Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Омере не знам зошто со атеисти се расправаш зошто немало црква во арабија, што им менува нив дали има или нема. Тие да се секирале за цркви ќе си останале христијани :)
Ќе му одговорам само на Мики,како што мене ми одговори негов колега кога го прашав за муслиманите во Бурма зошто им ги палат домовите и ги протеруваат,тој ми одговори БУРМА ОДСЕКОГАШ БИЛА ХИНДУ.
па ете така,арабија и кувајт отсекогаш биле муслим, и затоа нема цркви.
Во македонија се 65% христијани па црквите се полни само за празници,инаку зјаат празни преку цела година, а камо ли во арабија,кувајт каде нема ни 1-2% христијани.
--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:00 ---
Ќе нема `кога све ги исотепавте или со цевка у глаа ги приморувате да станат муслимани!
Се разбира тоа не е точно тоа е религија на мирот така треба да им правите повеќе девици ќе добиете така.(најверојатно мажи црнци:coffee: )

Мирољубивата религија на дело Џихадот на дело....

Најлесно е да се дофрламе со слики
%7B2DCC198A-BEED-4FF8-BD2D-CC11134F0EED%7D_DESTROED%20MOSQUE01.jpg=2.jpg

Ова се случило во држава со повеќе од 30% муслимани.
Замисли во Македонија да има 1-2% муслимани,живи ќе не изедевте.
Ама пусто што не можете. :)

Поздрав од Џеда, Саудиска Арабија:

Oмере, овие собири постојат само заради тајноста, не заради тоа што државата Саудијска Арабија истото и им го дозволува да го прават.

Ја виде сликата од црквата во Џеда ? Разурната е...

Омере не знам зошто со атеисти се расправаш зошто немало црква во арабија, што им менува нив дали има или нема. Тие да се секирале за цркви ќе си останале христијани :)
Ќе му одговорам само на Мики,како што мене ми одговори негов колега кога го прашав за муслиманите во Бурма зошто им ги палат домовите и ги протеруваат,тој ми одговори БУРМА ОДСЕКОГАШ БИЛА ХИНДУ.
Во македонија се 65% христијани па црквите се полни само за празници,инаку зјаат празни преку цела година, а камо ли во арабија,кувајт каде нема ни 1-2% христијани.
--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:00 ---

http://forum.kajgana.com/threads/Религиска-поделеност-или-Меѓурелигиски-соживот.70269/page-15

оваа сликава од прилепската џамија, се разбира дека беше одма после убивањето на војниците и после рушењето на лешочкиот, така да не се труди да наметнеш вина

Oмере, овие собири постојат само заради тајноста, не заради тоа што државата Саудијска Арабија истото и им го дозволува да го прават.

Кровот течел, од поројни дождови во Арабија.

ах интересно
замисли ние овие работи ги гледаме од вас, уште од време на турско кога исламот се ширеше со меч исто како и денес
пошто викаш дека арбија и кувајт биле од секогаш исламски и затоа нема цркви, јас да те прашам, дали треба сите муслимани да се вратат тамо од кај што потекнуваат и дали треба секаде да се запалат и урнат џамиите, еве на пр. во италија

Во ред е, сега подетално проверив.

Горчите бе пријател, и за тоа не ве бива. Ќе се отруеме.
--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:18 ---

Немогуче:eek:

колку што “има “ цркви во арабија, кувајт, јемен итн вкупно, толку има џамии во едно село во македонија на пр речане
--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:27 ---

а што провери? што виде?

Знам бе Омер ага, знам. Во Џеда има огромна холограмска црква шо си ја видел со специјални наочари. Иначе, Омере дилбере, таквите муслимани као тебе не може да ги одлепи никој од глупоста во која се заглавени. Залепени ќе останете и као такви редовно ќе ја унапредувате Македонија а и светот со своите напредни идеи, демократија и цивилизациски дострели.

Петре, не мешај политика со религија. Ајде јас сум заглавен во глупоста, ама ти како припадник на супериорната интелигентна и визионерска раса, требаше да знаеш дека Македонија некој друг ја кочи во нејзините демократски и цивилизациски дострели. ;)
--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:38 ---
колку што “има “ цркви во арабија, кувајт, јемен итн вкупно, толку има џамии во едно село во македонија на пр речане
--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:27 ---

а што провери? што виде?

Видов дека во Речане има повеќе муслимани, отколку што има христијани во Арабија, Јемен и Кувајт. ;)

П.С. Не ли беше Македонија секуларна држава? Тебе како да те боли тоа што се градат џамии од потреба во поголема мера од твоите Цркви кои се градат само за декор. На пример: -Во твојот Гостивар самиот знаеш Црквата која што намерно е изградена во Центарот ( на времето) а Џамијата од паркот срушена ( намерно), е празна како некоја јалова христијанка. А ве има во доста голем број таму. Проблемот е пријателе што вие сте каури ( неверници) во правата смисла на зборот, и како такви на големо допринесувате за тоа мртвило на вашите верски објекти. Ако не вие ВМРО да ви гради Цркви и вработува попови, сликата ќе биде уште покатастрофална. А ќе биде!

- Ова сфати го како добронамерна критика, бидејќи ние муслиманите не сме криви што вашите цркви се празни.

Петре, не мешај политика со религија. Ајде јас сум заглавен во глупоста, ама ти како припадник на супериорната интелигентна и визионерска раса, требаше да знаеш дека Македонија некој друг ја кочи во нејзините демократски и цивилизациски дострели. ;)
--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:38 ---

Видов дека во Речане има повеќе муслимани, отколку што има христијани во Арабија, Јемен и Кувајт. ;)

П.С. Не ли беше Македонија секуларна држава? Тебе како да те боли тоа што се градат џамии од потреба во поголема мера од твоите Цркви кои се градат само за декор. На пример: -Во твојот Гостивар самиот знаеш Црквата која што намерно е изградена во Центарот ( на времето) а Џамијата од паркот срушена ( намерно), е празна како некоја јалова христијанка. А ве има во доста голем број таму. Проблемот е пријателе што вие сте каури ( неверници) во правата смисла на зборот, и како такви на големо допринесувате за тоа мртвило на вашите верски објекти. Ако не вие ВМРО да ви гради Цркви и вработува попови, сликата ќе биде уште покатастрофална. А ќе биде!

- Ова сфати го како добронамерна критика, бидејќи ние муслиманите не сме криви што вашите цркви се празни.
Јас како трета страна воочувам нешто кое се наметнува како прашање во твојава констатација.
Ако според тебе посетеноста и бројноста на црквите или џамиите е аргумент за одредена религија, зошто сите тие верници кои ете секојдневно и масовно ги посетуваат џамиите, во многу случаи за вас не се "вистински муслимани"?
Кога некој ќе се повика на муслиманите и нивните дела во арапските земји, тогаш тие не биле вистински верници! Кога ќе се повика некој друг на верниците во Македонија (пиење алкохол, избегнување на пост, носење кратки здолништа) тогаш и тие не биле вистински муслимани.....
Тогаш кое фајде од тоа што џамиите ви биле полни? Кога тие "вистински муслимани", никаде ги нема?

ах интересно
замисли ние овие работи ги гледаме од вас, уште од време на турско кога исламот се ширеше со меч исто како и денес

Прашај ја баба ти,најубаво ќе ти каже со што се ширел исламот во турско.
(и ова не го сваќај како навреда или провокација)
Поздрав.
--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:56 ---
Горчите бе пријател, и за тоа не ве бива. Ќе се отруеме.
Ништо тогаш бе пријател,барајте си село/град/држава кај што ги нема тие што горчат и живејте си раат :)

Јас како трета страна воочувам нешто кое се наметнува како прашање во твојава констатација.
Ако според тебе посетеноста и бројноста на црквите или џамиите е аргумент за одредена религија, зошто сите тие верници кои ете секојдневно и масовно ги посетуваат џамиите, во многу случаи за вас не се "вистински муслимани"?
Кога некој ќе се повика на муслиманите и нивните дела во арапските земји, тогаш тие не биле вистински верници! Кога ќе се повика некој друг на верниците во Македонија (пиење алкохол, избегнување на пост, носење кратки здолништа) тогаш и тие не биле вистински муслимани.....
Тогаш кое фајде од тоа што џамиите ви биле полни? Кога тие "вистински муслимани", никаде ги нема?

ми го зема зборот од уста
--- надополнето: 18 септември 2013 во 00:26 ---
Прашај ја баба ти,најубаво ќе ти каже со што се ширел исламот во турско.
(и ова не го сваќај како навреда или провокација)
Поздрав.
--- надополнето: 17 септември 2013 во 23:56 ---

прашано и баба и прабаба и прадедо и прапрапрадедо
знаеме кое зло било ширењето на иламот и не за џабе денес имаме толку многу песни пеани и препеани за клетото турче
--- надополнето: 18 септември 2013 во 00:27 ---
Ништо тогаш бе пријател,барајте си село/град/држава кај што ги нема тие што горчат и живејте си раат :)

не метта туку ти слободо замини во босна а ако и тамо не ти одговара продолжи си го патот за арабија

прашано и баба и прабаба и прадедо и прапрапрадедо
знаеме кое зло било ширењето на иламот и не за џабе денес имаме толку многу песни пеани и препеани за клетото турче
Како за тој неготинскиот цар или? :)

не метта туку ти слободо замини во босна а ако и тамо не ти одговара продолжи си го патот за арабија

Веќе реков низ темава,мене супер ми е овде.. нек пукну душмани :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom