодарение на различните Bundle понуди имаме сега навистина евтини игри за PC, за кои „конзолашите“ ќе мораат да почекат некој да ги „изигра“ па да го продаде дискот "second hand" ако сакаат да поминат поефтино. Јас имам 46 игри на steam и ниту една пиратска игра на компјутерот (па ни програма), исто кога би играл на конзола би чекал „втора рака“ игри за 300-500 денари.