Тоа бил проблемот?Дека граничиме со бугарија?Дека сме имале конфликти?Територијални претензии?Ако ме прашуваш мене подобро бугарите да го земат ова што остана од Македонија пошто секако ќе отиде кај брачава.
Незнам што си се уплашила толку од тоа - што бугарите кажале.Јасен е нивниот став.
-Ќе кажеле во европа дека немало македонци - па и сега тоа го тврдат.
-Ќе барал училишта на бугарски да отворат - па нека отворат.Подобро бугарски него ш и птарски.
-Што друго реално може да изгубиме?И не ми ги спомнувај веќе брачата - никаква допирна точка немаат со бугарските пасоши.
OK.
Јасен си сега. Али, барем си искрен, за разлика од повеќето на темава. Јас ценам искреност.
Само што некако ми е трагично она со бирање на страна, коа имаш држава.
Тоа би му дошло исто као коа би имал сопствена куќа. Комшијата од лево ти лапнал 5 метри од дворот и опасно ти се приближил заканувајќи се дека ќе ти ја урне куќата, а оној од десно брка врски по општини за да докаже дека целата куќа сосе двор му припаѓа нему и дека врз основа на родбинство има право и предимство на тоа што ти планираш да им го оставиш на твоите деца. Плус, на тебе ти е свеедно (па се тешиш дека подобар е оној од десно од оној од лево) и некако не ти текнува дека твоите деца се е*аната страна.
Страшно.
![Несигурен :unsure: :unsure:](/styles/default/xenforo/smilies/unsure.png)