Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Што е разликата помеѓу ова и спречување на правото на слободно изразување - слобода на говор, на кое вие се повикувате кога станува збор за исламот во останатите држави?

Па останатите држави се фалат дека се основоположници на правото на слободно изразување.
А се крши повеќе од било кога,баш во тие истите држави.
--- надополнето: 15 септември 2013 во 14:06 ---
леле, кој ли ќе бара сега цела година наназад по темите, ... ај и другите што го делат мислењето дека тоа е кажано да ми помогнат па со корпус деликти да му се докаже на ибн што кажал, па да видиме на каде ќе тргне муабетот

ајде важи,и јас ако најдам ќе копирам да видам што тоа сум напишал.

Па останатите држави се фалат дека се основоположници на правото на слободно изразување.
А се крши повеќе од било кога,баш во тие истите држави.
Не е точно. Никаде никој нема да те казни или убие ако јавно кажеш свое мислење.
И тоа не е поентата. Секогаш се однесувате како мало дете во стилот - "па јас го удрив, затоа што тој мене прв ме удри".
Зошто се повикуваш на слобода на говор, кога се залагаш за систем кој најстрого казнува за практикување на тоа право?

За тебе реалниот живот е Хомосексуалноста???

Извини али тоа не е живот, тоа не е природа, тоа е спротивно на Природата и реалноста, ова е факт!!

Па вие лоботомираните, сте подалеку од реалноста и природата, од хомосексуалците, па еве сте тука.

Не ми одговори што следува за атеистите? Смртна казна секако, само каква?

Не е точно. Никаде никој нема да те казни или убие ако јавно кажеш свое мислење.
И тоа не е поентата. Секогаш се однесувате како мало дете во стилот - "па јас го удрив, затоа што тој мене прв ме удри".
Зошто се повикуваш на слобода на говор, кога се залагаш за систем кој најстрого казнува за практикување на тоа право?

Како бе,па во македонија почнаа да ги затвараат,новинари,политичари за зборување против власта.
Казни за Навреда на личноста се лепат само ако искритикуваш некого јавно со име и презиме.
Ти моментално живееш во диктатура,одиш си заокружуваш и доаѓаш дома и си викаш: Само да не биди полошо..
во други нормални држави народот веќе излегува на демонстрации,само кај нас се полнат кафичите.
и ти ќе ми кажуваш за слобода на говор.
Среди си прво во твојот двор па после ќе ти одговарам на овие прашања.
Поздрав.
--- надополнето: 15 септември 2013 во 14:19 ---
Па вие лоботомираните, сте подалеку од реалноста и природата, од хомосексуалците, па еве сте тука.

Каква и да е,смртна е.. што ти менува каква е? :D

Како бе,па во македонија почнаа да ги затвараат,новинари,политичари за зборување против власта.
Казни за Навреда на личноста се лепат само ако искритикуваш некого јавно со име и презиме.
Ти моментално живееш во диктатура,одиш си заокружуваш и доаѓаш дома и си викаш: Само да не биди полошо..
во други нормални држави народот веќе излегува на демонстрации,само кај нас се полнат кафичите.
и ти ќе ми кажуваш за слобода на говор.
Среди си прво во твојот двор па после ќе ти одговарам на овие прашања.
Поздрав.
Јас колку што знам, новинарот беше обвинет поради откривање на идентитет на заштитен сведок, а не поради "критикување на власта". Најди ми едно единствено обвинување кое гласи - "критикување на власта", па тогаш кажи дека во Македонија правото на говор е забрането од државата!
Па погледни го само форумов! Ако овде власта не се критикува, каде? Според тебе сите не чека робија, затоа што нели во диктатура сме живееле!
И пак ја избегна поентата и прашањето - "Зошто се повикуваш на слобода на говор, кога се залагаш за систем кој најстрого казнува за практикување на тоа право?"

Јас колку што знам, новинарот беше обвинет поради откривање на идентитет на заштитен сведок, а не поради "зборување против власта". Најди ми едно единствено обвинување кое гласи - "критикување на власта", па тогаш кажи дека во Македонија правото на говор е забрането од државата!
И пак ја избегна поентата и прашањето - "Зошто се повикуваш на слобода на говор, кога се залагаш за систем кој најстрого казнува за практикување на тоа право?"

Не се прави глуп на сила,и тебе ти е јасно болдираното.

Кога сум се повикувал на слобода на говор?
Сум се повикувал само на права кои државата се мава во гради дека им ги овозможува на своите граѓани.

ете ибн, гледаш дека не беше тешко да признаеш:)
од ова испаѓа дека МОРА да сум верник во една од трите религии, во спротивно КРЦ. нема прогресивна мисла :( а со тоа и светот ќе стагнира. сите ќе бидат глупи, слепи, глуви, ќе бидат сведени на животни, затоа што ќе немаат свое мислење, ....... =БОРГ. науката ќе биде мисловна именка
мене ваквото уредување ми “смрди“, ме навредува и како човек и како интелект.

Не се прави глуп на сила,и тебе ти е јасно болдираното.
Да јасно е, законите на државава забрануваат да се апсат луѓе поради јавно изразување на нивните ставови. Повели демантирај ме - најди закон кој гласи - "јавната критика кон власта е казнива со закон".
Лично јас имам постови на форумов како и на мојот Фб профил каде многу пати сум ја критикувал власта, како што можеш да видиш, сеуште никој не ме уапсил поради тоа.
Кога сум се повикувал на слобода на говор?
Сум се повикувал само на права кои државата се мава во гради дека им ги овозможува на своите граѓани.
Дали тоа значи дека ти си против правото луѓето да можат слободно и јавно да го искажат својот став и мислење?

Каква и да е,смртна е.. што ти менува каква е? :D

Не ми менува ништо:) Ама ќе видиме како размислува горецитираниот член, и каков профил е, во однос на овие работи.

ете ибн, гледаш дека не беше тешко да признаеш:)
од ова испаѓа дека МОРА да сум верник во една од трите религии, во спротивно КРЦ. нема прогресивна мисла :( а со тоа и светот ќе стагнира. сите ќе бидат глупи, слепи, глуви, ќе бидат сведени на животни, затоа што ќе немаат свое мислење, ....... =БОРГ. науката ќе биде мисловна именка
мене ваквото уредување ми “смрди“, ме навредува и како човек и како интелект.

Светот ги има добиено најкруцијалните научни придобивки токму од исламот и шеријатот. :)
http://lostislamichistory.com/
Убава страница,ти препорачувам да ја прелисташ. :)

ibn kajjim и Omer el Faruk ^^ ја разгледав книгата за билките.

Прво што погледнав е содржината на крајот и заклучив дека е вреден само третиот дел, каде има објаснvуања за секоја билка. Имаше нешто интересно и во првите два дела.

Меѓутоа и во третиот дел, се се сведуваше на изваден цитат од куранот, често пати метафорично разјаснет, и потоа објаснување за самата билка кое го дава и денешнава медицина, и може да се најде на википедија или било каде на нетот.

Не ми е целта да го омаловажам делово, кое сепак претставува убава збирка на се она што нудат билките, а ние го имаме заборавено со модерниот начин на живот, туку да укажам дека нема потреба и во вакви дела да клучен момент биде тезата - ете во куранот од кога пишува за ова, тоа го поткрепува и денешната медицина.

Многу е поефектно само да се претстават знаењата стекнати од Исламот, а останатите да одлучат за истите.

Јас некако добив таков впечаток.

ИНаку, уште еднаш благодарност до Омер и Рон Артест, за тоа што го постиравте.

ibn kajjim и Omer el Faruk ^^ ја разгледав книгата за билките.

Прво што погледнав е содржината на крајот и заклучив дека е вреден само третиот дел, каде има објаснvуања за секоја билка. Имаше нешто интересно и во првите два дела.

Меѓутоа и во третиот дел, се се сведуваше на изваден цитат од куранот, често пати метафорично разјаснет, и потоа објаснување за самата билка кое го дава и денешнава медицина, и може да се најде на википедија или било каде на нетот.

Не ми е целта да го омаловажам делово, кое сепак претставува убава збирка на се она што нудат билките, а ние го имаме заборавено со модерниот начин на живот, туку да укажам дека нема потреба и во вакви дела да клучен момент биде тезата - ете во куранот од кога пишува за ова, тоа го поткрепува и денешната медицина.

Многу е поефектно само да се претстават знаењата стекнати од Исламот, а останатите да одлучат за истите.

Јас некако добив таков впечаток.

ИНаку, уште еднаш благодарност до Омер и Рон Артест, за тоа што го постиравте.

Авторот е Ибн Кајјим Ел-Џеузијје
А тој бил роден 691 г. по хиџра или 1292 умрел 1350 г . по денешниот календар,сам пресметај си кога е пишувана. и зошто е таков стилот на пишување.
Ок,тоа е твое мислење.. можеби си и во право,од денешна гледна точка и ако читачот е немуслиман.
Тешко дека ќе го свари делот со Куранот и слично.
Но мислам дека Ибн Кајјим не предпоставувал тогаш дека неговото дело ќе дојде во раце на атеисти :D

Како и да е,ако најдам уште нешто ќе ти постирам.
:)

Не ми менува ништо:) Ама ќе видиме како размислува горецитираниот член, и каков профил е, во однос на овие работи.

Значи ти прашањата ги поставовуаш не со цел да дознаеш нешто, туку да видиш кој каков профил е???

Интересно!!
--- надополнето: 15 септември 2013 во 18:30 ---

Нема што јас да објаснувам, јас го разбирам Шеријатот како закон за разумни и Морални човечки суштества, он може да биде спроведен во време кога сите жители во една територија се такви, а денеска ниту во земјите со Исламско мнозинство, ниту во Земјите со Неисламско Мнозинство не ги поседуваат стандардите за шеријат, па поради тоа нема што да очекувам некој кој не го има Исламското сваќање во глава да го разбере шеријатот.

Значи ти прашањата ги поставовуаш не со цел да дознаеш нешто, туку да видиш кој каков профил е???

Интересно!!

Какво бе дознавање нешто:facepalm: Се е јасно ко бел ден.

Јас никогаш, ама никогаш не сум поставил прашање во врска со куранот и исламот, а се однесува на вашата лична вера, која не го засега остатокот од населението.

Со инка ли треба да ви се става за да разберете, дека не не интересираат Исламот како религија, како вие го практикувате по дома, што праите во врска со истиот по дома, туку како тоа се одразува на останатото немуслиманско население, со кое го делите просторот во кој живеете.

А тоа има засега многу лоши последици по квалитетот на живот на немуслиманите, и затоа се прашањата тука, за да на некој начин барем неколку промили се влијае врз промена на однесувањето и разбирањето од страна на муслиманите.
--- надополнето: 15 септември 2013 во 18:33 ---
Нема што јас да објаснувам, јас го разбирам Шеријатот како закон за разумни и Морални човечки суштества, он може да биде спроведен во време кога сите жители во една територија се такви, а денеска ниту во земјите со Исламско мнозинство, ниту во Земјите со Неисламско Мнозинство не ги поседуваат стандардите за шеријат, па поради тоа нема што да очекувам некој кој не го има Исламското сваќање во глава да го разбере шеријатот.

Фала му на Бога, Исус Христос што е така:cuc:

Какво бе дознавање нешто:facepalm: Се е јасно ко бел ден.

Јас никогаш, ама никогаш не сум поставил прашање во врска со куранот и исламот, а се однесува на вашата лична вера, која не го засега остатокот од населението.

Со инка ли треба да ви се става за да разберете, дека не не интересираат Исламот како религија, како вие го практикувате по дома, што праите во врска со истиот по дома, туку како тоа се одразува на останатото немуслиманско население, со кое го делите просторот во кој живеете.

А тоа има засега многу лоши последици по квалитетот на живот на немуслиманите, и затоа се прашањата тука, за да на некој начин барем неколку промили се влијае врз промена на однесувањето и разбирањето од страна на муслиманите.
--- надополнето: 15 септември 2013 во 18:33 ---

Фала му на Бога, Исус Христос што е така:cuc:

:facepalm: Ајде ќе те молам кажи ми што лошо се одразило на тебе од муслиманите во Македонија???

Јас паки Жалам, а и тој кој што ти го нарекуваш бог жала, но ќе дојде време кога ќе сватиш!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom