Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Da ve prasam nesto (kako moja zalba za da prodolzam) = Dali ste ja procitale ili slusnale za verskite knigi "Chalam-Balam" ili "Popol-Vuh"? Ili za "Septuaginta"?

Nekoj den povtorno ce gi pregledam vasite postovi-odgovori.

Se najdobro!

Chalam - Balam = не сум ја прочитал,
Popol - Vuh = светата книга на Киче индијанците ,делимично сум ја прочитал
Septuaginta = доста сум прочитал,................... и плус двете први книги од Bhagavad Gita.
--- надополнето: 17 септември 2013 во 15:30 ---
Дали навистина бурката не е понижување за муслиманската жена?
601554_399579240138497_776783965_n.jpg

Бурката е повеќе традиционална отколку исламска облека, но како таква, апсолутно не ја понижува жената.

Дали во Катар, Кувајт и во Саудиска Арабија има рисјански Цркви и зашто ги нема?...

Дали во Катар, Кувајт и во Саудиска Арабија има рисјански Цркви и зашто ги нема?...
Не е дека ги нема но...
"The Grand Mufti of Saudi Arabia—the top Islamic official in the country of Saudi Arabia—has declared that it is 'necessary to destroy all the churches of the region.'"

http://www.charismanews.com/world/38896-saudi-arabia-declares-destruction-of-all-churches-in-region

Ти као демек однапред знаеше дека ги нема, па ај додека сум на линија да поставам прашање и зошто ги нема.:)

Одговор: Ги има! Еве:

Катар: http://www.google.com/search?newwin...A&biw=1024&bih=649&sei=XLU4UuCGBomHtQbyhIC4Aw

Кувајт: http://www.google.com/search?um=1&n....6.0....0...1c.1.26.img..2.6.2009.n36V1Wd5qZ0

Саудиска Арабија: http://www.google.com/search?um=1&n......1c.1.26.img..5.5.2020.PKW906Jc4WQ#imgdii=_

Ги има `ше ако не се пепел до сега, само повторување на нивните соборци од Турско.

Не се секирај не се ( освен ако христијаните не ги дале на распродажба поради немање верници во нив, како што тоа го прават во Западна Европа).;)

Не ти се баш тачни информациите Омер ага. Во Кувајт има цркви. Пеки. Во Катар има една. Тазе. Ал Џазира вика така.
А во Сауди Арабија има нула цркви и нема да има ниедна сè додека цвета златниот вехабиски шеријат. Џабе лепиш безвезни сликици.

Читни малце да видиш шо убаина е за немуслимани у Саудија:
Saudi Arabia allows Christians to enter the country as foreign workers for temporary work, but does not allow them to practice their faith openly. Because of that Christians generally only worship in secret within private homes. Items and articles belonging to religions other than Islam are prohibited. These include Bibles, crucifixes, statues, carvings, items with religious symbols, and others.

Currently there are no official churches in Saudi Arabia of any Christian denomination. The small number of Saudi Arabian Christians meets in internet chat rooms and private meetings. Foreign Christians may meet at church meetings held at one of several embassies after registering and showing their passport to prove foreign nationality, or by private assemblies in school gyms located in gated communities on Aramco grounds. They can also hold services in each other's houses.

Ако ова ти е малце за читање, бујрум уште.

Него, Омере дилбере, Муслиманите го преплавија демократскиот запад каде што им се даваат права кои ги немаат ни во своите матични држави -- на пример жени од Саудиска Арабија можат да возат кола, да патуваат слободно без машка придружба, да гласаат, да излегуваат сами, итн. Ова саудиските жени можат да го сањаат во златна Саудија и на некои други фини места као Афганистан, Јемен, Катар.

А сега, продужи да кукаш како западот ги тормози Муслиманите и како сте вие фини, толерантни и мирољубиви. Како освестен Муслиман ти, Омер aга, би требало да ги избавиш твоите браќа од ропството на западот и да ги вратиш во земјите на златниот шеријат кајшто нема ништо друго освен Ислам, џамии и сува лепота.

Петре, во Џеда ( Саудиска Арабија) со свои очи имам видено црква. Башка Петре имаш на линковите и фотографии ( црно на бело) . И на крајот Петре оваа тема е за поставување прашања, а не за лепење старомодни тапети, ( конташ)? Другите забелешки можеш на други теми да ги залепиш, ама мене и без малку половина македонија муслимани од овде не можеш да не одлепиш!:P

Јебига, до коска те нервира ова, ама ќе мора да се помириш со тоа. Омер ќе те прогонува до гробот.;)

Жалам што не го разбираш англискиот, довршено е. И кликни на тоа линкот прочитај.

ич немој да жалиш пошто многу добро го владеам
линкот довршува да, но јас го довршив твојот текст,а линкот како дообјаснување иде ;)

ич немој да жалиш пошто многу добро го владеам
линкот довршува да, но јас го довршив твојот текст,а линкот како дообјаснување иде ;)
Демек за овие што не разбираат? ОК.
Абе тоа ти е. Тебе ти се може, мене не... :D

Петре, во Џеда ( Саудиска Арабија) со свои очи имам видено црква. Башка Петре имаш на линковите и фотографии ( црно на бело) . И на крајот Петре оваа тема е за поставување прашања, а не за лепење старомодни тапети, ( конташ)? Другите забелешки можеш на други теми да ги залепиш, ама мене и без малку половина македонија муслимани од овде не можеш да не одлепиш!:P

Јебига, до коска те нервира ова, ама ќе мора да се помириш со тоа. Омер ќе те прогонува до гробот.;)

Знам бе Омер ага, знам. Во Џеда има огромна холограмска црква шо си ја видел со специјални наочари. Иначе, Омере дилбере, таквите муслимани као тебе не може да ги одлепи никој од глупоста во која се заглавени. Залепени ќе останете и као такви редовно ќе ја унапредувате Македонија а и светот со своите напредни идеи, демократија и цивилизациски дострели.

Не се секирај не се ( освен ако христијаните не ги дале на распродажба поради немање верници во нив, како што тоа го прават во Западна Европа).;)

Ќе нема `кога све ги исотепавте или со цевка у глаа ги приморувате да станат муслимани!
Се разбира тоа не е точно тоа е религија на мирот така треба да им правите повеќе девици ќе добиете така.(најверојатно мажи црнци:coffee: )

Мирољубивата религија на дело Џихадот на дело....
burnt-church.jpg

182905484.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom