Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
И што е тоа што исполнил дали неговите ученици колеле убивале кога го распнувале?

Навистина е подмолно да се фаќаш на тоа кога рисијаните ти го нудат и другиот образ за било каков напад.

Зошто не се фатиш да ги објансниш ајетите кој ти ги постирав туку се фаќаш на критикување и обиколување на она што немаш одговор.
Значи не знаеш ако не знаеш значи не си муслиман!!!

Зошто не ги порекнуваш убиствата на тие кучиња,пси од луѓе туку ги подржуваш?

Ако имаш некое прашање за Христијанството имаш цела тема, овде јас прашувам!

Donald Sikert
Кога ќе ги видиш законите на Куранот како ги изветоперил и изопачил зборовите од библијата уште повеќе ќе ти биде јасна сличноста и совршеството!

Клањајте се 'си во вашата Сатана и терајте си го животот...

Значи не беше задоволен од одговорот??

Ако не беше барев кажи да не се мачам да ги објаснувам другите кога однапред знам дека ќе речеш дека не сме ти одговориле!!

Ниту едно убиство на светот денес нема врска со она што ти го Цитираш од Куранот, тоа да ти е јасно!!

И што е тоа што исполнил дали неговите ученици колеле убивале кога го распнувале?

Навистина е подмолно да се фаќаш на тоа кога рисијаните ти го нудат и другиот образ за било каков напад.

Зошто не се фатиш да ги објансниш ајетите кој ти ги постирав туку се фаќаш на критикување и обиколување на она што немаш одговор.
Значи не знаеш ако не знаеш значи не си муслиман!!!

Зошто не ги порекнуваш убиствата на тие кучиња,пси од луѓе туку ги подржуваш?

Ако имаш некое прашање за Христијанството имаш цела тема, овде јас прашувам!

Клањајте се 'си во вашата Сатана и терајте си го животот...

Зошто се нервираш бе дете,нема потреба :)
Бараше цитати,еве ти најдов.. што е проблемот сега?
Каков си ти христијанин кога прво го порекнуваш Стариот завет бидејќи немало ЦИА :)
и второ,наместо другиот образ ми нудиш пцовки и навреди :)

Се гледа ефективноста по светов од кого рида и плаче цел свет?
Да не постојеа Муслимансите немаше да има со кого да се војува на земјата!

Мислиш западот???

Само глуми дека плаче, така им пасира, а иначе да знаеш, светов не е само Запад, има уште три страни, па не мисли дека западот е цел свет!! туку да се заборавив, остатокот не се Христијани, па по принцип за тебе нехристијаните се Кучиња, извини!

Да не одиме подалеку,Првата и Втората светска војна заради кои муслимани се војуваше :D

Да те дополнам, а балканските?? а историските војни помеѓу Франција и Англија, со повремено вмешување на Германија??

ОООО, извини Монтаин, ќе ги заборавев, а они се незаборавни, а крстоносните походи??

Но добро според твои стандарди и сваќања и не им е местото да ги наведеме тука, бидејќи они биле за да се исчистат Кучињата скитници од истокот.

Да те дополнам, а балканските?? а историските војни помеѓу Франција и Англија, со повремено вмешување на Германија??

ОООО, извини Монтаин, ќе ги заборавев, а они се незаборавни, а крстоносните походи??

Но добро според твои стандарди и сваќања и не им е местото да ги наведеме тука, бидејќи они биле за да се исчистат Кучињата скитници од истокот.

Не не... само овие две нека ми ги објасни заедно со атомските бомби.. :)
Ова останатото е многу за него,ќе се разочара па ќе замине во атеисти,веќе почна да ги користи нивните финти :D :D

Значи не беше задоволен од одговорот??

Ако не беше барев кажи да не се мачам да ги објаснувам другите кога однапред знам дека ќе речеш дека не сме ти одговориле!!

Ниту едно убиство на светот денес нема врска со она што ти го Цитираш од Куранот, тоа да ти е јасно!!

Благодарам за твојот труд,(y)

Не може да ми биде јасно зошто одговорот ти нема никаква логика.
Едно кажува куранот сосема трето го толкуваш кој не се вклопува а уште повеќе се вклопува она што го гледаме во светот.

Благодарам за твојот труд,(y)

Не може да ми биде јасно зошто одговорот ти нема никаква логика.
Едно кажува куранот сосема трето го толкуваш кој не се вклопува а уште повеќе се вклопува она што го гледаме во светот.

Тоа што ти не можеш да ја увидиш логиката, проблемот пробај прво да го побараш во себеси, а за ова во светот, еве ти ги коментарите како одговор уште пред да го поставиш прашањето го доби.

Повторно мешаат политика,:facepalm:
Ви пишувам за свети војни алооо.Сирија,Бобмисамоубијци,терористички напади.
На колку видеа од злосторства убиваат во името на Алах.
Тоа на што ви личи !!!
Или мислите дека не разбираме само куранските ајети го потврдуваат тоа за летањето на глави нозе и раце...

Тоа на што ви личи !!!
Или мислите дека не разбираме само куранските ајети го потврдуваат тоа за летањето на глави нозе и раце...

Може да ми го објасниш зборов?? Претпоставувам Мислеше на Бомбаши Самоубијци, ако е така, пред да го кажеш тоа, еве ти деманд!! 29. И самите себеси не се убивајте! Аллах е навистина Милостив кон вас! (сура Ен-Ниса)

и да не те слушнам уште еднаш да ги спомнуваш како дела на Муслимани!!! и да ги поврзуваш со исламот!!

Тоа на што ви личи !!!

Ти рече Да не се муслиманите не би се војувало во светот..
а во најголем број од војните муслиманите немаат ништо со тоа.
дали биле свети или не.. што тебе ти менува? убиени се недолжни луѓе.
Ете ти најсвеж пример на Света војна како ти ја нарекуваш,92-95 во Босна,ти дадов снимка каде Поп во црква им дава благослов на срби дојдени од белград да војуваат во босна.
--- надополнето: 13 септември 2013 во 18:45 ---
Може да ми го објасниш зборов?? Претпоставувам Мислеше на Бомбаши Самоубијци, ако е така, пред да го кажеш тоа, еве ти деманд!! 29. И самите себеси не се убивајте! Аллах е навистина Милостив кон вас! (сура Ен-Ниса)

и да не те слушнам уште еднаш да ги спомнуваш како дела на Муслимани!!! и да ги поврзуваш со исламот!!

и јас ќе се самоцитирам за ова прашање кое го одговорив уште на втората страница на оваа тема.
29. И самите себеси не се убивајте! Аллах е навистина Милостив кон вас!
30. Тој што тоа неправично и насилно ќе го стори,Ние во Огнот ќе го фрлиме, бидејќи тоа заАллах е лесно.(сура Ен-Ниса,29-30).

Самоубиството во исламот е голем грев,дури и поголем од тоа да убиеш некого.
Некои исламски учењаци дури и велат дека таков човек не се закопува на исламски начин.
Има уште многу хадиси кои говорат за грешката која ја прават тие што се самоубиваат.
Поздрав.

mountain појасно е,или ?? :)

Јасно Исламот ти кажува дека тие што ќе умрат во џихад или во умирање во борба со неверниците оправдан е во намерите пред Алах.и директно оди кај девиците!

Кога ќе успееш да ги убедиш твоите соверци да не убиваат во името на Алах,односно сите клипови да ги избришеш од интернетов како викаат Алах ак бар..

Тогаш и јас ќе го променам мислењето итекако сакам да мислам така дека е религија на мирот но длабоко во себе ќе се лажам бидејки она што го гледам е друго во исходот на исламот и куранските ајети.

Но секако јас не сум битен не можам да го променам исламот но не сум единствениот човек што сака мир.
Само знак прашање е кога и каде ќе пукне уште една бомба!

Дискусијава навистина ја извадивте од контекст и отиде предалеку од целта која ја цитирав зар немавте некој друг начин за објаснување!

@ibn kajjim
:sneaky:
Муслиманите имаат повеќе гнасотии правено од самиот Хитлер на евреите.

И ти отиди може да те благослови Попот тој не те прашува што ќе правиш и кој си туку те благословува во името на мирот и човекољубието без рацизам на различните од тебе.

Јасно Исламот ти кажува дека тие што ќе умрат во џихад или во умирање во борба со неверниците оправдан е во намерите пред Алах.и директно оди кај девиците!

Кога ќе успееш да ги убедиш твоите соверци да не убиваат во името на Алах,односно сите клипови да ги избришеш од интернетов како викаат Алах ак бар..

Тогаш и јас ќе го променам мислењето итекако сакам да мислам така дека е религија на мирот но длабоко во себе ќе се лажам бидејки она што го гледам е друго во исходот на исламот и куранските ајети.

Но секако јас не сум битен не можам да го променам исламот но не сум единствениот човек што сака мир.
Само знак прашање е кога и каде ќе пукне уште една бомба!

Дискусијава навистина ја извадивте од контекст и отиде предалеку од целта која ја цитирав зар немавте некој друг начин за објаснување!

@ibn kajjim
:sneaky:
Муслиманите имаат повеќе гнасотии правено од самиот Хитлер на евреите.

И ти отиди може да те благослови Попот тој не те прашува што ќе правиш и кој си туку те благословува во името на мирот и човекољубието без рацизам на различните од тебе.

Нема да се трудам да објаснувам повеќе штом ништо не ти значи, кога не ти значи ништо дали си добил или не си добил одговор, зашто поставуваш воопшто прашања??

И еве едно искрено прашање, очекувам искрен одговор, си живеел ли или си се дружел ли, али вистинско дружење, со некој Муслиман, али добар верник, еве да речеме, кој редовно по 5 пати на ден клана Намаз, односно се моли, редовно пости, живее по Исламските принципи, си имал ли прилика да запознаеш живот на некој таков??

Искрено кажи, не сакам да ми кажеш ги знам Албанците од Чаир, сакам искрен одговор.

Ако навистина постои таква збирка на билки, собирана со векови наназад, во која се опишани делотворните дејствија за човекот, тоа би било најпаметното нешто што би се напишало на оваа тема, а воедно и најкорисно.

Се надевам дека навистина ќе пронајдеш нешто.

Еве една таква збирка на босански јазик. Повели:
http://www.scribd.com/doc/31951877/Poslanikova-Medicina-Ibn-Kajjim

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom