Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Finasteride blocks somewhere around 79% DHT in your body. Saw Palmetto only like 40-50%. Dutasteride blocks I think 85-90%. Your results as well are proportional to your sides. Testosterone usually spikes to beat the drug and produce more DHT when you begin anyone of these. After time your body gives in and adjusts to the levels dictated by the drug. As well Estrogen builds up and thats when your hair grows. Just my 2 cent.s

Saw Palmetto- Weak Action, Weak Sides

Finasteride - Medium Action Medium sides

Dutasteride Large Action , Large sides

Saw Palmetto is very weak DHT blocker, Finasteride is 100 times stronger and Dut is 10 time stronger than Fin. But patently blocking DHT is not the only thing that causes hairloss otherwise something would have worked for me.

Propecia is proven, well studied, and really 1 of the 2 things that even really work.

Saw Palmetto is the 4th largest herb sold in the US. It can't be without a reason moreso as it is in US, where allopathic medication thrives. Inspite of that this is a fact.

еве некои корисни податоци што ги прогуглав денес на нет ... ако има некој што користи ПРОперција нека сподели искуство мислам дека е најдобар избор...

Сакаш да го блокираш прекурсорот во синтезата на тестостерон за да ти се зголеми количеството естроген, што да ти кажам играш на клизав терен.

Коса тешко ќе добиеш ама man boobies сигурно.

Сакаш да го блокираш прекурсорот во синтезата на тестостерон за да ти се зголеми количеството естроген, што да ти кажам играш на клизав терен.

Коса тешко ќе добиеш ама man boobies сигурно.
drugar loso si svatil rabotava aj da ti doobjasnam... Testosteronot e prekursor na DHT ILI DIHIDROTESTOSTERON, e sea so preparative ti go blokiras enzimot 5-alpha reduktaza tip 1 koj se naoga vo kletkite na prostata i e biten za taa serokonverzija na testosteronot vo DHT znaci so zemanje na prepataive se namaluva produkcijata na DHT a testosteronot se laci normalno, a DHT go ostetuva folikulot na vlaknoto i e odgovoren za opaganje na kosata ne testosteronot... Sory za lat. Na mob.sum

drugar loso si svatil rabotava aj da ti doobjasnam... Testosteronot e prekursor na DHT ILI DIHIDROTESTOSTERON, e sea so preparative ti go blokiras enzimot 5-alpha reduktaza tip 1 koj se naoga vo kletkite na prostata i e biten za taa serokonverzija na testosteronot vo DHT znaci so zemanje na prepataive se namaluva produkcijata na DHT a testosteronot se laci normalno, a DHT go ostetuva folikulot na vlaknoto i e odgovoren za opaganje na kosata ne testosteronot... Sory za lat. Na mob.sum

Пардон, како ли го направив тој превид не ми е јасно. Точно е тоа, сега проверив, еден од прекурсорите на ДХТ е тестостеронот и еден друг стероиден дериват.

Ај сега вака, да си играш во област хормони и регулација е стварно клизав терен, јас не би ти препорачал никако. Иако денес многу работи можат да се нарачаат преку интернет најразлични супстанци, но треба да знаеш дека онкогенезата на жлездестите ткива е поврзана со хормонален дисбаланс.
Сигурно не би сакал да ја инхибираш синтезата на овој стероид, а притоа автоматски да го пореметиш и количеството на тестостеронот, па тоа што е вишок да преку ароматизација да претвори во 18 јаглеродни стероиди (естрогени) притоа да добиеш гинекомастија или уште полоша болест.
Затоа мажите над 50 години развиваат гинекомастија, природно им се намалува ДХТ.

Drugar aj ti ucam Medicina i sakam na site sto ne im e jasen procesot da im go objasnam i dolovam t.e da im pomognam, ne da gi zaebam, ti ne mozes da kazes deka starite luge imaat ginekomastija, mosne smesno od tvoja strana, kaj postari osobi se razviva BPH ili poznato kako bengina prostaticna neoplazija a seto toa e zaradi jakoto dejstvo na DHT KOJ RECISI IMA 10 PATI POJAKO DEJSTVO OD TESTOSTERONOT I VLIJAE NA PORAST NA PROSTATA preku stimulacija na kletki na samata prostata, e sea obicno propercia se pie da se ublazi ili namali dht preku blok na alpha reduktazata, a so toa se sprecuva BPH isto se sprecuva i OPAGANJETO NA KOSATA, properciata e naucno ispitana i dozvolena od fda ako ne se lazam pa zemanjeto spored upatstvo na recepta so preporacana doza ne bi trebalo da ti dade kontraefekti eve go Justin Biber od poznative faci pie toa i nema gajle so kosata.... Zatoa me interesira mene nekoe licno iskustvo da procitam...

Кога бев мал,дете,ми паѓаше косата,моите се испаничија,и преку една жена пративме прамен од косата на испитување во Русија.Испадна дека имам недостаток на Витамини и Селен.И заедно со тоа од Русија ми пратија и такви апчија.И ми престана паѓањето.

Имаш тема за ова....али ај да пишам сепак.
На крајот од краиштата само ќе се нервираш за џабе,ќе се мачиш со 200 препарати се додека не сфатиш дека ти е подобро што побрзо да си се помириш и да го прифатиш тоа.

п.с Да не испадне дека зборам само и на мене ми паѓа косата,но си се помирив со тоа.

Читајќи ја оваа тема јас сфаќам колку еден просечен Македонец е необразован, неедуциран и нема познавање околу многу болести, па вклучително и опаѓањето на косата( ова не се однесува на тебе). Се изначитав еден куп глупости тука во стилот “ триј ја косата со новина многу помагала“ и останати бабини деветини и глупости.

Модерната медицина и наука во последните 50 години има сторено многу повеќе во врска со опаѓање на косата отколку медицината низ целата историја.

Најголем проблем кај еден просечен Македонец и човек е тоа што тој почнува да користи лекарства кога ќе стигне до
NW5 или NW6 и истите тие лекарства нормално дека нема многу да му помогнат.

Finansteride & Minoxidil можат многу добро да ти помогнат ако си NW1-NW2, а уште ако овие лекарства ги искомбинираш со уште нешто можеш да бидеш мирен и спокоен наредните 15 години. Не баш кај сите, но овие лекарства покажуваат некои нус појави како опаднато либидо, но тоа е кај мал процент на корисници.

Јас сум сигурен дека во наредните 10 години ќе имаме многу подобри, побезбедни и поефикасни третмани од сегашниве, затоа што околу десетина фирми работат на тоа. Еве ќе ти презентирам некои:

2017-2020: CB-03-01, Histogen's HSC, Replicel, Follica

2021-2025: Tsuji Lab (True Hair multiplication)

2025 & Beyond: Luminescent hair

Годините се претпоставка кога овие производи ќе излезат на пазарот, затоа што веќе се во тест фази според протоколот на FDA.

Значи ова не се производи коишто спречуваат опаѓање на коса, туку раст на изгубената коса.

http://www.thelocal.de/sci-tech/20101214-31797.html

Ова е сеуште е во рана фаза на тестирање и ќе трае можеби 10-15 години, но ако успее ова можеби би било лек против генетското губење на коса. Научниците ветуваат многу со ова, па ќе видиме што ќе биде.

Некој што губи сега коса тоа ништо не му значи што ќе има во наредните години, но барем кога-тогаш ќе има третмани што од NW7 ќе го направат NW1.

За мене, а и според многумина вистински лек против опаѓање на коса е hair multiplication или donor regeneration на што работеа Aderans, но се изгубија.Ако научниците успеат да клонираат влакна од донорот којшто е отпорен на ДХТ тоа дефинитивно би било вистински лек, затоа што тие влакна никогаш не отпаѓаат, но ова е сеуште научна фантастика, затоа што денешната медицина релативно има слабо познавање за овие работи.

Единствено нешто што денес е блиску до лек е трансплантација коса којашто ако си NW3 или NW4 може да биде доста успешна.
--- надополнето: 11 септември 2013 во 20:11 ---
Земи од Vichy ампули против опаѓање на коса за мажи заедно со шампонот од истата колекција ,ептен се ефикасни ,јас ги имам користено ампулите за жени пред две години ептен се ефикасни ,нема иту влакно да ти падне после нивната употреба

Ова е чиста глупост. Користи го и најскапиот и најдобриот шампон на светот косата пак ќе ти паѓа, затоа што тоа е природен процес и циклус. Нема живо суштество на светот на коешто не му паѓа коса зависно од неговата должина и густина.На дневно ниво кај човек отпаѓаат од 50-100 влакна коишто ние најголем дел не ги ни забележуваме. Сето тоа е нормално отпаѓање на коса коешто подоцна се регенерира и потребно е отприлика до 6 месеци истите тие влакна повторно да израснат.

Имам роднина којашто при обично чешлање има купишта влакна на чешелот, па пак со години има густа и бујна коса.

Читајќи ја оваа тема јас сфаќам колку еден просечен Македонец е необразован, неедуциран и нема познавање околу многу болести, па вклучително и опаѓањето на косата( ова не се однесува на тебе). Се изначитав еден куп глупости тука во стилот “ триј ја косата со новина многу помагала“ и останати бабини деветини и глупости.

Модерната медицина и наука во последните 50 години има сторено многу повеќе во врска со опаѓање на косата отколку медицината низ целата историја.

Најголем проблем кај еден просечен Македонец и човек е тоа што тој почнува да користи лекарства кога ќе стигне до
NW5 или NW6 и истите тие лекарства нормално дека нема многу да му помогнат.

Finansteride & Minoxidil можат многу добро да ти помогнат ако си NW1-NW2, а уште ако овие лекарства ги искомбинираш со уште нешто можеш да бидеш мирен и спокоен наредните 15 години. Не баш кај сите, но овие лекарства покажуваат некои нус појави како опаднато либидо, но тоа е кај мал процент на корисници.

Јас сум сигурен дека во наредните 10 години ќе имаме многу подобри, побезбедни и поефикасни третмани од сегашниве, затоа што околу десетина фирми работат на тоа. Еве ќе ти презентирам некои:

2017-2020: CB-03-01, Histogen's HSC, Replicel, Follica

2021-2025: Tsuji Lab (True Hair multiplication)

2025 & Beyond: Luminescent hair

Годините се претпоставка кога овие производи ќе излезат на пазарот, затоа што веќе се во тест фази според протоколот на FDA.

Значи ова не се производи коишто спречуваат опаѓање на коса, туку раст на изгубената коса.

http://www.thelocal.de/sci-tech/20101214-31797.html

Ова е сеуште е во рана фаза на тестирање и ќе трае можеби 10-15 години, но ако успее ова можеби би било лек против генетското губење на коса. Научниците ветуваат многу со ова, па ќе видиме што ќе биде.

Некој што губи сега коса тоа ништо не му значи што ќе има во наредните години, но барем кога-тогаш ќе има третмани што од NW7 ќе го направат NW1.

За мене, а и според многумина вистински лек против опаѓање на коса е hair multiplication или donor regeneration на што работеа Aderans, но се изгубија.Ако научниците успеат да клонираат влакна од донорот којшто е отпорен на ДХТ тоа дефинитивно би било вистински лек, затоа што тие влакна никогаш не отпаѓаат, но ова е сеуште научна фантастика, затоа што денешната медицина релативно има слабо познавање за овие работи.

Единствено нешто што денес е блиску до лек е трансплантација коса којашто ако си NW3 или NW4 може да биде доста успешна.
--- надополнето: 11 септември 2013 во 20:11 ---

Ова е чиста глупост. Користи го и најскапиот и најдобриот шампон на светот косата пак ќе ти паѓа, затоа што тоа е природен процес и циклус. Нема живо суштество на светот на коешто не му паѓа коса зависно од неговата должина и густина.На дневно ниво кај човек отпаѓаат од 50-100 влакна коишто ние најголем дел не ги ни забележуваме. Сето тоа е нормално отпаѓање на коса коешто подоцна се регенерира и потребно е отприлика до 6 месеци истите тие влакна повторно да израснат.

Имам роднина којашто при обично чешлање има купишта влакна на чешелот, па пак со години има густа и бујна коса.
Не напишав од памет ,јас ги користев и после нивната употреба ниту едно влакно неможев да видам на џемперче ,маичка ...а пред тоа постојано имав влакна ,мислам откако почнав да ја фарбам косата ...

Како помал имав толку густа коса шо му се плачеше на берберо ко ќе појдев да се стрижам оти машинката му заглавуваше :)
Последните 3-4 години почна да ми опаѓа, извесен период користев гел за фризурата али еве веќе 2 и пол години сум строго шишан кратко од кец до тројка и пак ми опаѓа. Особено откако почнав да вежбам ми отиде многу коса дали со покаченото ниво на тестостерон или како незнам :(

Некој случајно да не знае каде може да се најде PROPECIA ?

Другар по аптеките го имаш појди до кај матичен речи му да ти пише рецепта и иди си у Зегин го имаш:)

Како помал имав толку густа коса шо му се плачеше на берберо ко ќе појдев да се стрижам оти машинката му заглавуваше :)
Последните 3-4 години почна да ми опаѓа, извесен период користев гел за фризурата али еве веќе 2 и пол години сум строго шишан кратко од кец до тројка и пак ми опаѓа. Особено откако почнав да вежбам ми отиде многу коса дали со покаченото ниво на тестостерон или како незнам :(

Мислиш на вежбање во теретана? Каква врска би имале физичките вежби со опаѓањето на коса , баш ме интересира пиши ако знаеш нешто поопширно. :)

Имам забележано во последните година дена малце фронтално опаѓање но ептен малце само , се друго ми е океј. У три лепе и тестостерон и либидо и се , косата ми е побитна дефинитивно , особено сеа кога ја донесов до Том Фелтон ниво. :D
tom-felton-fault-mag-01.jpg

Мислиш на вежбање во теретана? Каква врска би имале физичките вежби со опаѓањето на коса , баш ме интересира пиши ако знаеш нешто поопширно. :)

Имам забележано во последните година дена малце фронтално опаѓање но ептен малце само , се друго ми е океј. У три лепе и тестостерон и либидо и се , косата ми е побитна дефинитивно , особено сеа кога ја донесов до Том Фелтон ниво. :D
tom-felton-fault-mag-01.jpg
eve ja ke ti objasnam sto e rabotava, koga vezbas nivoto na testosteron se pokacuva, testosteronot e anabolen hormon, toa znaci deka so negova pomos se vrsi mobilizacija na proteinite vo muskulaturata,muskulaturata sekako raste bidejki i se potrebni poveke proteini avtomatski na toa i poveke testosteron za da gi vgradi proteinite vo muskuli, pa ne za dzabe i golem del od bildercinjava se kelavi, poso so kacuvanje na testosteronot se kacuva i libidoto i toa se ti vlijae vrz kosata, gore opisav kako testosteronot t.e DHt -to pak vlijae na opaganjeto na kosata... E sea Properciata i Dutasteridot se s,etaat za najefektivni protiv opaganjeto na kosata pa od tebe ke zavisi dali ke sprecis i ke lecis... Sory za lat. Od mobilen sum

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom